• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 10
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
StanZ - специалист
prascho написа:
П.П. Ако толкова държиш на врата я сложи в ъгъла на мястото на обозначения хладилник. Важно е кухненският плот да е по-голям ...
Това е добро! Мерси.
prascho - майстор
Само едно нещо прави кофти впечатление. Там където ти е отопляема част отгоре е тераса, а там където има покрив пък отдолу е неотопляема част/тераса :). С покрива топлим терасата отдолу, а с терасата студим хола отгоре.
StanZ - специалист
Не си обърнал внимание, писах че ще покрия терасата горе.
prascho - майстор
Видях, видях.. добър вариант е. При тераса има два неприятни фактора - студ и теч. С покриването ще елиминираш теча. За студа слагаш фибран и горе долу оправяш ситуацията.
PLD - помощник
Макар и от позицията на новак във форума си позволявам и аз да ви препоръчам да не изключвате прибързано варианта с промяна по време на строителството (зут чл.154(5)). Е, струва някой лев в повече, ама и къща се строи един път. Пък и се вижда от комуникацията ви, че осъзнавате, че на първия етап не всичко е било проектирано идеално (меко казано). Малко по ръба на закона е, ама като хванете разрешението за строеж, си пускате молбата за промяна и си действате по новия, "подобрен" проект. Преди да дойде време за заверки, вече ще сте си получили поправката в РС. Тоест не губите и от към време, отделно, че още сме 1. март.

Иначе по въпросите: един дренаж е в пъти по-ефикасен и от най-добрата хидроизолация, най-вече при наклонен терен (за който липсва информация)

Друг въпрос: имате ли геоложко проучване и въобще кое наложи 180см основи. По моему има потенциал за разчепкване.
ArturDent - Почти Безобиден
StanZ написа:
Аз също смятам често понеже това е свързано с професията ми ... сега може би прекалявам малко, защото трябва да ги вадя от джоба. Вярвам ти че процентно толкова ти е грубия строеж, но мисля че при мен ще е по висок.
Исках само да ти кажа, че почти няма далавера от смъкването на бетона от B25 на B20. Пък нали и бетонови дневници ще правиш.... как ще се разбереш с конструктора за актовете ?
Щом това ти е професия, сигурно можеш да намериш "бележки", но мисля че не си струва - даже и като абсолютна сума. Говорим за едни 200-500 лв.

Ето, например, аз правих настилка около къщата.
Конструктор би написал B10 или най-много B15. Аз си го направих с B20 а само последния бетоновоз (1 кубик), беше с B15.
Сега 4 години по-късно, B20 не е мръднало, а B15 започна по малко да се руши, там където се образува лед зимата...
StanZ - специалист
PLD написа:
... ви препоръчам да не изключвате прибързано варианта с промяна по време на строителството (зут чл.154(5))...
Още в началото когато и Владо предложи чл. 154 си помислих Не. Но не съм го отхвърлил още категорично. Още не съм започнал ( до няколко дни трябва да имам разрешение за строеж) и имам време да помисля. Лутам за едно и друго, колегите във форума тук помагат .. информация всякаква и разнородна. Все пак за да се възползвам от чл. 154 трябва да съм наясно какво трябва да се промени в проекта. минимални промени но с ефект. Но за човек като мен е трудно да реши. Именно за това се доверявам на проектантите.

Ще Ви задам няколко върпоса за самата процедура на лично ако е удобно, да не занимавам всички тук!

пп: В случая аз отидох при тях с нахвърляна идея на лист и брой помещения според нуждите и подпокривното пространство аз предложих. Така че ако има виновни, Аз съм. Не е нужно всички да се нахвърляте върху тях. :)
PLD - помощник
StanZ написа:

Ще Ви задам няколко върпоса за самата процедура на лично ако е удобно, да не занимавам всички тук!
Не знам дали е добра идея, да не взема да ви подведа с нещо. Процедурата съм я минавал преди 3-4 години, ама май не беше с промяна на конструкциите. То тогава може да се мине и с екзекютиви, но при мен беше за по-голяма сграда с отделни обекти и се променяше площообразуването.

Иначе по казуса още нещо: Гледам, че се справяте със Скетчупа. Там има и модели, и то много, и за интериора - дивани най-различни, маси, столове. Вкарвате и си представяте: връщам се от работа, къде сядам, какво правя, на жената удобно ли е, децата къде са, как е сега и кое искам да променя. Сигурно сте видели, може да си позиционираш къщата в Гугъл Ърт и да гледаш как я огрява слънцето, че и как влиза през прозорците всеки ден и час от годината. Ако имате дървета в парцела, замествате със някой модел с подходяща височина и форма и гледате примерно, ранния септември към 6 следобед къде хвърля сянка. И те така ... :)
Фитилчо - майстор
Офф Топик:

Колеги с какви програми ги правите тези картинки? :)

Отвън и вътре ме интересува както и изглед отгоре на интериора....
Благодаря ви ! :)
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 10

Тема "Започвам нова къща, имам нужда от съвет" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: