• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 23
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
stonesour - специалист
пространството се ползва колкото да се стигне до мазетата, които са веднага след стълбите.
няма опасност да стане на кална пътека, това е двор на вила и тази част се ползва доста рядко.

иначе, аз не съм много фен на райграса, препочитам естествената трева - останалата част от двора не съм го пипал - само кося, но мястото от снимката беше див къпинак отдолу и така или иначе трябваше мястото да се обърне.
Градинар - специалист
Би било добре при косене да не се отнема повече от 1/3 от тревата. Затова не отлагайте повече.
Една
алея тип плочопътека не би била излишна....особено във мокро време, .... се наложи да пребягате до мазето за още ракия...
grn93 - напреднал
Здравейте,имаме къща с двор (гр. Елин Пелин) - двора е 400кв.м. Малък е , но до сега нашите садяха домати,чушки,краставици,боб,ягоди,малини и раждаха много , но решихме да направим градината за отдих :)
Мисълта ми е каква е 1вата стъпка преди да купувам райграс-а . Трябва ли да се скопа цялото място ? бурените първо на ръка ли трябва да ги махам или направо с препарат. И за изравняването на терена какво ще ме посъветвате , не е крив , но на места някой парчета от градината са леко по-високи. Благодаря!
stonesour - специалист
1. тотален хербицид (ако е яко буренясало, което май не е твоя случай), може и да я пропуснеш тази стъпка.
2. копаш, обръщаш с правата лопата всичко наред
3. следва търмъка, по петите на лопатата. с него поравняваш терена и същевременно отстраняваш изкопания бурен.
4. ръсиш семената
5. пак с търмъка ги заравяш
6. утъпкваш
7. поливаш

така правя аз. ама съм аматьор. :razz:
stonesour - специалист
@Градинар

постът ми напомня, че е крайно време да навестя къщата на прадядо ми. в двора й е пълно с каруца-две плочи от онези, с които са правили старите покриви.
май ще им намеря приложение. :-D :lol:
:-D Много се кефя,в неделя до 12 през ноща,си засях 1/3 от терена отделен за трева,направих си поливна система,преди това и въпреки всички писания за времето необходимо за поникване на тревата,в сряда вечерта,демек снощи има тревен килим от 1...1.5 см поникнала трева.Е вярно че тези три дена беше все над 40 градуса,но такова нещо неочаквах,като бързина. Довечера ще наснимам.
Последна промяна от steaven на пет авг 10, 2012 9:17 am, променено общо 1 път.
Това е тревата на 4-я ден

Изображение

За този уикенд ме чакат тези 250 квадрата :weedman:

Изображение
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
muncho, прекрасна мечтателна градина! Браво!
masurev - напреднал
Ще си позволя да използвам темата за един мой проблем с тревата (мисля, че ще бъде полезно и за други).

Проблема с тревата е, че по повърхността на почвата се образува слой около 1-1,5 см коренище, което изсъхва заедно с тревата в последствие (стават тъмнокафяви/черни петна). От какво може да се получава - повече поливане от необходимото или НЕвалиране?

Предварително благодаря!
КИМИ - специалист
Имам въпрос: Косихте ли вече тревата?

По-правилно да попитам кога е първото пролетно косене? :rock:
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 23

Тема "Райграс" | Включи се в дискусията: