• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
astala - помощник
Здравейте .Трябва да пребоядисам бетонна площадка около басейн .Налага се защото сегашната боя цапа когато ходиш бос и с мокри крака .Тъй като басейна се ползва само лятото няма наблюдения дали при дъжд се измива боята .По скоро мисля че не .
Видях че има и други теми по въпроса "боя за бетон" ,но в моя случай е важно боята да не е опасна за хората .Все пак ходят боси ,децата лежат по корем и т,н .
Разгледах каквото намерих по въпроса из нета .Разбира се едва ли всичко възможно .Обръщам се към вас защото тук е може би най-посещавания форум за това как трябва и как не трябва да се правят нещата .
kozl - майстор
Пише, че боята е гланц. Може би като се нанесе трябва да се посипе с кварцов пясък та да не се изпързалят ходещите отгоре. И при условие, че има вече нанесена боя, дали трябва да се премахне старата преди полагане на нова?
VLADO66 - майстор
Дам,основата е важна-добре е да се направи проба.Има вариант антислип,но ако основата е грапава не е нужно.
astala - помощник
При всички случай ще направя някаква подготовка на повърхността .Обаче все още не мога да намеря информация за това което ме интересува конкретно .Дали не е вредна за хората .А за пробата е добра идея ,обаче колко време ще ми трябва да разбера това което искам .
colyo - специалист
Циментов под на гараж съм боядисвал с боя за пътна маркировка "Интернейшънал". Не съм виждал боя на тази марка от години. Гаража се ползваше за сервиз и в следващите 5-6 години боята не беше мръднала. После ни събориха гаража да правят кооперация и не знам колко би изкарала.
VLADO66 - майстор
Това е така,само че боите за пътна маркировка съдържат оловни съединения.
hidrazin - майстор
Покрай басейни хората обикновено слагат .... плочки.
:partyman:
timo1 - специалист
hidrazin написа:
Покрай басейни хората обикновено слагат .... плочки.
:partyman:
+1
има и кръстачки които повдигат плочките от основата...и забравяш!
kozl - майстор
НЕкои щамповат бетона за да не слагат плочки. Но за хранително-вкусовата промишленост са одобрени епоксидни и полиуретанови покрития за под и стени. Понеже и двете образуват гланцова повърхност - допълнително се прилагат начини за награпяване против пързаляне.
astala написа:
Обаче все още не мога да намеря информация за това което ме интересува конкретно. Дали не е вредна за хората .А за пробата е добра идея ,обаче колко време ще ми трябва да разбера това което искам .
Може и цял живот да не стигне ако подлагаш всичко на съмнение и то по няколко пъти.
А GSM-те вредни ли са? И ако да какво ще се случи?
То като се замисля и басейните са вредни, защото ако се ползват бактерицидни препарати хлорна вар или солна киселина и двете са вредни за човека. А без тях или в недостатъчна дозировка басейна става инкубатор на зарази. Па има и басейни изцяло с мембранна еластична облицовка, която изпуска феноли, ма кой да мисли за това като скача в хладната вода :?
  • 1
  • 2

Тема "боя за бетон ,около басейн" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: