• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
shotik - майстор
Тази машина е засъхнала,няма масло по местата за мазане,не я завъртай със сила,защото ще задерат лагерите.Купи масло за фини механизми от железария ,сложи машината на парче балатум или подобно или в голяма тава,та дори и да протече масло ,да не пропуска и да се цапа.Във всички отвори на валовете капни масло ,така няколко дни и едва тогава опитай да я раздвижиш.

http://www.sewing-master.ru/pmz.html

Прочети тази инструкция,но първо с последната точка за мазане ,когато я раздвижиш ,тогава чети другите напътствия.
Като оправяш пе,дала и изпробваш,махни ремъка от шайбата ,чак когато раздвижиш машината ,тогава сложи ремъка.
hakama - специалист
Да, може да е от застоя (няколко години), да е засъхнала.
Намерих едно масло (за машини), но е без капачка и е било до 2009 годно - става ли за нещо?
shadow__01 - майстор
hakama написа:
Намерих едно масло (за машини), но е без капачка и е било до 2009 годно - става ли за нещо?
Че какво толкова. Да няма да го пиеш? Слагай пък ако не стане ще търсиш друго.
alsted - майстор
Попадал съм няколко пъти на смазване с олио. Няма друго по-яко такова запечатване :-D Всеки, дори и непрофесионален оглед на "лагеруванията" (предвид, че принципно е на втулки) ще те осведоми за такава "техническа намеса" :wink: Боксуване в съединителя на ремъчната шайба е друга бира, но кажи първо за смазването. За мен педала е пострадал в последствие.

П.П. Ако ви е яд, че машината се прави на по-умна от вас и брани неистово някакво сбъркано съсловие (като неадекватно ви цензурира), можете леко да я прецакате като напишете буквата "Е" на латиница :wink:
hakama - специалист
Mашината след смазване - тръгна :)
Пед'ала го реставрирах както писахте, но нямаше ефект. Сега ми дадоха един друг, същия проблем, но е като нов...

Нов е 33лв, ще потърся втора употреба и ще тествам с омметъра.
preslav - майстор
Здравейте!
Имам същия проблем (с педала), в същност педалите никога не са ми били по сърце! Търся някакво по-интелигентно решение от възстановяването на такава допотопна техника, примерно електронно управление. Това, което ми идва на ума е, че в дрелките, ъглошлайфите и всички други уреди с регулируеми обороти има електронно блокче, което се грижи за напрежението към моторчето - ще ми се да преработя педала използвайки такова нещо. Ако някой се е справил успешно с такова предизвикателство ще съм му благодарен да сподели опит. Разходих се из нета и срещнах няколко предложения за нов боклук на цена от 30 лв. - ами мерси, моят изкара няколко включвания на машината и се предаде в ръцете (пардон краката) на професионалистка. Ако сам намеря решение ОБЕЩАВАМ да споделя опит, но в последно време нещо не ме кефи системата "наеби се сам", предпочитам ново и на готово.
Проблем със самовкючваща се машина Lucznik.Изразява в това, че като включа машината в контакта и след около 2 или 3 минути а понякога и веднага машината тръгва сама.Когато разкача педала спира веднага, което значи, че проблема е в него.Оказа от дефектирал искрогасящ кондензатор в педала (окъсил) 0,1м 250v.При проверка на съпротивление даде ~6 ома.Замених го със сходен капацитет 0,47м 275v.Допустимо е ако нямате мултицет и кондензатор за замяна, да прекъснете единия извод на оригиналния кондензатор в педала, и ако не се включва сама шевната машина значи проблема е отстранен - решение за вкъщи за хората без много познания и опит.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с п'едал на шевна машина Юнион; 2)Не се движи иглата" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: