Най - вълнуващия въпрос зимно време.
p_delin - специалист
Аз лично несъм пробвал, запалих се по този котел от един приятел защото по-миналата зима се отопляваше на слънчогледови пелети и беше много доволен. Единствената разлика с дървесните пелети е повечето пепел, иначе неговия котел е 62 квт. и топли около 900 кв. рзп. общо взето котела е дуракоустойчив
p_delin - специалист
Някой да има опит с друг жид пелети освен дървесни или е попадал на качествени дървесни, поздрави
rosso666 - специалист
Аз може би съм случил на качествени пелети."Късмета на начинаещият" :wink:
p_delin - специалист
Сподели какви и от къде
rosso666 - специалист
Колега пелетите нямат марка .Един познат се занимава с намирането и продажба на пелети.Най вероятно работи с 2-3 производители,защото има 2-3 вида пелети .Моите ги взех за 360 лева тона.имаще и за 390лева но доста по-светли от моите .Та цяла зима нямах проблем с пелетите не ми е задръствала горелката или подобни проблеми .лошото е че никой не ти дава гаранция че другата година пелетите ще са със същото качество .Така един комшия се наигра тази зима с едни "проверени "пелети.Аз съм с ератовска горелка а те са доста чувствителни към качеството на пелетите.Случвало ми се е да чистя кошничката на 2-3 дни.Колега ти може да си позволиш и некачествени пелети или други разновидности като слънчогледови.Така че мисля че по скоро трябва да разучиш от къде можеш да си купиш такива .
поздрави.
p_delin - специалист
Аз си взех за проба Разлошки по 350 но имам леки забележки иначе си горят. Ще пробвам и с други, мерси за информацията.
plastkomfort - специалист
Аз иам следния въпрос.
Ако сложа термоглава с изнесен датчик и който да мери температурата на входа на котела а да е монтиран на топлата и по този начин да компенсира студената ако градусите на входящата са ниски какъв ще е ефекта?
LazarGanev - "Велик майстор"
Начертай го ако може
Довечера че тръгвам на работа.
Малко е грозна схемата но мисля че ще се разбере за какво става на въпрос.

Прикачен файл

shema.JPG
shema.JPG (8.66 KиБ) Видяна 1620 пъти

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: