• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
asenlynch - специалист
Стържеха три от четирите вентилатора на компютъра ми, ама направо като стария абрихт на дядо ми скрибуцаха, бог да го прости... :)
Вентилаторът на дънната платка даже спираше от време на време...
през 2-3 мес ги смазвах с какво ли не: то Брунокс ли не беше, то разни специални смазки, че и добрата стара грес :-D изпробвах , но пустите му дъртаци не спираха след време да "запеят".
Днес реших да изпробвам с 10w40 автомобилно масло. :? Не се смейте-така ме посъветва неволята пък ще видим след 3 месеца(примерно)...
velsi - Почетен майстор
Най-добре ги смени, че да не останеш някой ден с неработещ компютър и масльонка в ръка.... :-D
asenlynch - специалист
Прав си Велси! :) Най-разумно е...
mamkata - специалист
Велси е прав - смазването е временно решение на проблема. То и смяната е пак временно решение, ама по-дълготрайно. :lol:
Според мен не си сложил лепенката, която покрива оста - така там се събира прахоляк. Аз лично за тази цел използвам масло за шевни машини, но мисля че и 10В40 ще свърши работа и винаги слагам обратно лепенката на оста /ако съм прецакал оригиналната, хартиеното тиксо също върши работа/.
asenlynch - специалист
mamkata написа:
Велси е прав - смазването е временно решение на проблема. То и смяната е пак временно решение, ама по-дълготрайно. :lol:
Според мен не си сложил лепенката, която покрива оста - така там се събира прахоляк. Аз лично за тази цел използвам масло за шевни машини, но мисля че и 10В40 ще свърши работа и винаги слагам обратно лепенката на оста /ако съм прецакал оригиналната, хартиеното тиксо също върши работа/.
Лепенките са си на место, но компютърът (с това дъно) работи без изключване от около 3 години, а иначе дъното е на 5 години...
:sad:
Сини екрани ми се мяркат в последно време, откакто свалих вентилаторът на видеокартата, тъй-като вече не успях да го задвижа по никакъв начин.Не мисля да давам десетина лева за сносен вентилатор, а направо ще ъпгрейдна картата.. :cool:
mamkata - специалист
Щом не го изключваш със смазване ще ти изкара още минимум година ... Това че си махнал вентилатора на видеото - хич не е добре - чипа има някаква термозащита, ама не разчитай много на нея :)
Иначе на вентилатора - капни една капка масло и започни да го въртиш на ръка, докато започне да се върти леко, попий маслото, което вече е станало черно и след това капни още една капка, лепиш лепенката и нямаш ядове /при условие че не е изгорял вентилатора/
asenlynch - специалист
Вентилатора на видеокартата(GeForce2 MX400) си беше оригиналният, който както може да се предположи бе набор на жена ми, тъй че при последният опит да го смажа перката му буквално се разпадна на 3 части. :-D
mamkata - специалист
asenlynch написа:
Вентилатора на видеокартата(GeForce2 MX400) си беше оригиналният, който както може да се предположи бе набор на жена ми, тъй че при последният опит да го смажа перката му буквално се разпадна на 3 части. :-D
Колега, тия видеокарти излезнаха някъде 1999-2000 година :?
Ша ма прощаваш, ама ако жена ти е на тази възраст - то ти си си педофил :lol:
asenlynch - специалист
mamkata написа:
asenlynch написа:
Колега, тия видеокарти излезнаха някъде 1999-2000 година :?
Ша ма прощаваш, ама ако жена ти е на тази възраст - то ти си си педофил :lol:
=D> Добра е шегата ти...или не схванал моята... :?
mamkata - специалист
Базикам се бе колега :prost:
  • 1
  • 2

Тема "Смазах си вентилаторите на ПЦ-то" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: