7V пад на напрежението при включване на бойлер не е чак толкова зле!Ха ха ми незнам защото аз съм на първия в софия и пробите ми бяха тук. а напрежението е стабилно, като включвам ел.машини лампите не се усещат да премигват. докато на село се усеща при всеки ел уред, макар и малко ама няма как задоволявам се и с това, което имам.
На апартамент на 10-тия етаж знаеш ли как е

След като видях, че плафона който преработих с диодна лента 3014 в моята стая не се предава втори месец вече, реших да преправя така и плафона в банята. Писнало ми беше да светва след 5-10 секунди откакто си натиснал ключа, понеже оригинално плафона е за 32w от кръглите пури. Пурите изкарваха по 7-8 месеца максимум, понеже все пак в банята се щрака и светка лампата по много пъти на ден, друго, че палеха често с голямо закъснение.
Купих си 3014 120led/m студено бяла и топлобяла лента, идеята е да не е хептен студена светилата а да добавя и 5-6 топлобяли лентички, та малко до "омекне" светлината и белким е по-близка до приятната дневна светлина 4500К.
Елементите в цялата чудесия са един 800v 8А грец, клеморедче( остана от старата инсталация), филтриращ кондензатор 33mf/400v, предпазен бушон с гнезденце за него ( корпуса е занулен към - и ако някъде все пак офази да прекъсне бушончето), 20 студено бяли лентички и 5 топлобяли лентички. Напрежението след кондензатора е около 300v-310v и за това сложих 25 лентички (може и да ги намаля на 24, за да светне по-силно лентата), диодите се охлаждат супер и въобще не загряват! Самия плафон се оказа с толкова дебел слой боя, че дори и някъде да пробие изолацията на лентата, няма да офази към корпуса на плафона.

Ето какво се получи в действителност ;)