Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
koveslav - майстор
Пичове,пак ще изразя моите уважения къв всички,всички полагат труд и влагат пари.Но вие явно от намеци не разбирате,трябва директно.Ябълката на раздора тук е сравнителната реклама и грубото и нетактично оплюване на всичко,което ние купуваме и то не е купено от вас.Само за Кемпи и Фрониус още не съм чул плюнки,но ако повече хора от нас си купят такива и това ще стане,сигурен съм.Значи Драгозов предлага най-скъпите китайци в България ,никакви други качествени китайци не съществуват,според изказванията му и марки като Гизми и Вики-б и всички други такива,които дори и той предлага не стават.По-скоро ставали са,но вече не,сега има супер китайци.Пансим обаче каза,че тия с мосфет или не знам си с кво китайци са с маломощни диоди и незнам си какво там.Пансим пък прави най-евтините български инвертори,с много скъпи и качествени части,които според Гого и един двама събственици на такива машини заваряват кофи на багери и т.н. и разни рекорди подобряват.Да,ама са толкова подозрително евтини,че ние не можем да повярваме че в тях е вложено нещо свястно,или поне няма как да е по-свястно отколкото в китайските техники,защото цената е дори по-ниска и от тях.Но Пансим продължава да твърди,че "сиренето е с пари".Егати магьосниците.Даже и китайците на Драгозов,които приемат поръчки за по 10000 машини за месец,не могат да постигнат ниската цена на българското ръчно производство,а?А по-евтините китайци пък направо са празни кутии,според вас,макар че и с техни модели се бачка яко в България. Е ха кажете сега кой крив,кой прав и защо се дразните като не щем да се правим на балъци и залагаме на по-скъпите марки от вашите.Моята машина е от най-скъпата българска фирма и е "кофти",на Agj машината е среден клас от най-скъпите световни марки и тя е "кофти",Esab са китайци,Astra и разни други техники,които имат колегите тук не стават.....Ми то няма уйдисване на вашите виждания,целия свят е крив.Да,ама ние всичките бачкаме с тези техники,та пушек се вдига и това "кофти" нещо не го усещаме.Е с тия смешни изказвания и съмнителни оферти няма как да Ви повярваме,ами по-добре си вземете бележка и престанете да говорите врели-некипели.Има страни в които да кажеш,че еди коя си марка е кофти,а твоята е по-добра е подсъдно и се лежи в затвора за това.Нарича се "Сравнителна реклама" и е забранена,а погледнато отстрани е направо смешно и звучи нелепо.Стегнете се и да си говорим като нормални хора,без да се премятаме и без да се опитвате правите хора с опит и стаж от по десетки години на глупаци.Да порявим взаимно уважение и ако предлагате нещо,нека е с необходимата толерантност към околните.Виждате,че недоволните станаха доста,значи наистина грешите! Гореизказаното мнение сме обсъждали вече с доста колеги от този форум,затова си позволих да говоря за "НАС" в множествено число.
iivanov - майстор
Koveslav, първоначално имах лошо мнение за теб и то беше точно заради твоята машинка.Следя темата и знам, какво говоря.Ти се похвали с нея и каза, че е супер.Отговориха ти , че е хубава, но е малка и не трябва да се очакват чудеса.Тук ти се разсърди и стана , каквато стана.Погледни назад и виж, че съм прав. :partyman: Относно цените на инверторите, тук имаме някои уникални моменти, но няма да ги обсъждам.При желание имаш лични.
Тани - модератор
Пичове, докато оценявате бъдещите или вече закупени машини на останалите през собствените си критерии, дразгите няма да спрат! Един харесва Левски, друг ЦСКА, един харесва черни друг руси, някои освен цвета на косата, обръщат внимание и на пола, а други - не! Всички сме различни и имаме различни критерии, изисквания и гледни точки, спрямо ситуацията в която ни е поставил живота! Ако носите цял живот очила 3 диоптъра, престанете да обяснявате на всички останали, че който не носи очила точно 3 диоптъра, не вижда добре и задължително трябва да носи точно такива очила! Ако някой иска да си завари 2 винкела в годината, може да си купи който и да е китаец и със сигурност ще му свърши работа. Многото "копчета" по-скоро ще го объркат, отколкото да му помогнат! Това, че един професионален електрожен имал еди какво си ПВ по никакъв начин не го интересува. От друга страна, един професионалист или дори любител с голям обем предстояща работа, би предпочел да инвестира по-сериозна сума, но да не прекъсва работния си процес. Да не става така, че техниката да му диктува какво да прави, а да е точно обратното - техниката послушно да изпълнява всички прищявки на собственика си!

По друг начин казано, не цената е важна, а РЕНТАБИЛНОСТТА! Както за един професионалист не е рентабилно да си вземе слаба машина, така за един любител е нерентабилно да си вземе професионална! Търси се БАЛАНСА и този баланс е различен ЗА ВСЕКИ ЕДИН ОТДЕЛЕН СЛУЧАЙ! Всички опити да намерите ОБЩ ОТГОВОР на всички въпроси, предварително са обречени на провал! Съгласен съм с гледната точка на всеки един от вас! На един и същ зададен въпрос, всеки от нас може да има различен отговор и въпреки това всеки от нас да е прав!

НЕКА БЪДЕМ ТОЛЕРАНТНИ ПОМЕЖДУ СИ И ДА НЕ НАПАДАМЕ ИНАКО МИСЛЕЩИТЕ!
Sharkolia - специалист
Тани написа:
...Един харесва Левски, друг ЦСКА...
Никога не съм бил фен на тези отбори ,винаги съм бил от Ботев Пловдив :-D . Аз не нападам инакомислещите хора ,а само искам да се изясни защо веднъж нещо е скапано ,а друг път същото нещо е супер. Май зависи от писателят :lьge: . Не те видях да се намесваш умиротворително когато Пансим лее кал по китайските апарати. (и аз не съм им фен) ,ала сега се показа и каза нещо горе-долу такова "не го закачайте ,пансим прави супер машини"
На негово място поне не бих лял кал по другите машини ,след като той сам продава машини без документация*!

* -ако наистина няма документация
agj - майстор
Sharkolia написа:
Тани написа:
...Един харесва Левски, друг ЦСКА...
Никога не съм бил фен на тези отбори ,винаги съм бил от Ботев Пловдив :-D . Аз не нападам инакомислещите хора ,а само искам да се изясни защо веднъж нещо е скапано ,а друг път същото нещо е супер. Май зависи от писателят :lьge: . Не те видях да се намесваш умиротворително когато Пансим лее кал по китайските апарати. (и аз не съм им фен) ,ала сега се показа и каза нещо горе-долу такова "не го закачайте ,пансим прави супер машини"
Това означава само едно - съдията е фен на единия отбор! :-D
И може би се сещате за изхода на мача .....само дано да няма показване на червени картони.....че много горещо взе да става на терена!!!!
koveslav - майстор
iivanov написа:
Koveslav, първоначално имах лошо мнение за теб и то беше точно заради твоята машинка.Следя темата и знам, какво говоря.Ти се похвали с нея и каза, че е супер.Отговориха ти , че е хубава, но е малка и не трябва да се очакват чудеса.Тук ти се разсърди и стана , каквато стана.Погледни назад и виж, че съм прав. :partyman: Относно цените на инверторите, тук имаме някои уникални моменти, но няма да ги обсъждам.При желание имаш лични.
Колега,не знам как си състави лошо мнение за човек,който е отишъл и си е платил в брой нова техника,точно с параметри и габарити,които са му нужни.Имал съм повод да се разсърдя,особено когато някои си мени изказванията и информацията според изгодата в момента.Тук не пиша,за да правя реклама,нито гравитирам около някой търговец и (или) производител за някой лев отстъпка и после да го гледам с мили очички за да се смили и да си спази гаранцията или договорките.Достатъчно платежоспособен съм с работата си,слава богу и купувам и продължавам да купувам само от тежащи на мястото си марки напълно легални машини.И както аз съм коректен и си плащам като поп обявената цена,така държа отсреща да има пълна коректност.И я получавам.Да,искам да науча повече за пазара и възможностите на тези машини,но не мога да търпя да ме правят на будала!!! Много благодаря за сътавеното мнение,ще се радвам ако си го промениш! Поздрави!
Последна промяна от koveslav на пон юни 16, 2014 9:35 am, променено общо 1 път.
agj - майстор
iivanov написа:
.
Ангеле, ти, като радетел за разпространението на китайските инвертори, ще ти задам директен въпрос и искам директен отговор.Всички китайски инвертори ли стават за работа? И не за някаква работа, а за качествена, надеждна и срочна.Машина на която мога да разчитам.
Колега по форум iivanov,тоя въпрос вероятно е зададен към мен ,но как и защо реши че съм Ангел !? :?
В Б-я и по света се продават много китайски инвертори ,със сигурност има и такива които не стават но нали ние търсим тия дето стават- аз съм радетел точно на това!Моята лична машина не е китайска ,но съм виждал, пробвал и работил с китайски машинки които наистина стават, все пак не мога да работя с всички......! :-D
Кажи каква машина търсиш ,какъв бюджет си отделил и за какво ти трябва и ще намерим най подходящата за теб!?
Малко по нагоре в темата бях пуснал клипче на една от китайските машини с която съм работил , с машината е свършена много работа,и то качествена,качеството на заварките не се различава по нищо и от най добрия марков инвертор!
iivanov - майстор
Причината да те кръстя така няма да я споменавам :partyman: Въпросът беше малко риторичен и е с насоченост да върне темата в нормалното и, конструктивно русло.Щото много грозни работи се нацвъкаха за малко време.Симпатизирам на pansim,защото обяснява от кои инвертори да се пазим.Да, повечето са китайски, но имаше и марки.Тук идваш ти и казваш, че китайките стават.Е да ама кои китайки? Щото голяма част от тук четящите, вкл. и аз , сме дилетанти, и китайските инвертори ги делим на червени, жълти и сини.Иначе аз съм си съставил някакво мнение и съм се насочил към машина, но тъй като няма да вадя пари с нея, не ми е приоритет.А може би защото имам под ръка заварчик с маркова машина. :-D
pansim - майстор
Здравейте всички.
Предлагам да успокоим страстите. Ето малко отговори и разяснения за всички /надявам се/
1. Инверторите нямат сертификат като цяло изделие. НО основния елемент който гарантира безопасноста и разделя захранващата мрежа от заваръчните кабели, се изработва в тази фирма - http://www.bistra99.com/
На страницата на фирмата може да прочетете в раздел КАЧЕСТВО това което ви интересува за сертификат. ИМА ГО!
ЗА сертификати на пазарски машини от някъде - предлагам въобще да не говорим. Картинката е жалка! Та огромна част от тези машини, даже не отговарят на написания максимален ток, какво остава за друго!?
2. Повдигна се въпроса за цена - смело заявявам, че в инверторите ВСИЧКИ елементи са качествени, проверени във времето и с достатъчен запас, т.е. няма елемент който да работи на ръба на своите възможности. Примера с диодите го дадох преди със снимка. ИГБТ модулите са разчетени за ток до 260А в конкретния случай.
Това, че съм успял да постигна приемлива цена, е за сметка на моя труд, ниска печалба, много четене, и поставяне на очила в крайна сметка.
3. За мен - имам официално фирма, която плаща данъци, осигуровки на държавата. ВСЕКИ който иска да закупи инвертор - получава гаранционна карта с две /2/ годишна гаранция, касова бележка и фактура. Има колеги тук от форума, закупили машина с фактура и платили по банков път. ВСИЧКО е официално!

Смятам въпроса за тотално изчерпан. На хора които не понасят някой да успее да направи нещо със собствен труд, ще кажа - спокойно! Не съм станал богаташ, няма и да стана! Не ми завиждайте! Нямате представа, какво ми коства да стигна до тук!

Koveslav - ако искаш информация - предполагам лесно ще намериш моя телефон. Обади ми се. Ще ти обясня много неща които в момента са странно изглеждащи и нелогични за теб.
Смятам за в бъдеще да пиша по темата само по конкретни технически въпроси. Може би е добре, всеки да се придържа към конкретни факти с по-малко емоции.
Успех на всички желая!

Ето цитат от страницата на фирмата, за тези които не искат да ровят в нета :)

"КАЧЕСТВО

От 11.06.2005 г. до днес е внедрен и функционира стандарта за качество ISO 9001:2000. Изделията ни отговарят на всички Европейски стандарти по безопасност. Всяко изделие, което произвеждаме, минава през стриктен текущ и краен контрол. Измерва се пробивно напрежение за 2.5 kV, 4kVили 8 kV в зависимост от типа трансформатор, както и ток на късо съединение."

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: