Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ELEMENTAL - специалист
Акумулатора си е акумулатор (по дефиниция-вторичен химически токоизточник).Ако навържеш няколко акумулатора, тогава ще имаш акумулаторна батерия.
masteradmin - майстор
Има доста лесен начин да разбереш дали батерията е акумулаторна или нормална. Акумулаторната е с напрежение 1.2 волта :)
ELEMENTAL - специалист
и на акумулаторите си го пише и капацитета (за разлика от галваничните елементи).
Takezo Sensey - модератор
Благодаря Ви , на всички :-D
mitcd - специалист
Някой да качи снимка на акумулатор дето не е батерия?
ELEMENTAL - специалист
Тривиално и на галваничните елементи, и на NiCd, и на NiMH акумулатори
им се вика батерии.Друг е въпроса, че си имат други технически наименования.
mamkata - специалист
mitcd написа:
Някой да качи снимка на акумулатор дето не е батерия?

Ще ти кача на един елемент ..... батерия са няколко елемента върззни последователно или паралелно независимо дали са акумулаторни или не
ELEMENTAL написа:
Тривиално и на галваничните елементи, и на NiCd, и на NiMH акумулатори
им се вика батерии.Друг е въпроса, че си имат други технически наименования.
Батери е няколко елемента вързани последователно или паралелно. Елемент е всеки един акумулатор или отделно токоотдаващо "нещо"
ELEMENTAL - специалист
mamkata написа:
..... батерия са няколко елемента върззни последователно или паралелно независимо дали са акумулаторни или не
От техническа гледна точка дефиницията е вярна, но повечето хора тривиално на почти всяко
mamkata написа:
отделно токоотдаващо "нещо"
му викат батерия :wink: .Предполагам като влезеш в някой магазин за техника не казваш на продавачката-"дай ми един галваничен елемент"(ами казваш "дай една батерия" най-малкото за да разбере какво искаш).
mamkata - специалист
ELEMENTAL написа:
mamkata написа:
..... батерия са няколко елемента върззни последователно или паралелно независимо дали са акумулаторни или не
От техническа гледна точка дефиницията е вярна, но повечето хора тривиално на почти всяко
mamkata написа:
отделно токоотдаващо "нещо"
му викат батерия :wink: .Предполагам като влезеш в някой магазин за техника не казваш на продавачката-"дай ми един галваничен елемент"(ами казваш "дай една батерия" най-малкото за да разбере какво искаш).
Отделното токоотдаващо "нещо" му казват елемент от батерия /независимо дали е акумулатор или за еднократно използване/ .
ELEMENTAL - специалист
Ок, значи явно като отидеш в магазин хранителни стоки купуваш само сол
на опаковката на която пише натриев хлорид, а не готварска сол....
Така или иначе мисля, че му оспамихме темата на takezo.

Тема "1 ампер=? милиампера ..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: