От мобилни телефони до цифрови камери
angel_ov - специалист
Ходих в два сервиза да питам дали могат да го поправят, но и от двата ми казаха, че нямало части за шасито.
От къде мога да се снабдя с части? Някой, ако има излишно шаси бих го закупил на разумна цена. Просто не ми се изхвърля картината му е перфектна или поне беше и ми вършеше работа на колибата.
Това е което изрових в нета освен, ако не бъркам нещо, че съм бос в тая сфера.

https://www.dropbox.com/s/zjt0hgpuhmkbhya/wasi.JPG
https://www.dropbox.com/s/memawzqy5hw6tqw/11AK19B-1.pdf
https://www.dropbox.com/s/8q1isgh48hi6p ... 208195.BIN
pipilica - майстор
Кви части трябват, какво казаха от сервизите.
angel_ov - специалист
Не съм го носил защото е голям кют, и исках предварително да разбера за да не го мъкна напред назад.
Описах им какви му бяха симптомите преди окончателно да умре, и ми казаха, че нямат части.
Преди 6-7 години със същата симптоматика беше издал богодух, но го съживиха със смяна на шаси или нещо по него. От известно време пак започна да прецъква екрана 3-4 пъти като го пусна и докато стопли нещо се опрвя и така до следващото пускане.
В нета не мога да намеря снимки на модела, явно няма живи съученици :-D
hidrazin - майстор
И в двата сервиза са те излъгали защото не им се занимава пък и твърде вероятно цената за ремонта няма да ти хареса. И в двата сервиз са се издънили като кифли. Диагностика не са прави по приказки и обяснения. Пък и предполагам си търсил ниска цена за ремонт? :-D
Такава марка телевизори Universum няма. Всичко се поръчва от чужбина готово, сглобено (Китай, Турция) и се лепят надписи Universum.
Специално това дъно е турско - VESTEL. Смени сервиза или да заминава за контейнера.
:partyman:
angel_ov - специалист
Не го знам какво производство донесе ми го приятел от Германия преди 7-8г., но гледа много добре, 70 и косур диагонал 120w стъпало, разни самсуляци lcd нисък клас, че и от горе са доста назад. За цена не сме говорили.
Ако знаеш колко пари съм хвърлял само и само да си навия на ината :)
pipilica - майстор
Я дай по-подробно кво прави като го пуснеш, образ, звук, разни шумове от вътре. Пък и хубави снимки ще е добре да има да огледаме платката. Може и сега да има късмет.

Едит
Тва 70 кво е инча или сантиметри, тия 120 вата явно е обща консумация щото чипа по снемата е 2х6 вата.
angel_ov - специалист
Включвам го и започва да светва и угасва (по-точно примигване) като се чува едно цъкане от вътре и така няколко пъти в рамките на 5-6 секунди и тръгваше, а сега ни вопъл ни стон. Така беше и първия път като умря. Предполагам, че до ден два ще го на снимам отвън и от вътре.
70 см. За ватовете сигурно е консумацията като се замисля тия 120 са множко така и не съм му качил колони. А и схемата дали съм я уцелил :? , като го на снимам ще си покаже предполагам.
pipilica - майстор
Търси по платката някакви букви и цифри, модел трябва да има.
hidrazin - майстор
Че той шасито го е дал още в първия пост - 11AK19B-1 на VESTEL. Ако не е объркал де. :?
angel_ov - специалист
hidrazin написа:
Ако не е объркал де. :?
И ти си прав! Като го отворя ще се разбере.

Тема "Помощ за TV Universum!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: