Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
enviro - специалист
Здравейте, много съм доволен от вашите съвети и мнения и реших да попитам отново нещо, на къщата искам да бутна една стена и да вкарам терасата в стаята и да стане по голяма мисля да го направя със итонг и тъй като по края на терасата има 15см праг мисля да издигна Стената направо с 15см итонг, какво мислите вие ще има и прозорец на тази стена малък и кухненското също ще е на нея. Благодаря ви :)
enviro - специалист
Никой не ми е писал в темата, но вече след консултации с няколко човека ме посъветваха да купя 20см итонг дори 25 би било по добре щом ще има прозорец и кухненско на тази стена такаче се надявам да стане всичко както трябва живот и здраве в петък купувам итонга и в събота майстора да започва да зида. :)
макарче доста теми видях тук където не предлагат итонг да се поставя за външна стена, надявам се всичко да е както трябва
stenmark - специалист
Няма такова нещо ,че не може итонг за външна стена.Това са пълни глупости.Просто след като изидаш го оброботвай с нещо/шпакловка или изолация/Понеже поема много влага и е хубаво да се защити,макар че има къща която е така от доста години.
enviro - специалист
Благодаря ти наистина ще се шпаклова веднага дано не завали уикенда за да го изидаме
gechev - специалист
15 см Итонг е тънко. Ще трябва поне 10 - 12 см стиропорна изолация, иначе мухъла ти е готов на пролет.
enviro - специалист
Утре взимам итонга 20см и живот и здраве в събота ако не вали я почват, само се чудя стиропор или фибран да купя, вчера един приятел който има строителна фирма ме посъветва да купя 5- 10см стиропор и още се чудя
gechev - специалист
Стиропор, а не Фибран. Стиропора едва, едва дища, а фибрана хич. 5 см е малко, ама като те е посъветвал този който ще го полага защо питаш Форума?
enviro - специалист
питам защото не разбирам доста неща са ми помогнали в форума защото по добре повече информация от колкото после загуба на време пари и нерви
Няма да ми го полага просто човека има строителна фирма и ще купя мн неща през него за да ползвам отстъпката му и случайно го попитах за някой неща
8180 - майстор
enviro написа:
питам защото не разбирам доста неща
Не си ни осветлил КЪДЕ ще слагаш доп. ТИ - стиропор за външна, Фибран (евентуално) за вътрешна.

Г-н Гечев, от коректност към Правилата на Форума, се въздържа да ти препоръча неговите блокчета Тивит, които в случая имат някои предимства, според мен.

По днешните препоръчителни Нормативи за тази стена U<0,35:

20см Итонг + 6см ЕПС - U~0,34
20см Тивит + 3см ЕПС - U~0,34
30см Тивит - U~0,32 Това можеш да го зидаш и шпакловаш поетапно през няколко реда. После боя с мечето отгоре или шпакловката в нужния цвят. За стени без прозорци - умуваме. :)
Бих изнесъл Тивита навън 5см. и осигурил водоткап (профил).

Като доп. екстра Тивита е 1,5 - 2 по-лек за качване на етажа и като товар в/у плочата.
За здравината не съм в час - мисля я съизмерима.

Тема "Вдигане на стена за оголемяване на стая" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: