Много интересна и все по-често дискутирана тема.
VLADO66 - майстор
Има някаква логика,но вместо силикон ползвай някакво евтино уплътнение като това http://markita.net/uplatnenie-gumeno-57 ... ashto.html
chapara - майстор
Помисли и за мишоците, между пода и плоскостите , там където ще е изолацията насипи колкото можеш начукани на ситно стъкла, хич не им се нрави, инак си обречен. :cool:
Stefan_62 - майстор
chapara написа:
Помисли и за мишоците, между пода и плоскостите , там където ще е изолацията насипи колкото можеш начукани на ситно стъкла, хич не им се нрави, инак си обречен. :cool:
Благодаря за съвета ще понатроша малко стъкла, въпреки че до сега не съм забелязал присъствието им :lol:
chapara - майстор
Те един път да влезнат в кухината, после ще има едни теми, т.е. то ги има де :cool:
Здравейте, скоро ми предстои ремонт на пода на гредоред, който се надявам да направя сам. Смятам да насипя перлит, върху него ПДЧ и накрая ламиниран паркет, та имам няколко въпроса.

1.Колко е минималната дебелина на посипката? Притеснява ме, че касата на вратата ще стане по-ниска и не ми се иска това да е с повече от 3-4см (ПДЧ-20мм, подложка 3-5мм и ламинат 8мм).

2.Върху душамето има балатум и се чудя дали да го махам или да го ползвам за основа на посипката? Четох различни мнения, едните са че душамето се "задушава" и гние, а другите са че обикновено е достатъчно изсъхнало и няма такава опасност.

3.Ако не успея да се справя сам :) , каква е цената на подобна услуга, може и на ЛС?

Предварително благодаря за отговорите!
gechev - специалист
1.Махаш дюшемето. 2. Намазваш дървенията с хидроизолационен материал /Бохемит имат импрегнатор за дърво/. 3. Намазваш с бетонконтакт. 4. Полагаш полистиролбетон. 5. Нареждаш ламината като изсъхне сместта. Може отдоло да сложиш найлон вместо да мажеш дървото. Можеш да си го направиш сам.
Не ми се иска да махам дъските, затова мислех подобно системата на Кнауф, както беше описано в друга тема, но вместо един слой гипсофазер, насипка и отгоре ПДЧ. ПДЧ-то го имам налично, затова съм решил с него, а не с ОСБ например :)
gechev - специалист
Изборът е твой. Аз ти давам изпробвана система с много добри резултати. Перлита не е най доброто решение, а и е по тежък. Нямаше да има нужда да повдигаш нивата и да корегираш вратите.
Благодаря за отговора, сигурен съм че е по-добър вариант от този, който съм решил да опитам, но донякъде съм от "кръжока ръцете ми пречат" и не желая да навлизам в по-сериозен ремонт.
Stefan_62 - майстор
Stefan_62 написа:
Здравейте майстори, трябва да измайсторя пода на една от стаите на вторият етаж в къщата на село. Между първият и вторият етаж няма плоча, а е гредоред и пода в момента е греди и пръст.
Здравейте отново, да се похваля, че подът на въпросната стая вече е факт. Благодарение на уменията на познат майстор дърводелец се получи ето това:
Изображение
Изображение
Изображение
Цялата изработка се състоеше в направата на скара от гредички 6/8 захваната към основните греди на къщата, поставяне от горе на юсб плоскости 11мм. и нареждане накрая на дъски за дюшаме 19мм. Пространството м/у плоскостите и старият под запълних с перлит. На мен лично ми харесва много. Остава да се направи малко козметика и да режа лентата. :drinkers:

Тема "Под върху гредоред" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: