Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mir4oto - специалист
Така и така си решил да откриваш топлата вода вземи си монтирай и един контролер на бойлера или поне един таймер. :lol:
didoni_ - специалист
Според теб какво съм открил ново? :lol:
Просто попитах,който знае и се е сблъсквал с това,защото ми се стори странно това жужене в ключа.
todortv - майстор
Продължавам сериозно да подкрепям мнението си, че по кабела се предава шум от нагревателя.

http://detstvoto.net/index.php?newsid=2178
Andri01 - майстор
Този "телефон" от детството ни работи на "куц крак" и то при МНОГО добре опънат конец! Кабела от ключа до бойлера не само не е опънат,ами и е замазан в стената,нали? даже и нагревателя да "жужи",което се получава или при силен нагревател/ 3Кв./ или при накип около него.Тогава водата започва да ври около нагревателя,поради лоша конвекция. В случай ,според мене и лош контакт в ключа /пластините/. Но това може да се определи ,само ако се отвори същия.Е,това е упражнение вече за човек ,който е на "ти" с токовете,разбира се.
mir4oto - специалист
Aко си сигурен, че жуженето е само в ключа, твърде вероятно е да е искрене от контактните повърхности, сложи му един контактор и си решаваш проблема :)
Предният пост беше шега, но все пак може да ме послушаш. Аз от както монтирах таймер на бойлера да включва само на нощната, редуцирах тока с около 40%. Днес си поръчах и контролер за бойлер с управление на две серпентини, тъй като ще му монтирам нов фланец.
valentino76bs - майстор
mir4oto написа:
Аз от както монтирах таймер на бойлера да включва само на нощната, редуцирах тока с около 40%.
Мдааа най вероятно ще е тъй ,ако пък го направиш и да включва сряда и неделя може с още 40% да го редуцираш!
Andri01 - майстор
100% икономии: бойлера се сваля и се пуска в продавалника / да се вземе някой лев /. Ами тъй де,то иначе: вкл. само в сряда и събота ,ще стане като магарето на Настрадин Ходжа:" тъкмо се научи да не яде,и взе ,че умря!". И сериозно: слага таймер, който включва бойлера към 3-4ч. след полунощ и до към 6ч. е загрял вече. Така се избягва излишното охлаждане -през зимата.
todortv - майстор
Kви контактори, кво искрене, става въпрос за 45А ключ Легранд.
didoni_ - специалист
todortv написа:
Kви контактори, кво искрене, става въпрос за 45А ключ Легранд.

Не искрене,а съвсем леко жужене като все едно съм сложил контактор.
Andri01 - майстор
Що мислиш,че като е Легранд,45А не можа да е дефектен? това е техника,винаги имаш едно на ум...то и совалката се разваля,нали?

Тема "Ключ за бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: