Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
nikolaytatarov - специалист
Колега Кънчев я даи малко техническа информация относно твоите турбини,кпд,конструкция мощност и скорост на вятъра,а не домашно видео ,как искаш някои да разбере това което правиш без поне малко да се вникне в техническакта част.
ivanovbg - майстор
mladomo написа:

Драги ми съветнико в България всеки разбира от политика, футбол бизнес , ветрогенератори и разбира се раздава съвети. АКо беше толкова лесно да се произвежда и разработва едновременно селскостопанските производители нямаше да се редят за субсидии.
Що се касае за патент имам подадена заявка преди 1 г . Ако успея ще кандидатсвяам по оперативните програми.
Относно големите производители на ветрогенератори - да ни подадът ръка
ГОлемите производители на ветрогенератори в момента превърнаха зелената енергия в отврат за хората и те не желаят такива изобретения, защото ги правят за смях за това и те предприемат цензура срещу показването на такива опити. В 5 групи в Линкедин( форума за зелена енергия) само една българска публикува линковете с видеата 5 други големи отказаха след като там има две степени първата всеки публикива и ако ги харесат хората минават във втората интересни дискусии. Предишните видея ги публикиваха с усмивка , но като видяха последните 2 явно им е замръзнала усмивката , защо ли? Разбира се в последвалите технически дискусии станаха за смях и няма как да не е така след като разполагат само с една пенсионерска система за регулиране на мощността толкова бавна и инертна че е почти безполезна за нас остана само да се види работосособност на теорията която обясняваме и тези видея ясно се вижда високи обороти стабилна работа при ниски скорости на вятъра .

ЩО се касае до това да си топлиш къщата - вземи си един от сегашните ветрогенератори и няколко соларни панела и опитай - за да се убедиш лично срещу каква манипулация ние се борим.
Ясно, ти си от тези изобретатели дето гледат да докопат паричките, а не да направят на хората по лек живота. Същия си като онова българско старче с лека за рака. Иска патент и в това време хората да умират.

В този ред на мисли - не знам защо пускаш теми в този форум. Идеята му според мен е: Вижте какво си направих, направих го така и ако някой иска може и той да си направи същото.

Според мен твоята идея е: Вижте какво направих, подкрепете ме за да мога да си взема парички.

Като се има в предвид, че всички субсидии идват от нашите данъци, за да може в определени отрасли цените да са по ниски, излиза че ти искаш само да взимаш от нас като предлагаш нещо със съмнителен резултат.

Колкото за зелената енергия... еми всяка енергия трябва да узрее за да се използва. Аз съм и противник в тази и форма на добиване. Обосновал съм се в друга тема и смятам, че Германия заради това че е един от най големите производители и износители вече на зелена енергия, се наводнява всяка година. Ролята на слънцето е да топли земята, а ветровете трябва да се грижат отоплението да се разпределя равномерно. Ако вземе 30% от енергията на слънцето и 70% от енергията на вятъра и я използваме не по предназначението й всички ще измрем. Иначе изглежда примамливо.
mladomo - специалист
Хора, които са измислили такава технология със сигурност не търсят инвеститори по форумите. Ние се изправихме срещу зелената енергия в сегащният и вариант. За това ни бяха необходими форумите. Много от форумите изтриха темите други правеха проблеми. Преди няколко седмици Европа обяви, че спира дотациите за зелена енергия и преференциите от тук насетне. Хората започнаха да ни харесват и вярват, чак, когато зелената енергия се стовари върху тях и пропищяха от високи цени на тока. Още преди 2 г в престижни форуми за зелена енергия като ликедин ние обяснявахме за проблемите които имат съоръженията за зелена енергия и съветвахме инвеститорите, че това е рисков капитал.Постовете ги има още както и датите на видеята които качихме. Разбира се тогава ивеститорите на зелена енергия бяха срещу нас защото не вярваха в каква пирамида влизат без да подозират.( печеливши са само производителите на тези нерентабили съоръжения) На никой не му беше грижа за екологията , че ветрогенераторите се стрят от тонове нерециклируеми отровни смоли, а тази технология използва рециклируеми материали като алуминии и желязо. Зелената енергия е на много нисък етап и основният проблем на съоръженията и са малкото работни часове и ниска ефективност сравнима с ефективноста на парния двигател от преди 3 века.За да запази позициите си зелената енергия за куриоз стана пречка за нови разработки. За това е необходимо да се даде шанс на нови технологии и ние искаме да прокараме пътя за младите таланти без проблем да получават европейски средства, а не тези средства да отиват в джоба на посредници. Сега когато сме изпревени пред равен старт за направа на съоръжения за зелена енергия , които да са рентабили и самоизплащащи се ние сме с 20 г напред за това и не бързаме просто ние правим нещата за удоволствие. Време е да си потърсим европейските средства, които залужаваме за разработка и същевременно да прокараме пътя за младите ни таланти - всеки който желае да бъде полезен за хората и обществото да го подпомага.

И докато медиите ни вървят след създадени новини защото така е по лесно тоест новината и героя предизвикал интерес ( без значение с лошо или с добро) за обществото е отрязяван от медиите назависимо какво морални ценности има. ХУбаво е медиите НИ да започнат да създават свой медиен продукт като деца (млади хора) занимващаи се с техника направили изобретения и така ще предизвикат и други млади хора да подражават , а не да подражават певци с обратни наклонности предизвикващи самореклама със скандали
Тани - модератор
Еееех, ако турбината ти работеше само на 10% от капацитета на устата ти, то не само щеше да оползотворява ВСИЧКАТА енергия на вятъра, а освен електроенергията, направо щеше да произвежда и допълнително вятър!

Стига приказки ПОКАЖИ НИ ДЕЛА! Произведи първия си киловатчас енергия, и тогава търси балъци (инвеститори както ги наричаш)
mladomo - специалист
Няма как да знам дали работи тази турбина , нали за това пиша във форумите някой специалист да ми каже.
Тани - модератор
Е нали вече си я изобретил и дори си преминал границите на съвременната физика, защо ние трабва да ти казваме нещо - ПОКАЖИ НИ ИЗОБРЕТЕНИЕТО СИ.
Сложи го до някой от добрите допотопни пропелери със същия диаметър и ПОКАЖИ по добри резултати. Под резултати имам предвид произведена енергия за единица време, а не клипчета на вътящи се безцелно, хлопащи шперплати. Докато не направиш това, предлагам да спреш да пишеш тук.
8180 - майстор
Тани написа:
Е нали вече си я изобретил и дори си преминал границите на съвременната физика, защо ние трабва да ти казваме нещо - ПОКАЖИ НИ ИЗОБРЕТЕНИЕТО СИ.
+1!
Кунчев,
Колегата Тани е фен на истинската "зелена алтернатива" - не би трябвало да е трудно да го убедиш. Нещо се затрудняваш дотук. :?
Дерзай!
Аз ти Разрешавам следващ пост ТУК САМО с РЕЗУЛТАТИ!

Имаш избор - многословни обещания или смислени резултати.

Не си първият неоценен от съвременниците си велик - ако си истински, остави творчеството си за поколенията. Другото е комерсиалност (на първо гледане) - нито "технология", нито неизследвана физика.:)

Сори, но и Форумът и разделът, в който пишеш са "Направи съм" и виждам проблем в това, който ти се губи.
Покажи резултати и продавай "технология", ако можеш - не "мрънкай" по български - не ти отива на претендираното ниво.
Успех!
mladomo - специалист
http://www.youtube.com/watch?v=XEuZN0Ex8jE
започнах да си преработвам стойката с 4.5 м тръби и наставка около метър отгоре. закупих си място и сега ще мога да правя екеперименти у дома. Направих си и работилница купих си струг ц11 така че ще мога и да правя по стабилни модели . СЛучиха ми се доста неприятни неща които ме забавиха с 1 г. поради бюрокрация и ...
Вятърна турбина с летящи крила има 3 метода за регулиране на мощността.
Всички виждат и знаят от предишни разговори , че крилата са на оси. Като ги натисне вятъра с едно движение по остта променят и ефективната площ на крилото и работната площ За разлика от пропелерите които променят само ъгъла на атака.Така коефициентите на регулиране на дватаметода се умножавати и регулирането става в пъти по бързо . При тази турбина също може да се добави като 4 ти метод промяна на ъгъла на атака малко усложнява кострукцията. По интерсен е 3 тият метод, които се постига като баланс на маси и повърхности. С него част от крилото вкарва енергия, а част изкарва и я превръща във фронтални сили поради разлика в периферните скорости . Исходната енергия се поддържа постоянна като разлика от енергията която отнема и енергията която отива за въщане на фронтални сили. При буря тези енергии нарастват многократно и товарят контрукцията при другите. Така крилото по време на буря почва да връща фронтални сили и намалява натоварването върху пилона, а и не откъсва крилата, които са с доста голяма площ и то накрая на рамената, с което се постига голям въртящ момент, а и с по малка площ накрилата се постига по голяма работна площ. 3 тия метод е свръхбърз защото действа непрекъснато за това и се ползва като система за преодоляване на пиковете на вятъра ,непозната до сега система за вятърни генератори.Освен това ви е направило впечатление високите обороти с движещи се крила :) няма как да се постигне баланс освен с самобалансираща система.
разбира се Kunchev Wind Technology е технология която има много разработки и предизвикателсво е оползотворяването и на фронталните сили , които реално при всички други ветрогенератори се губят ,с което и ще оборим закона на Бетц. Тези съоръжения обаче за сега са теоритино разработвани защото са с сложна конструкция има пример за такова с крило като анимация 6 ти филм. Дори и да не го оборим ефективността ще е много по голяма

Прикачен файл

my.jpg
piron45 - майстор
mladomo написа:
Няма как да знам дали работи тази турбина , нали за това пиша във форумите някой специалист да ми каже.
г-н Кунчев, от няколко години вече попадам в какви ли не сайтове на вашето "изобретение", където убеждавате всички в гениалността на разработката си. Не виждам никакъв напредък от първия път, когато попаднах на ваш пост. А както виждам от горния цитат и вие не сте наясно какво правите. Чета разтягане на едни и същи локуми и чакане някой балък, простете инвеститор, да даде пари за няколко тръби и нещо приличащо на вятърна турбина. Не знам за другите, но вече ще прескачам вашите теми, че ми омръзнаха.
Един съвет - по добре направете от железата, които имате въртележка и люлки за децата си. Със сигурност ще има поне някой щастлив от работата ви, пък и вие ще се почувствате по удовлетворен от резултата.
Желая успех и нищо лично.
mladomo - специалист
piron45 написа:
Чета разтягане на едни и същи локуми и чакане някой балък, простете инвеститор, да даде пари за няколко тръби и нещо приличащо на вятърна турбина. Не знам за другите, но вече ще прескачам вашите теми, че ми омръзнаха.
Е ти откъде мислиш, че намерих пари за къща в центъра на града с дворно място за опити и работилницата
ако не бяха ми направили мръсно да ме забавят щяхме да правим и вятърна водна помпа с 30 кв м крила тип люлеещо се крило има реален опит в 7 мо видео май само че вертикално.

Мерси, че следиш постовете ми и най вече за мненията ти. Хора като теб да ми най добрата реклама.

Едно от най- добрите неща на вятърна турбина с летящи крила е ,че може да използва метод а оцеляване при буря използван от дърветата за изграждане на огромен ветрогенератор или да замени турбините на сегашни за да работи при ниски скорости. Дърветата постигат голяма площ с листата за да отнемат слънчева светлина. При буря всяко листо застава аеродинамично. Точно това е необходимо и на един ветрогенератор, който искаме да работи при ниски скорости на вятъра около 4 5 м/с голяма работна площ за да изсмуче малката енергия на вятъра с евтина констукция и да оцелява в буря с тази голяма площ ,защото там са малко работни часове. При направа на малко съоръжение на рамо се поставя само по едно крило но при голямо много и наподобява дъвровидна стуктора.

Ето как да си направите генератора от алтернатор
https://www.youtube.com/watch?v=kWGz8I1 ... QYAWJ4ZDig
ето как да превърнете асинхронен двигател в генератор
https://www.youtube.com/watch?v=EJaTCcGGKsk

Тема "вятърна турбина с летящи крила" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: