Ел. инструментите. Консумативи.
iva6ki - специалист
Щил не пишат за разхода :? но резервоара на 181 е 270мл
а на хуск 135 370мл от там правя изводи въпреки че при тия
размери 100мл повече или по малко бълха го ухапала
fore - майстор
iva6ki написа:
Ами понеже гледаш данни а не си ползвал нито едната
модела 135 с по голяма кубатура вади същите коне като
щила а и гледам че на 135 му е по голям резервоара за горивото
за мен предполага малко по висок разход ти си преценяваш
но лично мнение между хуск. 135 и щил 181 винаги бих предпочел
щила за 435 немога да кажа.

Не гледай това, а карба, цялостното изпълнение на машината и тнт.

Ако искаш читав Щил погледни машините от 700 лева нагоре. Докато при Хускварна и за тези пари получаваш сносно решение.
iva6ki - специалист
Аз говоря за конкретните модели защото имам и ползвам
за домашни цели почистване на градините и дърва за огрев.
за големите машини е ясно ,но немога да кажа че малките не са
читави, всяка шапка за определена глава. Не съм доволен от
щил-представителствата тъй като надценката при тях е кой както му скимне
ама то веднъж се лъжеш втори път нема.остава ми да взема едно шаблонче за
чистачите на веригата в ташев-галвинг е 3,5лв а в щил 6лв и съм в джаза.

p.s. Husqvarna 236 що го спират дефекти до немай къде особено с маслената помпа
koveslav - майстор
Не знам дали греша,но за да постигне скорост 15м/с,със стъпка на веригата 3/8,ако верижното зъбно колело е със 7 зъба машината трябва да направи около 13500 об/мин.Със 6 зъба колело са нужни около 15700 об/мин.,но това са параметри на свободен ход.Под товар,според характеристиката на двигателя оборотите падат до стойност,при която той има максимален въртящ момент. Сметнах ,че стъпката 3/8 в милиметри трябва да е около 9,53мм и за един линеен метър трябва да се превъртят около 104 задвижващи(не режещи) зъба.При тези резултати 22.5 м/с ми се струват невероятни,освен да е с много зъби верижното колело.Може и да греша някъде,обаче,или новите двигатели да стигат до към 20000 оборота....
iivanov - майстор
"Колкото повече,толкова повече"-казал Мечо Пух. Ако можеш отдели повече пари,такова нещо веднъж се купува.Ако не можеш,здраве да е!Ако не робуваш на марки, прегледай сайта на олео мак. Предлагат машини с превъзхождащи параметри,на по-ниски цени. И за разлика от другите,промото им е в цената, а не в подаръци. Но най важното ,както каза Драгозов, е достъпния сервиз.
I_van - напреднал
На колко години е моделът 135?
За Щил 211 видях, че е 2008. Говорих със съсед, който го има от тогава и до сега не е имал проблеми. Никакви. Само налива и реже. Виждам, че моделът си е все същия и тайно се надявам за дълговечност :roll: Хареса ми и как реже. Схруска едно меше за секунди (според моите представи за бързина).
Докато Хускварна пускат все нови и нови модели и тъкмо се наканя и те решат да го спрат, което явно е обвързано с качеството на модела.
Колкото до сервизите - тук има само на Щил и Хускварна и ...... Райдер, но тях не ги коментираме. Това автоматично изключва другите марки.
Лошото е, че няма магазин в който да запаля 2 или 3 модела, да направя по един срез и да си харесам. Навсякъде първо плащаш, после палиш. И гледам едни ТТ-данни и само се чудя това ли, онова ли ......
koveslav - майстор
През годините Хуск си бутна много повече цените надолу,а освен това и постоянно вади бюджетни модели с производните си марки-Маккулоч и Партнер. Щила като че ли се държи по-стабилно откъм качество,но и откъм цени.Освен това Щил машини и консумативи и до ден днешен няма продажби от неспециалисти в хипер и супер маркети.Продукт на Хуск можеш да си купиш едва ли не на всяка каса на магазин.Мисля,че CS340 модел в Бриколаж имаше буквално на касите на цена от 189лв.....Ако питаш продавачите за какво е тая машина,може и да ти отговорят "Ми де да знам-ама е красива и евтина,взимай!"
dragozow - майстор
Husqvarna не се продава в хипермаркети, само в специализирани и оторизирани магазини. Другите марки, които се внасят в момента от групата са McCulloch и Gardena и се продават на всякъде. Partner остава за американския и други пазари, където си има силни продажби. Flymo също няма да се внася, макар все още да има някакви наличности. Jonsered също не се внася от няколко години, след някакви плахи опити.
bigdragon - майстор
dragozow написа:
Husqvarna не се продава в хипермаркети, само в специализирани и оторизирани магазини. .......
В Технополис Варна се продава Хускварна....
dragozow - майстор
Това е изолиран случай и е през дистрибутор. Политиката на Хускварна е да не продава в такива магазини. Те в в едно Метро бяха пуснали, но ги изтеглиха.

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: