• 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 107
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
plastkomfort - специалист
stanka7a би ли ми направил една горелка и на мен да си топля цеха с виадруса.
big_death - специалист
Те шапка трябва да му свалят много хора във форума(на ttttttd ) , даже и да му се извинят публично !!!
filmatoplo - майстор
:wink: Ко ти пука шоу да става :supz: Имаме ура -претеглих обема за 1 литър пелети и се оказа че тежи точно 755 грама , тоест при вчерашния ми тест съм заредил 3 кг пелети и горяха точно 3 часа. :wink:
saraneron - специалист
Хам.....,Филме,800 кг. на месец в повечето случаи са си към 250 - 300 лева?Това е равносилно на 1м3 дърва по 60-70 лева на кубик.Не говорим за слама,семки и костилки а за пелети,нали така?Това не е ли скъпо ,па макар и да няма гърбене?Имам една молба към Филмчето!Ако му се занимава,да направим есперимент ,да сложи само една шепа пелети в кошничката или колкото прецени и като се разгорят да сложи една цепеница /или няколко по малки/ вертикално в бункера над разгорелите се пелети с подходяжи размери да видим дали ще гори и тя като пелетите подобно на реактивните печки и да си слиза цепеницата постепенно надолу макар че бункера не е подходящ с наклоните си и може да се налага побутване от време на време?Благодари предварително за евентуалните неудобства ако се наложи да разнасяш главни из стаята ако не иска да гори....но обещавам че ще се реванширам!
Последна промяна от saraneron на ср окт 15, 2014 4:08 pm, променено общо 3 пъти.
iva6ki - специалист
Незнам за вас ама аз не държа денонощно парното работещо ,
в повечето случай работи не повече от 10-15 часа което си е
300-450кг месечно или 2,5тона на сезон.Гарантирано е по скъпо
от дървата.
fbr - майстор
Ама вие сте големи оптимисти като очаквате, продукта от дървесината (пелетите) след достатъчно енергоемка обработка да струва колкото суровината за нея. Няма как да стане. С технологизирането на дървесината цената И набъбва. Даже очаквам с тази масова продажба на котли на пелети, и суровите дърва да поскъпнат.
filmatoplo - майстор
Днес сутринта пак промених малко кошничката , мръднах леко задната решетка така че да не ми набира пепел на едно место , сега ще паля за тест :wink: .19,13 запали и в 19,25 бе на 50 гр и вкл помпата .
filmatoplo - майстор
От тестовете които правя съм доволен , зависи много от тягата на комина -за сега има тяга когато има разлика в температурата на околната среда и газовете :wink: , друго поне за горелка която ще се поставя на Прити -делител макс 2,5 см , долния вътрешен край на решетките и те са са на разстояние 2,5 см , наклона на задната решетка може и малко по стръмен от 45 градуса , входния отвор над решетките нека бъде точно с горния вход над решетките , хубаво е тялото да бъде широко 15 см и високо мин 9 или 10 см , като отвора за пелети да копира ширината 15 , отворчетата по входа за пелети нека да са по малки 4-5 мм но повече 4 или 5 броя и равномерно разпределени на всяка страна .
judas - специалист
Евала, filmatoplo! Здраво експериментираш. Аз поизрязах делителя, но не много добре и има какво още да се желае от горелката. С голямата решетка е хала, но и лапа много пелети, не съм засякъл колко точно.
filmatoplo - майстор
:lol: Преди 2 часа беше леко облачно и запалих печката , изведнъж пекна едно слънце :-D -тягата на комина спадна и се появи пушек :supz: -няма да стане тая работа без вентилатор на димни газове при мен .Температурата на газовете излизащи от печката бързо спадат от 2 та метра кюнец който имам в кухнята -комина е широк но няма файда :wink: .Знам аз ама не си заслужава инвестицията -ще ме оправи само изолиран комин от деръждавейка 12 -14 метра в моя случай , или само вентилатор в съществуващия комин -дайте идея за евтин вентилатор който ще издържи на 100-150 гр който да монтирам долу в кухнята и да е маломощен разбира се :) .
  • 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 107

Тема "Пелетна горелка ръчна изработка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: