Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
vassenceto - напреднал
Здравейте

Моля за помощ относно връзването на магнит за врата ,който ще се управлява от устройство. Става въпрос за система "умна къща" , това е схема на устройството което ще управлява магнита
Прикачен файл:
Capture2.PNG
Capture2.PNG (5.03 KиБ) Видяна 1397 пъти
C1 и C2 са изводите за 2 уреда , които могат да се управляват. В описанието на устройството за управление има тази схема
Прикачен файл:
Capture1.PNG
Capture1.PNG (3.7 KиБ) Видяна 1397 пъти
, която не я разбирам . Това е схема на магнита , който ще използвам
Прикачен файл:
132024246182529.jpg
132024246182529.jpg (81.8 KиБ) Видяна 1397 пъти
. Идеята е чрез дистанционно като се приближа до вратата да подам сигнал , предполагам ,че устройството ще изпрати импулс/сигнал към магнита и той ще изключи за определено времне и ще може да се отвори вратата.

Благодаря предварително.
MamaMy - майстор
Идеята на тази схема е, че модула на дистанционното ти трябва да прекъсва директно намотката на бравата, а не намотката на трафа. Това според мен е с цел да се предпази греца от самоиндукцията на бобината при изключване. Дистанционния модул трябва да е с релеен изход.
На твоето устройство изходите са отворен колектор и ще трябва да им монтираш по една бобинка на реле към + захранване. Успоредно на намотката и по един диод в обратна посока. Волтажа на релетата ще зависи от захранващото напрежение на твоето устройство.
vassenceto - напреднал
MamaMy написа:
Идеята на тази схема е, че модула на дистанционното ти трябва да прекъсва директно намотката на бравата, а не намотката на трафа. Това според мен е с цел да се предпази греца от самоиндукцията на бобината при изключване. Дистанционния модул трябва да е с релеен изход.
На твоето устройство изходите са отворен колектор и ще трябва да им монтираш по една бобинка на реле към + захранване. Успоредно на намотката и по един диод в обратна посока. Волтажа на релетата ще зависи от захранващото напрежение на твоето устройство.
Благодаря за отговора, може би съм забравил да напиша ,че двата изхода C1 и C2 ,че са нормално затворени. За по удобно ще пусна линк на модула. Има ли възможност като погледнеш спецификацията на модула да ми дадеш линк какво точно и с какви параметри трябва да търся? Надявам се ,че не нахалствам много ,но си закупих тази система умна къща и искам да се възползвам максимално от всичките и функции.

http://www.eldes.lt/assets/Uploads/Manu ... -RU-LT.pdf
Nimi - специалист
На изходите C1 и C2 би следвало програмно да може да се обърне сигнала. Ако не може да се инвертира ще ти трябва още един транзистор освен релето И в двата случая ще трябва да обединиш масите на модула и захранването на магнита за да може да сработи релето което ще вържеш на изхода за управление на магнита.

Тема "Помощ за ел. магнит за врата." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: