• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stoy@n - специалист
Здравейте,

Доста се рових, но и не знам как му е точно техническото название на бутона който търся. Бутона е с два NO контакта, но има външна гривна, която при завъртане застопорява бутона в натиснато положение. При натискане само на бутона, същият се връща обратно. Първо, като идея ми дойде бутон за аварийно спиране, но не ми върши работа, защото при натискане се застопорява автоматично, а това в моя случай е доста опасно. Става въпрос за хидравлична лебедка, която когато е развита, се използва застопоряващата функция на буона, а когато трябва да се "натегне" накрая се използа само бутона. Не мога да намправя снимка, защото бутоните се разпаднаха в ръцете ми-пластмасата беше прегоряла. Ще се радвам ако някой ме насочи от къде мога да намеря подобни.

Поздрави,
Стоян
shotik - майстор
Авариен бутон ,който знам като модел ,копчето се завърта и излиза на вън и включва системата ,при някакъв спешен случай се натиска и той остава изключен , Такъв ли търсиш ?

http://svejo.net/1424974-%D0%B0%D0%B2%D ... 0%B8%D1%8F
valentino76bs - майстор
stoy@n написа:
Първо, като идея ми дойде бутон за аварийно спиране, но не ми върши работа, защото при натискане се застопорява автоматично, а това в моя случай е доста опасно.
shotik - майстор
valentino76bs ,прочетох и си мислих ,дали да предлагам този бутон, защото ми се струва ,че са с различно действие, а не ей така ,за да се запиша.
Все пак очаквам питащият да напише своето мнение.
stoy@n - специалист
Ами и аз се сетих за авариен стоп, но ще въши работа когато става въпрос за прибиране на въжето от лебедката. Когато се "натяга" с въжето, трябва само функция бутон. Както е при аварийния стоп, ако решиш да натегнеш малко и бутона се завърти и заключи, може да стане голяма беля. Мислих да го направя с ключе и бутон едно под друго, но кутията не ми позволява защото става въпрос за 6 такива бутона. Знам че има вариант да се смени кутията, но ако мога да намеря такива бутони ми се спестяват доста главоболия...
Благодаря все пак!
Andri01 - майстор
Преди време префасонирах един ключ. Имаше пол."0" в средата и вкл. със задържане в ляво и дясно. Направих го в ляво положение ДА НЕ задържа,а само в дясно. Но като габарит ми се струва голям. Пробвай да промениш / при желание/ един СТОП бутон-да задържа само ,ако завъртиш нарочно кнопката. Не знам дали е възможно,но като идея-аз бих го отворил да го видя и... Успех в търсенето или преработването :)
valentino76bs - майстор
shotik написа:
valentino76bs ,прочетох и си мислих ,дали да предлагам този бутон, защото ми се струва ,че са с различно действие, а не ей така ,за да се запиша.
Все пак очаквам питащият да напише своето мнение.
Ок лошо няма само ,че човека иска и да задържа когато се налага!Не ми е много ясно тази хидравлична лебедка как точно действа и какво точно представлява но това не е от особено значение,а иначе може и друго да се измисли./все пак ако няма такива бутони/.
stoy@n - специалист
Andri01 написа:
...Преди време префасонирах един ключ. Имаше пол."0" в средата и вкл. със задържане в ляво и дясно. Направих го в ляво положение ДА НЕ задържа,а само в дясно...
Това е идея! Ако не се лъжа има такива без да се преработват и са с размера на бутоните. Аз изрових тук един, който е някаква стара серия (незнайна марка) и няма да ми свърши работа, но ще се разровя из сайта на Schneider и там сигурно ще намеря.

Толкова се бях съсредоточил в тъсенето на бутон, че не съм се сетил за този тип превключвател :?

Благодаря на включилите се в темата!
Приемам и други идеи докато търся :partyman:

Поздрави,
Стоян
hidrazin - майстор
Разгледай и тук. Виж тоя предпоследния. Виждал съм такива - в едната посока задържат, в другата се връщат.
За съжаление в онлайн каталозите информацията е доста оскъдна. Мини през някой по-добре зареден магазин и разпитай.
http://www.tmt-elkom.com/index.php?manu ... 23b67e7d8a
И тук също:
http://image.schrack.com/kataloge/k-indus-d1/?page=811
Ако там няма, не знам къде другаде.
:partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Търся бутон с възможност за застопоряване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: