• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
hhhristov - напреднал
За това идеше реч - накрая направих снимки :)
Давайте съвети :)
velsi - твоето предложение с бетонните блокчета ще се впише ли на мястото на тенекиите?

Прикачен файл

DSC03271a.jpg
DSC03271a.jpg (159.78 KиБ) Видяна 9929 пъти

Прикачен файл

DSC03269a.jpg
DSC03269a.jpg (176.39 KиБ) Видяна 9929 пъти

Прикачен файл

DSC03279a.jpg
DSC03279a.jpg (162.79 KиБ) Видяна 9930 пъти
hhhristov - напреднал
Ей - сложих снимки и никой не дава съвети :(
Казвайте с какво да заменя пустите изгнили тенекии...?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
С каквото си поискаш. Даже може да не ги махаш, а пред тях другото.

Хи-хи, сега ти видях въпроса. С никакви леки материали няма да стане. Само с тежки.
Друг е въпросът, ако решиш да префасонираш целия двор - с по-плитки нива, заиграване с форми и линии. Тогава при денивелация 20-30см и по-начесто подпиране можеш да ползваш и ънки колове.
velsi - Почетен майстор
С предложените от мене бетонни блокчета става много културно. А самите те не са скъпи. С тези тенекии си е грозно отвсякъде.
hhhristov - напреднал
С блокчетата ще е - сега - да правя ли бетонен фундамент - ще ми усложни работата и оскъпи - или да вкопавам в земята първото блокче - или направо да ги редя по земята - първия ред - няма махам тенекиите - като направя стеничката от блокчетата ще извадя горните два реда тенекии и все едно ги няма :)
velsi - Почетен майстор
Не съм обръщал внимание как ги правят, но ми се струва, че не е лошо леко да закопаеш първия ред, поне 1/3 от височината на блокчето.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Това са кофражни блокчета. В тях се влага арматурата и се лее бетона. Идеално е за някои бързи работи.
За преграждане на насип, така както са, не вършат работа. Леки и крехки са.
hhhristov - напреднал
Не останах с такова впечатление - тия блокчета ги гледах на бетоновъзела в Обеля - от тях там строяха стаичка.... те са с преградни стенички вътре - няма как да се сложи в тях арматура - мисля че щом тенекиите държат земята вече 5-10г. и тя е улегнала и блокчетата ще я държат - като просто от тях изградя стеничка...
velsi - Почетен майстор
Правилния начин наистина е да се сложи арматура и да се запълни кухината с бетон, но в твоя случай може просто да се запълни с пръст.
emil_v r - майстор
Ето Стефане какво са направили без инж. - с тенекийте .
Бих искал да знам кой изяде сиренето ?
Христов стената трябва да е наклонена 10 гр. към ската.
Требва да има пета 70 см. (както загражденията пред парламента )
и земята от към ската стъпва на петата и работи за теб . Както каза и Лазар трЕбва железо-малко,
но разположено където има опън.
за да е ефтино стената има сложно сечение(горе тънко) .
Трябват барбакани ,иначе водата се събира зад стената , прай пластична пръстта и обръща стената.
Трябват още сто неща, как да ти ги обясня ?
Кат за твойта стр. квалификация - търси още камъни и я дзидай суха ,
или с цементо пясъчен разтвор ,
забита 40см надолу и с мн. голем наклон(30 гр.) към ската .
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Терасиране на двор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: