Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Стиви - специалист
По спомен са 12, но по-добре купи първо тях и провери.
jekasus - майстор
13 см до плътната стена :shock: :? Заради отходната тръба за тоалетна?
Колко пласта гипскартон на тази стена - един или два?
Pooh - майстор
13 см. кухина ??? :shock:
Според мен е Causa perduta цялата операция. за всички окачвания в банята се мисли ПРЕДИ поставянето на картона, а не когато са налепени плочките.
Шпилката, която не би се огънала и наранила и обшивка и плочки, е по-голяма от ушите за закачане на бойлера. А за мивката още по-зле ... с много лъжене може и да се закрепи, но не трябва НИКОГА никой да се подпира или да я пълни с вода. :wink:
chapara - майстор
Pooh написа:
Според мен е Causa perduta цялата операция. за всички окачвания в банята се мисли ПРЕДИ поставянето на картона, а не когато са налепени плочките.
Шпилката, която не би се огънала и наранила и обшивка и плочки, е по-голяма от ушите за закачане на бойлера. А за мивката още по-зле ... с много лъжене може и да се закрепи, но не трябва НИКОГА никой да се подпира или да я пълни с вода. :wink:
+1
8180 - майстор
Pooh написа:
-1!
Пичове, не помагаме. :? Няма не може в този Форум.
Има шпилки и шпилки (по-як материал), може да се набият няколко, с планка и куки съм нея. В случая лепилото (хим. дюбел) не играе. "Технология кебапче" също ще носи достатъчно, според мен
Не забравяйте тавана - вероятно бетон.
Pooh - майстор
8180 написа:
Пичове, не помагаме. :? Няма не може в този Форум.
Има шпилки и шпилки (по-як материал), може да се набият няколко, с планка и куки съм нея. В случая лепилото (хим. дюбел) не играе. "Технология кебапче" също ще носи достатъчно, според мен
Не забравяйте тавана - вероятно бетон.
Щом стените са на картон, дали тавана е оставен?
Хим. анкер не става - как и колко голяма дупка трябва да се пробие, за да се достигне до самата стена? Стената също не е от най-здравите (не е, като да е стоманобетон). Рамото на огъване, за всяка евентуална шпилка е достатъчно, за да нарани плочките и картона. И пак ще повторя - мивката ми се вижда дори по-проблемна откъм монтаж.
Иначе си прав - ВСИЧКО е възможно, но не и без да се ... поразтвори обшивката :wink:

Виж, ако стъпят на пода - тогава може да се мине и без разбиване :thumbs:
Gnus - специалист
Дойде ми една идея. Не е подплатена с практически опит, така че смело критикувайте:
Да се вземе една шина или винкел и да се вкара и да служи за подпора от пода до шпилката непосредствено зад гипсокартона.

Едит: видях, че Pooh е предложил нещо подобно.
chapara - майстор
E то с къртене и баба знае, пак не помагате. Но то и не може да се помогне , когато мисълта идва след действието. За бойлера е трябвало да се спуснат шини с куки или болтове от тавана, надеждно захванати и да останат зад картона преди да се затвори. За мивката си има готови елементи за монтаж на гипскартон, но съм го правил с хидрофобен шперплат в UD-то закопчан в зоната на монтаж пак преди закопчаване на картона (справка магазин АИКО бул. "Европа" София). На всяка от стените има по две огромни мивки вече 10 години :wink: По същия начин са и писоарите. Като обшивката е двоен влагоустойчив картон. С плочките се получават около 80 мм.дебелина в която може да се захване крепежен елемент за монтаж на мивка. Малка подробност. Когато бургията стигне до шперплата се разпробива по малка дупка така че болта да се навие в него, а не дюбела да уплътнява в шперплата :wink: От мен това е помощта, за идните поколения :lol: :cool: :drinkers:
schuldiner - майстор
Ами аз тествах - 18-ка арматура в четворка не мръдва въобще под тежестта ми, а е изнесена 30 см. Проблем е единствено колко чисто ще се направи отворът и как ще се уплътни после леглото, че и през фаянс. Ама не е невъзможно. Пък като не стане, може да се демонтират плочка-две и да се работи по-спокойно.

То туй е проблемът - аз досега щях да съм я свършил без оглед на красивото, само да е задоволително здраво. Ама на майсторите не отива да препоръчват такива хамалски изпълнения и казват "не може". Напълно подкрепям впрочем, щото после хората забравят при какви условия е правено и само помнят кое не е доизпипано.

Тема "Дюбели за бойлер и мивка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: