• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
shotik - майстор
От вчера имам една машина ,която мисля ,че е стенд за изпитване на бетонови мостри на удари.
Защо ли си мисля така -ами защото там е било бетонов център и би трябвало да са имали такъв стенд,до колкото съм виждал по филми ,а и на живо форми ,отлети на куб или цилиндър от партида бетон .
Закупих я заради механизмите - електромотор ,редуктор ,ролки и стержен ,като поначало мислехме ,че е машина за вадене или монтиране на лагери.След като я закарах дома и включих в ел.мрежата и пуснах да работи ,се оказа ,че шайба на редуктора ,на която има зъбен венец на част от обиколката на шайбата ,при зацепване на верига на стержена го вдига нагоре и като свършат зъбите ,този стержен с тежина -5-7 кг пада свободно . Ако е поставено такова парче ,за което си мисля ,би трябвало да удря по него по 25 пъти в минута.
Та за лагери няма да става ,за цепене на дърва също няма да става,малка е тежестта на стержена и няма острие.
Друга идея е за задвижване на плъзгаща оградна порта,но трябва доста преустройство и командване.
Разгледайте снимките и напишете вашите мнения.

Прикачен файл

CIMG3695.jpg
CIMG3695.jpg (100.39 KиБ) Видяна 2595 пъти

Прикачен файл

CIMG3696.JPG

Прикачен файл

CIMG3701.JPG

Прикачен файл

CIMG3700.JPG

Прикачен файл

CIMG3699.JPG
hidrazin - майстор
Мое си чукаш червен пипер в нея. :-D
:partyman:
П. Петков - специалист
На снимките се вижда един превключвател S 800 (големият, лицензен на "Шалтбау" (малките бяха S804)). Да не би да е елиминиран (електрически или механично)? Би трябвало, като направи един цикъл - да спре, до следващото, ново натискане на стартовия бутон. На третата снимка се вижда палец между редуктора и зъбното колело, който вероятно трябва да натиска кобиличната ролка на превключвателя. Когато зъбният сектор на венеца излезе извън галовата верига, тогава стерженът пада и би трябвало малко преди новото зацепване палецът да натисне превключвателя и двигателят да спре. Втората и трета снимка се различават по фазата на цикъла (положението на зъбния венец). В този си вид освен за задвижване на ковашки мех... май за друго не става. Редукторът ще да е червячен - на Бяла и може да му се търси приложение заедно с двигателя. Примерно - да върти барабана на някой бунар или за малка лебедка. При непрекъснат цикъл става за тепавица, за лостово задвижване на ковашки чук, за сплъстяване на кече или..., ако се направи отвор в дъното на корпуса и се сложат колела, като същевременно се удължи стержена - за машина за трамбоване. :)

P.S.
Това, в дясно на първата снимка, да не е ръчно програмируем брояч на цикли с електроконтактен изход? Не може да се види ясно.

P.P.S.
А-а-а..., може и за бутална водна помпа! :)
shotik - майстор
Аз мисля ,че този палец на колелото е да задейства електрически брояча,който е на машината.Утре и следващите няколко дни ще имам възможност да я разгледам повече.На брояча има разни бутони,но не съм ги разучил,само направих опит да видя за една минута колко оборота прави шайбата с венеца.
Andri01 - майстор
Префасонирай я и я слагай на плъзгащата врат. Н ее толкова трудно-говоря от личен опит ! :partyman:
П. Петков - специалист
Направете една снимка на брояча отблизо.
shotik - майстор
Намерих снимка на брояча :

Прикачен файл

CIMG3698.JPG
Kasap - специалист
Екстра си е машинката, само да я окомплектоваш с малко периферия:

Изображение

Изображение
hidrazin - майстор
То доде го избие и млякото ще прокисне. Ще трябва да му донажда и хладилна инсталация.
Пък и със сините крави е проблем. За две седмици в Швейцария не мернах нито една. Къде ли ги крият? :?
:partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Една машина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: