• 1
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 285
Ел. инструментите. Консумативи.
stan73 - майстор
fox_vt написа:
stan73 откровенно спри да пишеш глупости :wink: Ръководство за използване на ли йон батерии

И ако не вярваш на всеки ето да се образоваш малко ЦЪК
"fox_vt", хрумнаха ми няколко обидни епитета по твой адрес, но ще се въздържа !
Казваш да се образовам от собственика на Фенери дот нет, на когото аз съм обяснявал някои неща за литиевите акумулатори (йонни и полимерни) преди почти година и половина ?! (Запознахме се с него чрез друг форум. Все още пазя телефонният му номер в моят телефон...)
tanosliven - специалист
marian1 написа:
Намерих го най-накрая.... Благодаря ви за отговорите, остава някой да изкаже мнение за машините им, сервиз и поддръжка.
Някой да може да обърне 275 in-lbs max torque в Нютон метри?
П.С. за който се интересува - ей това търсех http://toolguyd.com/milwaukee-m12-brush ... s-drivers/
Разликата между 10.8 и 12 е малка ,аз бих взел 14,4 .Имам от 2006 14.4 и досега не съм имал недостиг на сила.
mitko64 - майстор
Аз пък питах няколко пъти тук, във форума, каква е разликата между 10,8 и 12V, ама така и не схванах, при положение, че все 3,6V елементи ползват. Нещо имаше, че можели до 4,1V да се зареждат, но предполагам и на другите производители могат, а си ги водят 10,8. Същото е и при 14,4 и 16V.
stan73 - майстор
Разликата е в химията на използваните клетки, оттам идва и разликата в напрежението.
fox_vt - майстор
stan споко бе човек това ми попадна първо в търсачката :lol: В крайна сметка ако искате и във фурната си ги дръжте.

До колегата по горе няма винтоверт с ли йон батерия на 12 волта нито на 16 волта.Ли йон клетката се зарежда до 4,2 волта като не трябва да пада до под 2,9-3 волта.Заредена клетка е със 4,2 волта напрежение но под товар пада до стабилните 3,6 волта.Същото е и със старите никел кадмиеви батерии напрежението им под товар е 1,2 волта при положение че се зареждат до 1,35 волта.И накратко една ли йон клетка заменя три никел кадмиеви или металхидридни клетки.
stan73 - майстор
Личи, че си чел, но е малко и има още доста неточности, поне не обърквай хората ! Както и да е - нямам нерви и време да се занимавам.
В Хардуер БГ аз и още няколко колеги надълго и нашироко сме разисквали за акумулаторните батерии, обикновните (незареждаеми) и видовете зарядни устройства (ето 2 линка ако Ви се чете, но темите са леко дълги (из нета има доста данни по въпроса, но тези поне са на български)...):
http://hardwarebg.com/forum/showthread. ... 0%B8%D0%B8
http://hardwarebg.com/forum/showthread. ... %B2%D1%8E)

П.П.Ако админът реши, че е неуместно да слагам линк към теми от друг форум - да ги трие...
ESPACE - майстор
Нека стоят линковете, темата за зайчето е много "обществено полезна. В тази връзка в момента в Кауфланд има промоция на батерии с нисък саморазряд ААА Ni-Mh 850mah, 4бр за 5лв. Пуснах им един discharge и показаха 750mah. Изглеждат свестни и са без пари. По големите АА обаче са по десетачка и Трониците от Лидл излизат по на далавера.
stan73 - майстор
Анриев е много ценен пич !
А ако 4 бр. никелметалхидридни акумулатори AAA с нисък саморазряд са само 5 лв общо си е супер.
ZEDYCUS - майстор
stan73
специалист
1. Със заряд на 75 процента при стайна температура.(а това което е написал колегата по-горе за съхранение на литиевойонни клетки в хладилник е откровена глупост и горещо не го препоръчвам !!! (напрежението им зависи много и от температурата, а при ниски температури напрежението на клетките може да падне под допустимите граници и това да доведе до влошаване на параметрите им и/или повреда))
2. Желателно е да се изчака от половин до 1 час и тогава да се зарежда и не е толкова заради температурата, колкото за успокояване на процесите в клетките.
1.Винаги съм ги зареждал на 100 % , стояли са месеци без да ги използвам.
2.Винаги съм ги зареждал веднага след като се изтощат.
При това отношение са издържали 4,5 години и все още държат заряд. Като имаш напредвид, че 2 години са седяли на рафт без да се използват въобще. Като почнах да работя с тях имаше заряд след тия две години стоене(на стайна температура :cool: ). :partyman:
stan73 - майстор
Литиевойонните и литиевополимерните акумулаторни батерии/клетки имат много предимства, но и няколко много неприятни недостатъка. Единият от тях е зависимостта на напрежението им от температурата. В зависимост от модификацията и химията на съответната клетка имаме минимално и максимално допустимо напрежение. Минималното се движи обикновено в рамките на от 2.6 до 3.3 волта. Максималното е от 4.18 до 4.22 волта. При ниски температури напрежението на добре заредена клетка може да падне под допустимото и това да я повреди или влоши параметрите и. Ако приемем, че сме заредили някоя клетка при около 15 градуса, зарядното е прекратило заряда при достигането на 4.2 волта (както си трябва обикновено), прибираме я за съхранение, но да кажем след това температурата се покачва (например идва лятото) тогава напрежението на клетката ще стане по-високо, като това ще доведе до влошаване на параметрите и, или даже повреда. А ти може и да си изкарал късмет или саморазрядът на твоите клетки да не е много малък, та затова да се саморазредили до накаква степен като така в са се самопредпазили донякъде.
Но ако приемем, че имаме изрядни клетки и се очаква те да не бъдат ползвани скоро - препоръчвам съхранението им да става при заряд около 75 процента и при стайна температура от 15 до 25 градуса по Целзий. Всеки е свободен ако иска да не се вслуша в съвета ми, никого не задължавам ! ;)
  • 1
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 285

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: