Най - вълнуващия въпрос зимно време.
idunno - специалист
Лазарчо, този толкова детайлно анализиран от теб, котел ламбда сода на изгорелите газове има ли
и?Защото в противен случай не не се различава от останалите пръчки.
LazarGanev - "Велик майстор"
Гледай си ладилниците idunno и не се навъртай покрай котлите - те са ти под нивото, мама не ти ли е казАла!? :cool:
hr.hristov57 - специалист
drank, за да имаш информиран избор виж и системата на пелети Torch 3-20kW.Мисля,че ще ти пасне добре на твоята къща- около 200м2.
Christo - майстор
Лазар Ганев, би ли пояснил защо не уважаваш управлението по външна температура. Не го считай за заяждане, питам защото се интересувам от въпроса. Поздрави и успех.
LazarGanev - "Велик майстор"
Да, ще се аргументирам. Според мен управлението (модулацията) на котела по външна температура е по-подходящо за обществени сгради с много помещения, но за домашни нужди по-добре е управление по стайна температура. Е, разбира се когато няма избор е по-добре да има модулация по външна температура, отколкото само по температура на водата. Но щом един контролер може да поддържа модулация по външна, значи може да се направи да модулира и по стайна. Защото реално нас ни интересува стайната температура, а не външната, пък често те се разминават
LazarGanev написа:
Ей го Слимпела с лого на Теси:
http://www.tesy.com/public/files/produc ... 06/206.pdf
Няма ретортни горелки, показано е разглобяването за чистене. При едноходов топлообменник са нормални компактните размери, но пък и високата температура на димните газове - също.
По останалите въпроси:
- да, по-добре е ниската минимална мощност, дори малкия 17кВт е достатъчен за жилища до 200-250м2
- Със стаен програмируем терморегулатор се постига по-добра функционалност и програмиране
- Пелетерма може да управлява отоплителен кръг, бойлер мисля че не. Същата работа върши един термостат за 20лв
- управление по външна температура - аз не го уважавам, дори и при газовите котли
- управление по температура на водата - това го има всеки котел
- управление по димните газове - точно за такава модулация говорех, че е омагьосан кръг - когато котела има нужда от висока мощност, той си я вдига, но в същото време се вдига и температурата на димните газове и като доближи 200*С (а то при едноходов котел не е трудно), котелът започва да си намаля мощността и заданието остава неизпълнено.
- датчик за горивото в бункера - Пелетерма също го има и може да управлява втри шнек за пълнене на бункера
Отново благодаря :-)
Относно управлението по димни газове - погледнах Manual-а на Slimpel-а (прикачен) и там пише, че е възможно котела да се настройва при каква температура на димните газове да влиза в модулация (стр. 22). Това няма ли да помогне?
Каква е разликата между едноходов и триходов топлообменник (освен по-високата температура на димните газове)?
Това че Slimpel-а не е с ретортна горелка проблем ли е? Не разбирам и затова питам :-)

Благодаря

Прикачен файл

TCNet manual.zip
(685.72 KиБ) Свален 87 пъти
rosso666 - специалист
това че горелката не е ретортна или поне с втори вин трябва да е основната причина да се огледаш за друг котел.освен ако няма друга система за самопочистване като бъркалка например.
hr.hristov57 написа:
drank, за да имаш информиран избор виж и системата на пелети Torch 3-20kW.Мисля,че ще ти пасне добре на твоята къща- около 200м2.
Благодаря за насоката, hr.hristov57.

Някъде (май даже в тази тема) прочетох, че между котел с горелка и котел с горивна камера е по-добре да се избира този с камерата.

Малко ми е трудно да се ориентирам само по маркетинговите материали на сайта. Има ли Torch-а някакви конкретни предимства пред Pelletherm-а и Slimpel-а?

Благодаря.
По отношение на въпросите на drank за горелката на Слимпел мога да кажа следното:Побликувания линк за управление на горелката е 1 към 1 с управлението на Логпел/работи при мен 2-ра зима/ и по това съдя ,че горелката е една и съща,а тя е самопочистваща и не е необходимо никакво разглобяване,като показаното при ТЕСИ.С вертикален пламък е . Може да модулира по външна т-ра,т-ра на водата и димни газове.Температурата на димните газове се настройва на каквато си искаш стойност и не е вярно , че навлиза в ,, омагьосан кръг,,.
hr.hristov57 - специалист
Не бих желал да правя спавнение между отделните марки,защото не познавам добре (не съм използвал) Пелетерм и Слимпел. Смятам, че предимствата на Torch са - не изискват настройки по време на експлоатация от потребителя, освен при смяна на пелетите се измерва капацитета на шнека и се вьвеждат в управлението, което е елементарно.
- устойчива работа на мин. мощност 3кВт и автоматично изменение на мощността със стъпка 500Вт в целия диапазон, което оптимизира(намалява) разхода.
- не се управлява със стаен термостат, а температурата за всяка стая се регулита с термоглави
- 3 години гаранция и управление и контпол през интернет. Мисля, че и цената е под тази на другите!??.
Аз ползвам Торч 3-20кВт вече трети сезон за къща 200м2 +300л БГВ и разхода на пелети е около 5тона при непрекъсната работа от началото на октомври до края на април.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: