• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 304
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
velsi - Почетен майстор
Проблема не е в самото моторче. Ако се използва такова обаче трябва да се използва и някаква предавка, което намалява КПД. Хитрото на двигателя, вграден в самата главина, е именно това, че действа директно без никакви загуби от предавки и трансмисии. Освен това е и безколекторен, което допълнително повишава производителността. Истински удар ще бъде, ако се намери начин да се изчисли и навие, но аз не познавам такъв специалист.
shotik - майстор
То не е само намотаване,нали трябва да има някаква конструкция-статор,ротор,оси,лагери,контролер и т.н.А магнитите ми се струва че са изляти заедно с външната въртящя се част.
От завода ми пратиха някакъв файл,но не се отваря.Мислех ,че аз нещо неправилно опитвам ,но и сина ми който близо 18 г се занимава с компютри също не можа да го отвори.
Друга възможност е с колекторен мотор и с допълнителна верига /както с руските бенз.мотори/да се предава движението.
Преди 4-5 месеца в руски сайт видях на снимка детско колело на което зад седалката върху багажника беше закрепена акумулаторна отвертка и с допълнителна верига се задвижва задното колело.Аз имам 12 волтова отвертка,но ще трябва да изчислявам какви обороти,зъбни колела и др .Трябва да се направи и контролер за управление на оборотите.Лошото е че тя може да е на втулкови лагери и бързо ще се износят.
SuB^ZerO - специалист
velsi написа:
Проблема не е в самото моторче. Ако се използва такова обаче трябва да се използва и някаква предавка, което намалява КПД.
нещо не разбрах това за предавката.Ако се сложи моторчето на предната гума и просто се свърже с акумолатора какъв ще е проблема ?.Според мен ше стане колело с предно предаване :wink: :weedman:
SuB^ZerO - специалист
yoneta написа:
А с това ел.моторче от скутер каква скорост ще мога да развия? Благодаря. :?
моето моторче вдига спокойно 60 км/ч когато е добре заредено
shotik - майстор
http://dailymotion.alice.it/related/656 ... ctriq_tech

Ето един клип за преработка на велосипед в електровелосипед
sbirov - специалист
Ето малко информация от руснаците по тая тема - http://electroauto.ru/forum/viewtopic.php?t=39 :?
shotik - майстор
На клипа е показан електромотор-някой от Вас знае ли какъв е и къде може да се намери/на 02.25 мин.на клипа/

http://dailymotion.alice.it/related/656 ... ctriq_tech
shotik - майстор
Отговориха ми от Елпром -емс на Военна рампа ,че подходящ за електровелосипед електромотор е с цена 204/двеста и четири /EURO/405 лв./.Срок за изпълнение 21 седмици,като поръчките са за м.септември 2008 г.Има и чертеж на елмотор за 24 В с независимо възбуждане.

От всичко това се отказвам от идеята си,защото освен тези 408 лв,разходи за регулатор и акумулатори ,а и за приспособяване ще ми трябват вероятно 700 лв,докато ако намеря някой да ми донесе или ми изпратят от магазин в Русия ще ми е 7500 рубли = 312 долара /405 лв/целия комплект и отделно за куриерска услуга и мито,което може да е по евтино.Приспособяването е в замяна на главина на капла и подходящо прикачване на другите части ,без други странични приспособявания.
hakama - специалист
Този комплект (руският) има ли възможност за превключване на двигателя в режим на генератор?
Много ме вълнува идеята с преобразуването на кинет. енергия и запасяване в батериите, но дали има смисъл от тази работа (батериите трябва да са по-специални предполагам, двигателя също).

Дригият вариант е http://www.electricscooterparts.com/motors.html
Какъв акумулатор ще му трябва и контролер? щом е правен за елскутер би могло да се приспособи за колело?

Верижната предавка колко енергия отнема?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 304

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: