• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 126
Нека намерим най-тънките цени.
svetliopi44 - Чирак...
bulhomes2 ти за тук ли ми говориш, ако е за тук съм съгласен че няма да видиш нищо.
Тая година в началото имаше един бум за търсене на определени компютърни компоненнти. Трябва да ти кажа че при китаиците и цените и отстъпките са големи когато става на въпрос за бройки и скъпи компоненти.Понеже се предполага че си търговец ти пращат 10% така наречения "рандеман", това се прави с цел когато имаш върнати стоки от клиенти да не ги моташ а да имаш "оборотни" ( че пътя до Китай и обратно не става бързо, а и не е без пари:) ).
prascho - майстор
Всъщност логиката в България показва следното:

Сериозен процент от икономиката у нас представлява - търговия и услуги. Производството и земеделието едва последните години повдигнаха глава и то благодарение на еврофинансирането. Къде с реално деклариране на имоти, къде с мушеничество. Добре, че все пак ги има тези пари.

Сериозния проблем в България е ограничения пазар. Покупателната спосоност на българина е много ниска, населението е едва около 6 милиона, като хората на възраст между 25 и 45 години /пазарно активни/ не са много. Напротив, те непрекъснато намаляват поради ниска раждаемост, бягство на специалисти зад граница, застаряване.

И тъй като търговията е най-голямото перо /няма да цитирам проценти/ то не може да се уповава на хиляди или милиони продадени артикули защото ги няма клиентите /няма на кого/. Логично е при ограничен пазар цените да са високи, някои стоки са с цени по-високи от тези в западна Европа. За САЩ няма й да говорим.

Бих добавил, че пазарът у нас се държи от спекуланти и монополи. Пример - цените на горивото в Полша са 2,2лв на литър при минимална работна заплата от 800 лв. У нас до скоро 2,5лв/лт при 340 лв минимална.

Вярно е, че бюрокрацията спъва бизнеса у нас. Държавата здраво е застанала зад монополите и лобира за тях като мачка малкия и среден бизнес.
svetliopi44 - Чирак...
Прасчо, от личен опит ще ти кажа, че някой продукти са с преференциална цена за БГ пазара.
Примерно фирмата производител е сметнала че за месец на Бг пазара е нужен n- броя процесори примерно.
Те идват тук на цена далеч по - тънка от колкото в EU.
Обаче нашите какво правят- гледат каква е цената там и продават на приблизителна цена.
Понякога ,а и почти винаги излизаше по-тънко да си вземеш примерно видеокарта от Германия отколкото от тук и то барабар с транспорта.
Май доста оплескахме темата последната страница и не е лошо да се разчисти.
И аз имам вина за което се извинявам.
nikolson - майстор
Дайте да не пълним темата с "разсъждения". Никой никого насила не кара да купува. Всеки преценява за себе си. Нещо някому може да се вижда изгодно, другиму не, коментари "изгодно-неизгодно" с аргументи са от полза, ама ние май (и аз, и аз :-D ) се впускаме в обобщения.
Ето нещо, което може да е полезно
http://olx.bg/mafell-mt-55-cc-potapyasc ... -i59799444
Този циркуляр е с регулиране на оборотите и може да се ползва не само за рязане на дърво, а и гипсокартон, циментфазер и т.н. Нов такъв е мин. 450 евро без водещ линеал.
tanosliven - специалист
nikolson написа:
Дайте да не пълним темата с "разсъждения". Никой никого насила не кара да купува. Всеки преценява за себе си. Нещо някому може да се вижда изгодно, другиму не, коментари "изгодно-неизгодно" с аргументи са от полза, ама ние май (и аз, и аз :-D ) се впускаме в обобщения.
Ето нещо, което може да е полезно
http://olx.bg/mafell-mt-55-cc-potapyasc ... -i59799444
Този циркуляр е с регулиране на оборотите и може да се ползва не само за рязане на дърво, а и гипсокартон, циментфазер и т.н. Нов такъв е мин. 450 евро без водещ линеал.
Мафел са много добри машини и Много скъпи.
ralev - специалист
И аз го загледах но ми се вижда скъп за изтормозения му вид, и ако е юркан много и има луфтове в оста не можеш да срежеш едно ПДЧ без накъртване. Вярно че нови са скъпи но ако се опре до сервиз в Бг няма
pgt - специалист
То и този дето ги продава може да е някакъв сервиз или пък заложна къща, че то що машини продава и все използвани, едва ли си е накупил толкова много :?
stan73 - майстор
nikolson написа:
Не съм много сигурен, обаче има неща за без пари, макар някои да са трифазни. Кракрата е 150лева, то смешно. Флекса добре изглежда, шмиргела и той :shock:
http://3393548.olx.bg/
Благодаря Колеги !
Чрез Вас научих за този човек. Купих си от него много сериозно менгеме за 35 лева (е, вярно, малко ми отрязаха главата с доставката до тук, даже с отстъпките, че менгемето е почти 27 кила...), но човекът е точен, а менгемето е прекрасно за парите си. Гледам, че и други неща продава, но за моята железарско/ножарска мания ми трябваше и голямо сериозно менгеме (имам и 2 други, но са доста по-малки).
nikolson - майстор
Тази цена http://olx.bg/makita-dk1159-bormashina- ... -i62307592 е наистина сделка. Отвсякъде. У нас се появяват напоследък цени, които са наистина каквито бихме искали. Другия случай наскоро беше с Фестуул на Киров, дето систайнерите бяха по-евтини от Германия и Англия.
Последна промяна от nikolson на нед ное 23, 2014 6:26 pm, променено общо 1 път.
stan73 - майстор
Доколкото виждам обявата е нашият ценен колега Ники от Томика. За него съм чувал само добри неща...
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 126

Тема "Добри попадения в OLX - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: