Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
yasoo - специалист
n_a написа:
Не прави дупки, а завари перфорирани планки.
Има малък проблем за заваряването, нямам електрожен :|

П.П. ще търся утре бургии на Хилти или Хавера, пък дано успея с 2-3 да разпробия всички дупки
SHL - специалист
yasoo написа:
n_a написа:
Не прави дупки, а завари перфорирани планки.
Има малък проблем за заваряването, нямам електрожен :|

П.П. ще търся утре бургии на Хилти или Хавера, пък дано успея с 2-3 да разпробия всички дупки
Не съм сигурен, че така ще се получи :?
Ето и нещо, което може да ти бъде полезно: http://www.zevs-intl.com/products/tornado.html
Както и това: http://www.rothenberger.bg/articledetai ... icleID=154
Особено това: http://www.rothenberger.bg/articledetai ... icleID=155
CARRION - специалист
Аз ти препоръчвам да отидеш якъде където има настолна бормашина за да се фиксира тръбата точно, за да може и всички отвори да са ти в една равнина.
Относно бързото изхабяване на свредлото зависи от неговото качество (което не зависи от ценат), обороти на бормашината ти и равномерното подаване - които се определят от диаметъра на свредлото.
yasoo - специалист
CARRION написа:
Аз ти препоръчвам да отидеш якъде където има настолна бормашина за да се фиксира тръбата точно, за да може и всички отвори да са ти в една равнина.
Както казах тръбите са фиксирани! Даже и снимка сложих
sstefanov - майстор
Използвай вода докато пробиваш, на мен често ми е помагало!
И по-добре на по-ниски обороти. Не бързай повече от колкото трябва.
Бургията трябва да е заточена по точно определен начин, ако не знаеш как потърси професионалст. Много често съм срещал дори и чисто нови бургии заточени неправилно! След намесата на подходящия човек започват да работят, преди това само греят.
griffin - майстор
Колега не си играй, ако имаш възможност купи си качествени бургии за метал, до нас има железария която се води представител на киров от където купих една 8-ца за метал странно е заточен върха но пробива метала като халва струваше 8,60 мисля.

Бургията беше някаква английска марка нямам спомен точно каква но за пръв път я чувам, пробиваш на ниски обороти с повечко натиск. Ако можеш топвай бургията в вода от време на време или някой да ти полива по малко там.

В твоя случай т.к тръбите са монтирани вече може да разпробиеш първо с по малка бургийка и после с голяма.

Но при всички случаи потърси маркова( читава бургия за метал ) предполагам че има и по евтини читави но не мога да ти дам идея как да ги разпознаеш.

В офиса пробивахме с 6-ца купена от бакалия за 3 лв. която опраска 100 дупки, но бавно пробиваше, 8-цата ни беше тая която ти казах с нея пробихме 25 дупки но всичките отначалото до края ги пробиваше много бързо :-).

Успех, ако се озориш с пробиването винаги може да си завариш планчици с дупки за тръбите :-)
yasoo - специалист
Сутринта си купих бургии HAWERA, кутиика с 5бр. бургии, Ф8 струваща 9лв. (бройката е по 1,80лв):)
До момента съм направил 24 дупки и още съм на втората бургия :-D редовно я топя и във вода.
Ще стане ребаотата еййй, благодаря на всички за полезните съвети!
velsi - Почетен майстор
Тъкмо докато направиш тези 60 отвора и ще се научиш да пробиваш. :-D
Айде и от мене един съвет: понеже за всеки материал и диаметър отвор си има точно определени, оптимални обороти, а ти няма как да ги знаеш или пък измериш, пробвай да припомпваш спусъка на дрелката. Така щеш-нещеш минаваш през тези оптимални обороти и постепенно започваш да ги усещаш. Пробвай и кажи има ли ефект.
drdr - помощник
V=П.D.n/1000 V=20m/min Проблемът е че всички съвременни дрелки са с високи обороти. Периферната скорост се получава твърде висока и свредлата се износват интензивно дори и да са от качествена бързорезна стомана. За да пробиваш с ф8 -800/1000 оборота максимум най-добре600. Старите тежки български дрелки имаха такива обороти.
LazarGanev - "Велик майстор"
Новите дрелки си имат регулатори на оборотите, ама пък им пада мощността и обикновено не можеш да пробиваш директно с ф8.

Тема "Пробиване на дупки в тръба?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: