Ел. инструментите. Консумативи.
сръчен - специалист
С такъв банзик:
http://www.onlinemashini.bg/bancig-raid ... 90mm-/3597
Могат ли да се режат пластмасови профили за външни рамки на картини,някой знае ли?
Stefan_62 - майстор
Могат, щом рязането е под ъгъл от 0 до 45° не виждам да има проблем. И си оправи заглавието банЗик се пише с Ц. :drinkers:
titi74 - напреднал
За моженето може,но няма да е прецизно и точно както би се справил с един ъглов циркуляр.
сръчен - специалист
А с каква лента.С лента за дърво ще стане ли,или да търся за метал?
Преди в моя град всички му казваха банзик,свикнал съм с тази дума.
sreky - специалист
За рязане може но с каква точност е друг въпрос,Поради чапраза на лентата ще кърти яко.Дори понякога и с потапящ циркуляр кърти особенно ако подадеш малко по бързо.Моят съвет е вземи си пендула с диск за алуминий и бавно подаване за да нямаш проблем

П.П-Рязали сме и с малък шлайф с тънък диск и става много чист ряз
EDI - майстор
Определено банцига не е машината за такава работа.Или настолен циркуляр или герунг.В случая или нов герунг от магазина или стар запазен от продавалника след пълна профилактика и настройка на геометрията.
сръчен - специалист
Знам ,че има други начини.Банзика ми е под ръка,за това питам дали може да стане с него.Ще си поръчам лента за метал и ще пробвам.С такава лента ще стане ли,как мислите?Още нямам много опит и ме притеснява да не се повреди нещо.Да се изхаби бързо лентата или да се скъса примерно.Не би трябвало да има проблеми защото пластмасата е по-мека от метала,но знам ли.Реших по добре да поразпитам преди да пробвам .
mavryt4o - майстор
сръчен написа:
Знам ,че има други начини.Банзика ми е под ръка,за това питам дали може да стане с него.Ще си поръчам лента за метал и ще пробвам.С такава лента ще стане ли,как мислите?Още нямам много опит и ме притеснява да не се повреди нещо.Да се изхаби бързо лентата или да се скъса примерно.Не би трябвало да има проблеми защото пластмасата е по-мека от метала,но знам ли.Реших по добре да поразпитам преди да пробвам .
има едни ленти за цветни метали 1,5 см за тоя ще е 7-8 лева готова ще те изкара много тя не се точи много е издържлива сума ти бук съм нарязал още не се е изтъпила .Щом си правил рамки знаеш че ряза под 45 градуса трябва да е идеален после всичко да затвори на 0 а с банциг това е почти невъзможно зависи какво качество търсиш.Еди нашите пендулки метабо за това са идеални :wink:

Тема "Могат ли да се режат пластмасови профили с банзик?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: