• 1
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 121
Съвети за начинаещи готвачи.
valentor - специалист
jinio написа:
Днес един приятел ми предложи изрезки 80% месо и 20% сланина на цена от 4,80 и плешка обелена без кост и сланина на 6,00 лева. Питането ми е от кое да взема за суджуци според вас?
Вземаш ги.
И...и правиш .. наденица.
Единствено и само от свинско.
Слагало се праз, чубрица и т.н.
За суджук се иска телешко.
Търсиш "как" при чичко Гугльо -той всичко знае..
jinio - специалист
То е ясно, че без телешко няма да стане. Мисля си за пропорция 5кг свинско и 1кг телешко, но въпроса е от кое свинско да взема?
КИМИ - специалист
Щом ще го мелиш, какво значение има врат ли е или бут? :-D
jinio - специалист
Вчера се сдобих с електрическа месомелачка "Фирст Аустрия", не знам какво е качеството, но продавача ме убеди да я купя. Този модел има представка за накълцване и мисля да опитам с пет кила. Колкото до изрезките утре ще ми докарат две кила да ги пробвам колко са крехки. Естествено веднага ще споделя мнението си.
Junak - майстор
Прибрах ги мойте вътре. Че вън голяма влага

Прикачен файл

IMAG0192.jpg
Теди - специалист
Коледната партида беше заложена днес. Новото е, че измих една купешка луканка в купичката в която бях накиснал червата за да хване благородната плесен с която побеляват луканките и суджуците. Дали ще се получи е друг въпрос, бях длъжен да опитам. :)

Изображение
КИМИ - специалист
Леле, ще ги изядете ли толкова мезета, бе,
нали знаете, че се реже на тънко? :-D
SEV - специалист
Това много ли е бре?Аз също трябва да я върша тази работа към нова година,че добичето станало почти 600 кг,човека дето го гледа взе да негодува.При това топло време във Варна какво ще го правя не знам,няма и вино,само купешки бози.
jinio - специалист
Днес пробвах месомелачката с две кила свински врат и едно кило свински джолан. Ето резултата, смляно на една приставка на квадрати, мога да кажа че е доста едро или поне така ми се струва. Утре като се върна от работа ще ки окача. Не знам дали някой от вас е пробвал, но аз на ред с подправките сложих и около 200мл. бяло вино. Сол използвах морска, по добре ли е от готварска или другия път каква да използвам.

Прикачен файл

DSC_0189.JPG
DSC_0189.JPG (96.95 KиБ) Видяна 2363 пъти
Теди - специалист
Аз слагам червено вино за червено месо, а морската сол стига да е смляна е по-полезна. Вчера сложих на мойте хималайска да им се завие свят. :lol:
  • 1
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 121

Тема "Домашен майсторлък - месна диета :-D" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: