• 1
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
geniya - специалист
Нямa дa променяте нищо, просто изрaзих мнението зa формулировкaтa нa понятието "модулaция".Лaзaр е прaв зa погледa ми от кaмбaнaриятa нa ТУ :-D :-D :-D
filmatoplo - майстор
Модулация значи според мен -промяна изменение на степени на нещо,мощност или температура,в отоплението.
ico_3 - специалист
Може ли да погледнете моите настройки дали имат нужада от промяна.Благодаря Ви предварително
Cleaning setup
Fan 20 sec
Cleaner 1 sec
Statrting setup
Retries 3
F.Load 130 sec
Ignition setup
Heater 00sec
Fan 48% 6 min
Fan 48% 6 min
Unfolding setup
Time 1 230 sec
Time 2 140 sec
Power 2
[b]Burning Power[/b]
P3 dT 8
P2 dT 5
P1 dT 0
Setup P3
Load 10 sec
Cycle 45 sec
Fan 48 %
Setup P2
Load 7 sec
Cycle 45 sec
Fan 46 %
Setup P1
Load 4 sec
Cycle 45 sec
Fan 40 %
Suspend
Fan 0 %
Suspend Time
Max 50 min
Auto Clean Setup
Start 12:00
Clean count 0
Hardware Setup
Supplier
Supplier Mode
Variable
Supplier
Duty 150 %
IR Level Setup
> 90/10 s
< 10/90 s
Set Temp Range
min 60
max 80
milenskior - специалист
milo65 написа:
ico_3 написа:
Аз свалих онзи ден капачето и почистих само не разбрах и двете болтчета ли са с гайки отвътре че изпданаха и като чистих намерих само едната? :?

Гайката е само една, поне при мен, не е заварявана- видимо е. Мисля, че идеята й е да служи за контра и да се отвива само десния болт, повдигайки капачката толкова, ме да е удобно за чистене.
Днес и аз се убедих, че гайката не е заварена.
Наистина е само една и служи за контрагайка.
Тъй като бях скъсал болта я развих с ключе и после с едни криви клещи развих остатъка от болта.
Сложих нов болт и готово.Не сложих гайката за на нямам ядове в бъдеще.
alex_serviz - специалист
С това F.Load 130 sec, предполагам шнека ти е под голям ъгъл спрямо пода ( много "навирен" )?
alex_serviz - специалист
milenskior написа:
milo65 написа:
ico_3 написа:
Аз свалих онзи ден капачето и почистих само не разбрах и двете болтчета ли са с гайки отвътре че изпданаха и като чистих намерих само едната? :?

Гайката е само една, поне при мен, не е заварявана- видимо е. Мисля, че идеята й е да служи за контра и да се отвива само десния болт, повдигайки капачката толкова, ме да е удобно за чистене.
Днес и аз се убедих, че гайката не е заварена.
Наистина е само една и служи за контрагайка.
Тъй като бях скъсал болта я развих с ключе и после с едни криви клещи развих остатъка от болта.
Сложих нов болт и готово.Не сложих гайката за на нямам ядове в бъдеще.
Аз съм разхлабил до някаква степен и двата болта така, че на ръка да се отваря и затваря като резе това капаче.
ico_3 - специалист
[quote="alex_serviz"]С това F.Load 130 sec, предполагам шнека ти е под голям ъгъл спрямо пода ( много "навирен" )?[/quote]

Чак пък много мисля че наклона е максимум 50 или 55 градуса
А останалите настройки добре ли са?
alex_serviz - специалист
А поради каква конкретна причина се породи питането ти за настройките? Нещо не работи както трябва ли?
Предполагам си с пелети от дърво?
krasen1 - специалист
Здравейте на всички,
искам да напиша няколко реда за модулацията на горелките, защото явно говорим на различни езици :) .
Май всеки разбира различно под думата "модулация", явно оттам идват недоразуменията. Осъзнах го вчера като пускахме една пелетна камина Бърнит в експлоатация :) . Понеже се наложи да я пуснем само с половината радиатори, а те бяха с малка мощност се получи така че камината много бързо достига зададените градуси и след това влиза в един режим на изчакване с минимално подаване на пелети, като на дисплея се изписва MODULATION (или нещо подобно). Това НЕ Е модулацията, за която говорим, това си е просто един режим на изчакване, който е с ограничено време. Модулация се нарича самата възможност горелката да си променя сама мощността при доближаване на определени зададени параметри - обикновено температура на водата, по рядко стайна температура. След първоначално палене и разгаряне тя тръгва на максимална мощност или пък на мощността на която е ограничена (спъната). Така тя работи докато доближи зададената температура (някаква зададена дистанция от нея, примерно 10*С) и след като достигне тази дистанция горелката минава на по-ниска мощност.

+1 :wink:Знаех че го знаеш всичко това.Излишно спорихме в една друга тема :wink:
ico_3 - специалист
[quote="alex_serviz"]А поради каква конкретна причина се породи питането ти за настройките? Нещо не работи както трябва ли?
Предполагам си с пелети от дърво?[/quote]
Ами и аз не знам дали работи както трябва,по принцип съм доволен топли си горелката,но просто почти не съм я виждал да работи на P2 и P1 не знам дали това е нормално ако пък и с промяна на настройките намаля малко разхода ще е супер.И да с дървени пелети съм но не са от най качествените.
  • 1
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: