• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 154
Всички имаме коли, нали ?
stivemaster - майстор
Много е лошо когато нямаш аргументи, а те тресат нервите.Тогава трябва само с агресия и обиди, да се опиташ да постигнеш успокоение и то без да съзнаваш че ползваш намалението, да си далече от този с които пробваш тези похвати !!!!!
Знам че нищо не доказвам с това, но ще кажа че съм сменил 23 коли ,от които само две не са били на газ.Две от тях са били нови и ще кажа че гаранцията отпада сигурно но в света на Иванов.Ще дам контакти с фирми които монтират ОЕМ АГУ на всички марки автомобили в България (може да има изключения разбира се, но списъка им с референтни марки е показателен).
Ето за АГУ инжекциони газова фаза цък..., цък..., цени около 1000 лв за обикновен клиент, не корпоративен за 4 цилиндров автомобил (разполагам с две различни в момента). И АГУ течна фаза Виали
1.Vialle-LPI.-на цена със монтаж и ДДС.-3250 лева.(4.цил.авт.)
2.Vialle-LPfi-на цена със монтаж и ДДС.-2950 лева.(4.цил.авт.)
3.LiquidSI-на цена със монтаж и ДДС.-2150 лева.(4.цил.авт.)
Тези цени договарят след като клиент бъде пратен при тях за оферта от автовносител ,който не вярва да провери .
Тук цената е долу горе 2100 лв. за система и марката мисля че е Иком- Италия.
Накрая искам да видя т.н. хомологирана уредба и за коя марка е :-D, която била и "бая цифра" щото нали с това сте си вадели хляба ?А пък аз ще покажа моите и да видим каква е разликата ,ако няма съществена такава някой ще трябва да се извини.
Цената на моите е 900 лв. през 2011г. и 720 лв. през 2013г. и са газова фаза, да не ги сравните с някое Виали течна фаза сега !
ivanovbg - майстор
Не си ме разбрал. Ако си купиш коя да е нова кола и след месец и поставиш газова каквато си поискаш губиш гаранцията. Първи Дачия България започнаха с договор за Стаг, Дачия Румъния пък са с Ланди, та вероятно и другите фирми са си направили договори в съответствие на изискванията на пазара.
Ето ти и някой факт http://www.bg-mobile.org/tips/%D0%BF%D1 ... 0%B3%D1%83

Еле пък си сложи газ на някой дизел и отиди за гаранция :lol:
stivemaster - майстор
ivanovbg написа:
@stivemaster, колегата dyaneff ми е колега в пълния смисъл на думата и е МНОГО по наясно от теб по въпросите за колите. Реално половината от заплатите си ги изкарваме от проблеми породени от газови уредби. Та той ти дава много точна информация, но ти с селските си разбирания обръщаш всичко на селски фолклор :lol: :lol: :lol:

При колите гаранцията отпада при монтаж на газова уредба или модифициране на софтуера, освен за хомологираните за съответната марка. А хомологирани уредби са си бая цифра :lol: изключая Дачия за БГ.
Аз ли не съм те разбрал бе Иванов ..... или ти не разбра за какво пишем .Имай малко достойнство и ако няма да се извиниш, поне кажи че си се объркал нещо не си разбрал или нещо друго мъжкарско .
Преди 15 години съм карал Деу Ланос и Хюндай Соната като такси във Варна, с монтирани обикновени АГУ-та на многоточкови инжекциони с пълна гаранция от вносителя и изкараха по над 1000000 км. без да им отварят двигателите .Така че това съвсем не е нова практика и далеч не е на Дачия.
Chefo77 - майстор
Не се карайте, има и изключения. И те са основно при евтините марки (да не се обиди някой). Питай дали може да оборуваш Вагина с газ и ще видиш как ще те отрежат :)
stivemaster - майстор
Имаш предвид Фолксваген ли ?
Chefo77 - майстор
Същите.
Не дават, да им се не види :sad: Или поне доскоро не даваха. Както и други марки от среден и висок клас.
ivanovbg - майстор
Ми нека да пита и за Мерцедес и БМВ. :lol:
ditronix - специалист
stivemaster написа:
Много е лошо когато нямаш аргументи, а те тресат нервите.Тогава трябва само с агресия и обиди, да се опиташ да постигнеш успокоение и то без да съзнаваш че ползваш намалението, да си далече от този с които пробваш тези похвати !!!!!
Знам че нищо не доказвам с това, но ще кажа че съм сменил 23 коли ,от които само две не са били на газ.Две от тях са били нови и ще кажа че гаранцията отпада сигурно но в света на Иванов.Ще дам контакти с фирми които монтират ОЕМ АГУ на всички марки автомобили в България (може да има изключения разбира се, но списъка им с референтни марки е показателен).
Ето за АГУ инжекциони газова фаза цък..., цък..., цени около 1000 лв за обикновен клиент, не корпоративен за 4 цилиндров автомобил (разполагам с две различни в момента). И АГУ течна фаза Виали
1.Vialle-LPI.-на цена със монтаж и ДДС.-3250 лева.(4.цил.авт.)
2.Vialle-LPfi-на цена със монтаж и ДДС.-2950 лева.(4.цил.авт.)
3.LiquidSI-на цена със монтаж и ДДС.-2150 лева.(4.цил.авт.)
Тези цени договарят след като клиент бъде пратен при тях за оферта от автовносител ,който не вярва да провери .
Тук цената е долу горе 2100 лв. за система и марката мисля че е Иком- Италия.
Накрая искам да видя т.н. хомологирана уредба и за коя марка е :-D, която била и "бая цифра" щото нали с това сте си вадели хляба ?А пък аз ще покажа моите и да видим каква е разликата ,ако няма съществена такава някой ще трябва да се извини.
Цената на моите е 900 лв. през 2011г. и 720 лв. през 2013г. и са газова фаза, да не ги сравните с някое Виали течна фаза сега !
Ами в една друга тема се дърлихме за газови уредби, там колегите пак не правеха разлика между газова и течна фаза и бъркаха термините.... Конкретно термина "Газов инжекцион". Е сега дано са разбрали за какво става дума. И за газодизелите не са прави, щото от време оно има автобуси с бутилки по покривите. Само че защо, как и защо- темата вече е съвсем друга.
stivemaster - майстор
Няма какво и кого да питам, аз разбирам какво ми казваш, ти не разбираш .Някой тук ли ще ми обяснява, дали има Фолксвагени с газ или аз ще знам нищо че имам комшия и колега с нови КАДИ ДИЗЕЛ НА МЕТАН !!!
Дали Автотрейд разрешатат нещо едвали е повод за разговор ,това тяхното не е резултат от политика ,за политика в българския бизнес все още не може да се говори.Във връзка с "по евтини или по скъпи" КАДИ евтино ли е или пък не е професионален автомобил ? За показателно смятам, може да се приеме ето това !
А има и разлика кой производител какво е склонен да позволява да се слага на автомобилите му тук и в Германия

Тест на АДАК показва абсолютната безопасност на газта ако се използва система за смазване на клапаните каквато от Фолксваген са поискали допълнително от Виали.
Тестове на Ауто мотор унд шпорт на автомобили с "фабрични" газови уредби.
Chefo77 - майстор
Я покажи коя е тази фирма-производител на метан за дизел, която има сертификат да го прави на гаранционни Кади-та ... Защото Виале определено не е.
И ти явно не схващаш, че не спорим дали МОЖЕ да има гаранция на автомобил с газ (Caddy BiFuel), а дали може автомобил, излязъл от завода само на един вид гориво, да запази 100% гаранция и след последващ монтаж на втора горивна система, където и да е направен този монтаж. Порше-България не го разрешават.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 154

Тема "Измами с разход на гориво." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: