Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
nikolson - майстор
Владо ти го е казал по-кратко. Мислиш, че плочки и замазки ще натоварят конструкцията, но плочата ще я натовари повече. Само плоча 45-50 м2 с поясите ще е ок. 15 тона, втора такава още толкова. Без колони, които ще са задължителни. Тези неща, без конструктивна сметка са лоша и опасна идея.
VLADO66 - майстор
По-елегантен начин е да се възстанови гредореда ако е пропаднал и да се направи втори етаж сухо строителство/гредоред или метал/.,цените са съпоставими,а технологичните срокове са значително по-кратки.
Lisko - майстор
Тая тема ми стана интересна.
Мислех си - ако земята е толкоз ценна а къщата толкоз зле - в пазарлъците наблягаш на второто, после разваляш и правиш наново - по-точно викаш някой да я направи. Всички дето сме тука сме се хващали с нещо дето не го дознайваме, но цяла къща е голям залък.
legionerabg - помощник
Що се отнася до В и К и Ел инсталацията и Изолацията има кой да ми ги направи без пари.Плюс Ел материалите кабели разпределителни кутий табла ключове контакти и тем подобни мога да ги зема на доставна цена.За да не ви губя на вас времето ще попитам по следния начин ще ми стигнат ли 30 000 за да е направя това е без обзавеждането.Защото банката повече няма да ми отпусне(имам парите да е купа в кеш)А тези 30 да ги изтегля за ремонт.В добавка искам да кажа че има някой дреболий които могат да ми ги направят и без пари мои приятели.
Последна промяна от legionerabg на ср дек 24, 2014 5:04 pm, променено общо 1 път.
chandler_vt - специалист
Сам казваш, че от къщи и строителство не разбираш. В такъв случай ти препоръчвам да се консултираш с някого, който разбира от тези неща. Не разчитай само тук на форума. Аз също не разбирам много, но как я мислиш тази, къща, направена да носи втория етаж на гредоред, да и сложиш две плочи и нов покрив? Без колони и стабилни основи, както вече ти казаха, няма да стане. Моят съвет е да се консултираш много солидно по въпроса, за да не се вкараш в някакви филми.
Pooh - майстор
legionerabg написа:
...ще ми стигнат ли 30 000 за да е направа това ...
Не
Svetoslavoff1 - майстор
Имаме нови сенатори - Стай, Дреболий и Кутий! :partyman:
Tsilkov - майстор
legionerabg написа:
по следния начин ще ми стигнат ли 30 000 за да е направа това е без обзавеждането
Ми да беше питал така още в началото. То вярно е Коледа ама няма кои да загуби един-два дена да ти направи КСС на обекта за без пари, че и без информация :lol: Ама при 30 000 отговора е прост - няма да ти стигнат за нова конструкция, дограма, покрив, фасада, ел и ВиК, отопление и довършителни работи вътре (врати, шпакловки и подови замазки).
Също така с тоя начин на писане според мен няма как да си попълниш и молба за заем в банката - пък аз не се славя като "корифей" на правописа понеже съм доста разсеян.
legionerabg - помощник
Значи трябва да поработя над увеличаване на сумата поне на 40.Благодаря за съвета който ми дадохте и не на последно място искам да пожелая на всички весело изкарване на бъдни вечер и коледа да сте живи и здрави и всичко най хубаво.
gamencerista - специалист
Ами и аз така бях тръгнал да пристроявам и надстроявам старата къща от 1960 година и накрая ми излезе по-евтино да я бутна, да изкопая подземен полуетаж и да дигна 2 етажа отгоре :yawinkle:

Тема "Купуване на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: