nasko_dlk написа:Направих настройките, които Svezar постна малко по - нагоре при положение, чеКолега моите настройки са следните: пелети 1-0.6;2-0.8;3-1.0;4-1.2;5-1.4 .Въздух : 1-1600;2-1700;3-1800;4-1900;5-2000.Подаване на пелетите 00=8 сек.До вчера беше настроена темп.вода на 55 гр. и постоянно е в режим на модулация като стигаше до работа на 3та степен при спиране за почистване и разхода ми варира между 0,8 до 1 кг.на час , без прекъсване.Днес сутринта го засилих на 60 гр. заради по-студеното време и предполагам ,че разхода може да се вдигне ,защото външните темп.са около -10 гр.
1.LOAD PELLET П-9-1-01 е на -5
2.COCLER POWER 1 П-9-6-06 0,7'' - доза на първа степен
3.EXHAUST ENGINE 1 П-9-6-18 1680 - предполагам, че това са оборотите на вентилатора
изгорих 1 чувалче пелети 15 кг за около 9 часа на 1-ва степен потдържаше температура на водата 52 С., температура в стаите 23 - 24 С. при положение, че апартамента е отопляван постоянно. Та за мен остава мисията невъзможна разход на пелети чувалче и малко (1/3) за 24 часа. Ако наистина някой е постигнал такъв разход на гориво МОЛЯ да каже с какви настройки е!!
bogesmen написа:От известно време умувам върху следния въпрос:Да ти кажа чесно и аз умувам също като теб.Особенно сега като са се прибрали и децата четирима човека трудно ще се изкъпят с водата от бойлера загрят на 55гр. от котела с пелети и спрях бойлера от системата и го пуснах на ток ,за да стига водата за всички.
Рентабилно ли е /заслужава ли си/ да се грее бойлер с пелети?
Пояснявам! Купувам си иглолистни пелети на 330лв/т. - добри са. В студа -10гр. сега вече минах май два чувала на денонощие, но грея доста площ 40 глидера на Н-600 и 21глидера на Н-800 /ще добавям още 10глидера на Н-800/ + две бани със подови серпинтини 2-3кв. и бойлер 80л. Понеже съм и със слънчев колектор, топлата вода е доста, та я ползвам за пералнята, която фабрично е с вход за топла вода, и съдомиялната /всяка съдомиялна може да се захрани само с топла вода/.
Дали да си пусна "на ток" трите консуматора - бойлер, пералня и съдомиялна.
Който желае нека изрази мнение.
Весело посрещане на Новата 2015 Година на всички.
Весело посрещане на Новата Година и от мен за Всички във форума!!!
.gif)
 на пелети де
  на пелети де   
   тежкоо
 тежкоо 
 Какво мислите до колко градуса може да се вдигне температурата на водата без да направи проблем. 60 70 80гр???
  Какво мислите до колко градуса може да се вдигне температурата на водата без да направи проблем. 60 70 80гр???