nasko_dlk написа:Направих настройките, които Svezar постна малко по - нагоре при положение, чеКолега моите настройки са следните: пелети 1-0.6;2-0.8;3-1.0;4-1.2;5-1.4 .Въздух : 1-1600;2-1700;3-1800;4-1900;5-2000.Подаване на пелетите 00=8 сек.До вчера беше настроена темп.вода на 55 гр. и постоянно е в режим на модулация като стигаше до работа на 3та степен при спиране за почистване и разхода ми варира между 0,8 до 1 кг.на час , без прекъсване.Днес сутринта го засилих на 60 гр. заради по-студеното време и предполагам ,че разхода може да се вдигне ,защото външните темп.са около -10 гр.
1.LOAD PELLET П-9-1-01 е на -5
2.COCLER POWER 1 П-9-6-06 0,7'' - доза на първа степен
3.EXHAUST ENGINE 1 П-9-6-18 1680 - предполагам, че това са оборотите на вентилатора
изгорих 1 чувалче пелети 15 кг за около 9 часа на 1-ва степен потдържаше температура на водата 52 С., температура в стаите 23 - 24 С. при положение, че апартамента е отопляван постоянно. Та за мен остава мисията невъзможна разход на пелети чувалче и малко (1/3) за 24 часа. Ако наистина някой е постигнал такъв разход на гориво МОЛЯ да каже с какви настройки е!!
bogesmen написа:От известно време умувам върху следния въпрос:Да ти кажа чесно и аз умувам също като теб.Особенно сега като са се прибрали и децата четирима човека трудно ще се изкъпят с водата от бойлера загрят на 55гр. от котела с пелети и спрях бойлера от системата и го пуснах на ток ,за да стига водата за всички.
Рентабилно ли е /заслужава ли си/ да се грее бойлер с пелети?
Пояснявам! Купувам си иглолистни пелети на 330лв/т. - добри са. В студа -10гр. сега вече минах май два чувала на денонощие, но грея доста площ 40 глидера на Н-600 и 21глидера на Н-800 /ще добавям още 10глидера на Н-800/ + две бани със подови серпинтини 2-3кв. и бойлер 80л. Понеже съм и със слънчев колектор, топлата вода е доста, та я ползвам за пералнята, която фабрично е с вход за топла вода, и съдомиялната /всяка съдомиялна може да се захрани само с топла вода/.
Дали да си пусна "на ток" трите консуматора - бойлер, пералня и съдомиялна.
Който желае нека изрази мнение.
Весело посрещане на Новата 2015 Година на всички.
Весело посрещане на Новата Година и от мен за Всички във форума!!!