• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kuuuuuul - майстор
Да,това е идея за горната тераса ,там още не е мазано,но за долната от вътре всичко е вече готово.
martobas - специалист
Ако не си боядисал, не виждам пречка. Не иска кой знае колко да се изкърти. Само планката я предвиди да е по-дълга, за да можеш да я хванеш на две места, а не само на гайката, за да е по-стабилна.

п.п. Това, ако не си боядисал, иначе остава вариант едно.
fill - специалист
Колега kuuuuuul,ако не ти е проблем качи една снимка на проблемното закрепване.99% съм сигурен,че ще намерим евтино и практично решение.По горе си споменал,че ръкохватката се напуква при огъване.Така се напуква лакирания,а не елоксиран алуминий.Огъвал съм спирала на 160см диаметър плюс стъпката и не е имало никакво напукване.Отделно мисля,че коленните свръзки биха били по скъпи от самото огъване.За естетиката не говорим.Помисли,до пролет имаш време.Научно е доказано,че виното спомага мисловната дейност... :drinkers: :?
kuuuuuul - майстор
Ръкохватката е ясна,а как ще се огънат долните тръби с канала в тях :?(всички материали вече са купени) Качвам снимки на които може да се види как е под сайдинга.
п.п. като се загледах в снимките май има опастност мястото на захващане да съвпадне с дървените летви. :x

Прикачен файл

103_0146.JPG
103_0146.JPG (95.85 KиБ) Видяна 2539 пъти

Прикачен файл

103_0148.JPG
103_0148.JPG (106.15 KиБ) Видяна 2539 пъти

Прикачен файл

103_0154.JPG
103_0154.JPG (102.89 KиБ) Видяна 2539 пъти
prascho - майстор
здравей,

Хубаво е станало, дано зетьовете го оценят! Ще се включа и аз с две уточнения:

1. Кухнята с това бяло ПДЧ за корпус е минало покрай масив :-D . Най-вероятно има МДФ във вратичките. Ако беше от масив цената ще бъде с една единица отпред 12600 :).

2. Имай предвид, че за да запазиш цялостта на фасадата с алуминиев парапет трябва да продължиш и останалите тераси. В крайна сметка целия EU се бори за идентичност на фасадата, а не като при нас всеки балкон/кутийка с различен цвят и тип изолация.

П.П. Аз също мисля, че алуминия е нестабилен. Впрочем като им гледах цените преди две години не бих казал, че е бюджетно решение. Все пак говорим за цени между 120-200лв според модела. Аз избрах вариант с квадратно желязо, шина и гъба. Стана прилично /много съм доволен от услугите на Любо, професионално!/ и се вмъкнах в бюджетния клас. :)
kuuuuuul - майстор
За много години. :partyman:
1.Корпуса на кухните почти винаги е от ПДЧ освен при някой супер луксозни,а пък с вратичките направо ме обиждаш щом смяташ че не мога да различа МДФ от масив :wink:
2.Явно не си прочел предишните постове,иначе щеше да разбереш че става въпрос и за двете тераси.Двете са около 18м и всичките материали струваха 1100лв.Метални не ми харесват не защото не мога да си ги направя а заради поддръжката.А бе вече толкова ми е писнало че ми идва да се гръмна. :x
prascho - майстор
За много години по съседски :). Благодаря още веднъж за насоките относно юпс ;).

Не искам да те обидя. Като чуя мебел от масив представям си цялата мебел включително и корпуса да е от масив. Повтарям добре се е получило.
Мненията ги прочетох диагонално по снимките :-D . Ти си с 18м, аз с около 45м :razz: . За сега съм намазал с Хемирайт пък ше видим. Терасите са южни и само на едната /най-близко разположената до слънцето/ гледам, че гъбата почна да се лющи. Та тези 7-8 години ще ги видим реално колко са.

Себестойността на желязото спрямо алуминия е около 2-3 пъти в полза на желязото. Вярно на 7 години ако тегля една боя хемирайт не е толкова страшно. И то при желазото с включен труд. А алуминия гледам ти си го монтираш. Извикай някой да го сложи и тогава пак ще си говорим за цената :wink: .
П.П. В никакъв случай не се гръмвай. Първо довърши къщата, потомството да е доволно пък след това....му мисли :roll: .

Най-важното - внимавай зетьовете да не ги научиш на мързел, на готово. Прилагай дисциплина, като с жената ! :-D
fill - специалист
Писах половин час и не успях да го кача в темата.На този клип се вижда как работи химическия анкер.
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q= ... AY_d0_Rkkg

Има го и в съседната тема,но там ме обвиниха че съм вносител,рекламодател и незнам още какъв...Затова спрях да пиша там.
Сега,как да укрепиш парапета.Намираш оста на ръкохватката във стената,пробиваш ф 50мм отвор през изолацията до тухлата.Намираш подходящо "чорапче" като от клипа дето го пълнят с анкера.Пробиваш тухлата с неговия диаметър,без удар.Избираш подходящ размер шпилка,която замонолитваш в тухлата,така че да стърчи достатъчно пред изолацията.Режеш парче от тръбата ф 50 от тухлата до външния край на изолацията.Има подови или стенни фланци с плътно дъно или с малък отвор в средата.Нанизваш парчето тръба на шпилката,след него и фланеца с дъното към изолацията и стягаш.За по добро центриране може да пуснеш една стружка на фланеца да влезе тръбата го фиксираш с "капчица".По нататък,предполагам ти е ясно.

По втория въпрос не знам дали ще ти помогна.Огъвал съм тръба ф 30 с канал,чрез един приятел който работеше в една филма за дограма.Човека сега е по чужбина и му нямам координати.Фирмата е софииска и се намира около аерогарата.Огъват профили за дограма.Помня само че платих по около 6 лв за линеен метър.Дано съм бил полезен.Поздрави.
kuuuuuul - майстор
prascho личи си че не си женен :lol: жена и дисциплина,е нема такова животно :lol: както и от ръждата няма отърване.
fill благодаря за помощта ще имам в предвид препоръките които ми даваш. :partyman:
prascho - майстор
Под дисциплина приложена към жената имах предвид твое мнение в началото...."и жената мъкне кофи" :).
Последна промяна от prascho на вт яну 06, 2015 11:13 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21

Тема "Ето до къде стигнах за 21 години" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: