• 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 174
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
naskov - майстор
chungata написа:

Svezar, не мисля че принципа е такъв. Моята камина намаля степените при достигане на 1 градус под зададената температура и преминава на 1ва степен при достигане на градусите, а надписа модулация го изписва при 1 градус над зададената температура.
Колко градуса преди зададената термпература да започне модулацията се задава от параметър M-9-4-06. Явно на колегата riko_danev този параметър е 10.
Здравейте,

Имам питане относно камината от ден два ми се струва, че ми прави проблем нещо защото по време на палене понякога ми дава: Alarm Active - NO IGNITION, а същевременно в камината се вижда пламъка. На какво може да се дължи, някой сблъсквал ли се е подобен проблем?
naskov - майстор
Сензорът за температура на димните газове може да е излязъл от отвора на тръбата.
ivoto - специалист
Може и минималната температура на газовете за запалване да е зададена висока и печката да не я достига при паленето.
naskov написа:
chungata написа:

Svezar, не мисля че принципа е такъв. Моята камина намаля степените при достигане на 1 градус под зададената температура и преминава на 1ва степен при достигане на градусите, а надписа модулация го изписва при 1 градус над зададената температура.

Колко градуса преди зададената термпература да започне модулацията се задава от параметър M-9-4-06. Явно на колегата riko_danev този параметър е 10.

Благодаря колега за подсказката колега, но M-9-4-06 ми е зададено 2 градуса.

Колеги помагайте, нещо не разбирам, камината ми е нагласена на 40гр. стайна температура (така ми препоръчаха да я настроя, за да са непосилни тия градуси за камината и да мога да я управлявам по температура на водата), задал съм температура на водата 65гр.
И какъв е резултата, стайна температура според камината 42гр. температура на водата 58 според камината, 170 гр. температура на димните газове а печката постоянно модулира 0,7s и 1680 на вентилатора пълнене пилети на 0,8s. Нещо май тотално се обърках с тая камина
naskov - майстор
Изключи я от контакта и я включи отново.
ivoto - специалист
M-9-4-06 не е за модулацията, а за включ/изключ на печката при автоматичен режим. Моят 9-4-0-6 е 10 градуса.

Залагам 100 лева, че проблема на колегата Рико Данев е в това, че печката модулира по температура на газовете. Това е параметър М-9-6-14. Ако там стойността е да речем 120 градуса, при газове над 120 градуса печката винаги ще е на първа степен и ще модулира. Сложи го на 200 градуса и проблема ти е решен.

Всъщност, сега видях, че камината му показва 42 температура на въздука. Ако това е така, то или датчика не работи, или е заврян близо до самата камина. В нормални обстоятелства, не може да зададеш стайна температура 40 градуса, а печката да показва, че си достигнал 42. Ако показва 42, наистина ще модулира постоянно...

Един от горните два варианта е решението....
ivoto написа:
M-9-4-06 не е за модулацията, а за включ/изключ на печката при автоматичен режим. Моят 9-4-0-6 е 10 градуса.

Залагам 100 лева, че проблема на колегата Рико Данев е в това, че печката модулира по температура на газовете. Това е параметър М-9-6-14. Ако там стойността е да речем 120 градуса, при газове над 120 градуса печката винаги ще е на първа степен и ще модулира. Сложи го на 200 градуса и проблема ти е решен.

Всъщност, сега видях, че камината му показва 42 температура на въздука. Ако това е така, то или датчика не работи, или е заврян близо до самата камина. В нормални обстоятелства, не може да зададеш стайна температура 40 градуса, а печката да показва, че си достигнал 42. Ако показва 42, наистина ще модулира постоянно...

Един от горните два варианта е решението....
Къде да го търся тоя датчик за стайата температура, копува се отделно ли ?
nobreak - специалист
Здравейте колеги :) Имам следната ситуация със служебната камина.
При 9 градуса стайна температура и 12 градуса на водата вчера и днеска камината пали след 5-6 включвания и изключвания, като стига до LOAD PELET, но не пуска пелети, а нагревателчето за палене се включва и след малко Alarm 7....След като си загрее няма проблем, изключваш я и я включваш от първия път.....На какво може да се дължи това?
ivoto - специалист

Къде да го търся тоя датчик за стайата температура, копува се отделно ли ?

Щом виждаш температура на дисплея, значи имаш датчик. Това е няколко метра тънък черен кабел, със сензор на върха. Излиза зад печката и трябва да се разпъне до желано място.
Като си купих камината, този кабел беше намотан на кълбенце и беше вкаран зад гръбната ламарина на печката. Намери го и го опъни на някъде така, че сензорът да е на метри от камината.
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 174

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: