• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
jj77 - специалист
здравейте,
понеже досега не сме имали вградена фурна, искам да питам дали отделя миризми и пари при готвене и в какво количество? Чувал съм, че имат някакви филтри и вентилатори, т.н.

Сега печката ми е на терасата, с аспиратор, но тям нямам място за вградена и се чудя дали да я сложа в кухнята (общо помещение с всекидневна и спално помещение на 2-ро ниво).
На терасата ще се оставя само котлоните.

благодаря предварително.
borkata3000 - специалист
jj77 написа:
здравейте,
понеже досега не сме имали вградена фурна, искам да питам дали отделя миризми и пари при готвене и в какво количество? Чувал съм, че имат някакви филтри и вентилатори, т.н.

Сега печката ми е на терасата, с аспиратор, но тям нямам място за вградена и се чудя дали да я сложа в кухнята (общо помещение с всекидневна и спално помещение на 2-ро ниво).
На терасата ще се оставя само котлоните.

благодаря предварително.
Няма логика във въпроса ти, дали отделя миризми при готвене. Естествено, че отделя. Плюс това манджите, които се готвят във фурната и не им се налага да се наглеждат, са твърде малко. А отвориш ли фурната, ясно какво става. Модерните фурни имат най-малко по 2 вентилатора - един вътрешен и един, който обдухва фурната отгоре, за да не прегрява. Вътрешния ти играе роля при равномерното разпределение на топлината във фурната, а другия го споменах. Благодарение на този горния вентилатор се обдухват и стъклените прегради на вратата на фурната, ако тя притежава такива. По този начин не позволява загряване на стъклото до такава степен, че да не може да се пипне с ръка. До сега ти описах една Електролукс фурна. Вече има и фурни на Самсунг с 2 вътрешни вентилатора за печене на 2 нива при 2 различни температури с 2 терморегулатора и т.н. екстрички за някоя домакиня, която не може да смогне с изхранването на главите и й се налага да готви повече от 1 манджа едновременно.
Та, забрави, че има начин да избегнеш миризмите в стаята, където се готви.
Лесоламинат - специалист
При затворено положение вградените фурни имат вентилационен отвор,който отвежда миризмите над работния плот.А дали ще се усещат миризмите в помещението зависи от аспиратора,който сте монтирали.
Любо - специалист
не мирише ако не я ползваш.иначе си отделя пари и аромати а ако нямаш аспиратор не виждам как ще се оправяш
shadowman - майстор
Да се намеся и аз с малко мисли. Вентилатора който е във фурната фактически замества шиша на грила затова и по-новите нямат шиш, вентилатоа върти въздуха. Не съм виждал при вградена фурна да излизат парите през работния плот, демек ако имаше такъв отвор той щеше да се вижда или да го кажем грубо трябва да има дупка в плота. Така е при обикновенните печки с фурни. Относно миризмата, няма начин да пърдиш и да не мириши... Аспиратора смуче парите, но толкова.
emo_peev - специалист
Зависи от марката на фурната, например новите модели на GORENJE са със вертикално отвеждане на парата и миризмите. т.е. всичко отива във шкафа. Сензорните на ARISTONпък им е нужен отвор за принудително охлаждане.

Вентилатора вътре служи за уеднаквяване на температурата във всички зони на фурната, т.е готвенето е по ефективно и по бързо.

Грила, както го наричат, е нагревател в горната част на фурната, който се вижда / не е срит като другите/ и служи за запичане.

Грилшиша е уред за направа на мини чеверменце, :shock: , и работи само със грил нагревателя

Дано това е полезно на някой, че в магазините консултантите разказват понякога неща достойни за раздел научна фантастика
kristiqni - специалист
ние също ще монтираме фурната в самата кухня, а котлоните с аспиратора ще са в приобщената тераса т.к. ще са на газ и трябва бутилката с газ да е под тях-няма друго място.
Конкретно към jj77-къде поместихте фурната и какви са твоите отзиви?
jj77 - специалист
още не сум предприел нищо с кухнята....Голямо чудене му пада...
kristiqni - специалист
jj77 написа:
още не сум предприел нищо с кухнята....Голямо чудене му пада...
ще следя темата,дано се начудите и го измислите преди нас,че да преписваме :-D
jj77 - специалист
към kristiqni: последно сложих фурната на терасата. Ако проявяваш интерес, мога да кача снимки как се получи.
само се чудя сега дали дъното на кухненския шкаф трябва да има отвор за вентилация , понеже на скицата на фурната ми има такъв, но на мен ми се вижда малко странно. А и не съм чувал за такъв отвор.
  • 1
  • 2

Тема "вградена фурна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: