Нека намерим най-тънките цени.
prascho - майстор
Според мен трябва да се сложи граница. Аз гледам да взимам неща, които почти веднага ще влязат в употреба. Ако се пазарува с идеята...абе дай да го взема щото е тънко/изгодно..и така да стой две - три години преди да го употребя веднъж два пъти не е много практично.

П.П. Няма нужда да използваме думата бедни. При нас това положение е като теорема. Циганите знаят, че сме бедни; турците знаят, че сме бедни; българите знаем, че сме бедни; съседите ни знаят, че сме бедни; Европа знае, че сме бедни; и тази част от света, която е чувала за България знае, че сме бедни :!: Ми бедни сме, какво да се прави..... :sad:

Но пък сме държава с богата история и култура. Били сме зачитани както по времето на Волжка България, така и на балканския полуостров. Е вярно, това е било преди да се появят турците, руснаците и комунистите!!! Сега предимно си мечтаем за Тодор Живков. Каква пародия.......

Да живее чалгата и Тодор Живков :butthead:
Последна промяна от prascho на пет яну 16, 2015 1:29 pm, променено общо 1 път.
anabolicbeast - специалист
prascho написа:
Според мен трябва да се сложи граница. Аз гледам да взимам неща, които почти веднага ще влязат в употреба. Ако се пазарува с идеята...абе дай да го взема щото е тънко/изгодно..и така да стой две - три години преди да го употребя веднъж два пъти не е много практично.

П.П. Няма нужда да използваме думата бедни. При нас това положение е като теорема. Циганите знаят, че сме бедни; турците знаят, че сме бедни; българите знаем, че сме бедни; съседите ни знаят, че сме бедни; Европа знае, че сме бедни; и тази част от света, която е чувала за България знае, че сме бедни :!: Ми бедни сме, какво да се прави..... :sad:

Но пък сме държава с богата история и култура. Били сме зачитани както по времето на Волска България, така и на балканския полуостров. Е вярно, това е било преди да се появят турците, руснаците и комунистите!!! Сега предимно си мечтаем за Тодор Живков. Каква пародия.......

Да живее чалгата и Тодор Живков :butthead:
Колега, според мен е практично, защото дори и да ги ползваш машините си запазват цената(ако е ползван 2-3 пъти в годината по-добре) и лесно се продават втора употреба до много близка на цената в магазина, по простата причина, че тя е много ниска. Казвам го от личен опит, а и други колеги са писали по въпроса с продажбата. Другият фактор е качеството! Масово употребяваните китайци, които се продават са с големи луфтове, износени части и т.н., но въпреки това в повечето случаи са на сравнително висока цена спрямо нов Parkside. Това е другото което ми харесва, че качеството като за "Хоби" инструмент е доста добро и това също му запазва цената. А ако решиш, че не ти трябва или искаш да вдигнеш ниво както се казва - продаваш. Аз направих така с моя ъглошлайф, купих си Parkside, защото нямах ъглошлайф, а те предлагаха най-добрите характеристики, цена и гаранция, след като установих, че този инструмент го ползвам много и усетих неудобство в дизайна на Parkside-a го продадох и с малко повече пари отгоре си купих Бош. :)
bimbaeco - майстор
Прасчо, оправи Волжската България преди да си попаднал в бисерите на форума. :-D
mitko64 - майстор
Гледам не само при нас понякога понапомпват цените. Сега отворих френския лидъл(на 22.01 дублират немските предложения от 19.01) и гледам, че цената на комплетите за дърво- металообработка на Parkside е 5 евро http://www.lidl.fr/fr/offres-513.htm?ac ... l&id=23967 , а в Германия 4 евро. Битовете пък по- евтини с 1 евро :? Griffin може да им хвърли един поглед и да сподели впечатления, може пък и насам да се облажиме с разни стъпаловидни, конусни, цафтови свредла и замби http://www.lidl.de/de/parkside-spezialbohrerset/p191022 .
Последна промяна от mitko64 на пет яну 16, 2015 12:04 pm, променено общо 5 пъти.
stan73 - майстор
Принципно като пообиколих западна Европа преди 11 - 12 години, ми направи впечатление, че във Франция е по-скъпо, отколкото например в Германия и Австрия. В Италия е малко странно, като цяло доста надути като за множеството туристи цени, а нормални цени има само в големите хипермаркети, които са обаче относително зачукани...
А при нас е ясно - почти винаги надути цени и обикновено занижено качество на почти всичко, както и наличие на много ментаци.
atanasov2004 - специалист
Колеги абсолютно сте прави. Не знам точно, но в Германия цените в Лидъл са по ниски за някои хранителните продукти, вероятно имат по ниско ДДС :? Айде инструмента дето се вика веднъж ще вземеш, обаче с храните яко сме прецакани.... :sad:
chandler_vt - специалист
atanasov2004 написа:
Колеги абсолютно сте прави. Не знам точно, но в Германия цените в Лидъл са по ниски за някои хранителните продукти, вероятно имат по ниско ДДС :? Айде инструмента дето се вика веднъж ще вземеш, обаче с храните яко сме прецакани.... :sad:
Така е, но не само в България цените за някои стоки (най-вече хранителни) са по-високи, отколкото в Германия. Всеизвестен факт е, че Германия е рай за потребителя. Няма какво да ги гледаме тях.
prascho - майстор
Не е срамно когато човек се издъни, но обикновено мениджмънтът трудно си го признава...

http://www.dnes.bg/index/2015/01/15/i-s ... age6#photo
griffin - майстор
Стъпаловидните бургии им се точа вече ще кажа как са после, както и тия инструменти за тапички. Предния път си бях зел такива форстнер битове да имам за запас, но качеството беше паднало яко, нефооформенни битовете много грубо минати с фреза или там с каквото ги правят, отделно даже няма идея за заточване, само се надявам стоманата да е читава както на предните :). От предна тяхна промоция си бях купувал горе долу ставаха даже бяха и позаточени :).
mitko64 - майстор
И аз имам форстнерните както и зенкерните едноканални свредла(страхотни боклуци), но бяха бранд Powerfix. Сегашните поне ги водят Parkside. Има разлики като се вгледаш на увеличение(на форстерите Powerfix има маркировка на OWM) http://www.lidl.de/de/powerfix-bohrerse ... ageSize=36 . На тези пък parkside, на едно от стъпаловидните(4-12мм) личи логото на Meister werkzeuge, а на дръжката на замбите ADW.
Последна промяна от mitko64 на пет яну 16, 2015 6:48 pm, променено общо 3 пъти.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: