• 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 174
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ivoto - специалист
benimm8808 написа:
ivoto написа:
Няма за какво да им звъните за ключове. Те са дадени на последната страница на сервизното ръководство, включително и на руското такова, от линка по-горе....

Колега къде в долу посоченото ръководство на БЪЛГАРСКИ е даден ключа?
На руското го видях къде е,но това е инсталаторско ръководство и е нормално в него да го има.

Писал съм "сервизното ръководство"... И точно него имах предвид. На мен ми го пратиха от сънсистемс по имейла, след като ги помолих.
chungata - специалист
Пак искам да повдигна въпроса за това на коя степен всеки е сложил водната помпа?
Bogesman преди писа, че за апартамент не е нужно повече от 1ва степен. Превключих на 1ва и радиаторите оставаха хладни а най-горната прелка на лирата в банята изстина. После за проверка пробвах на 2ра и 3та степен и ми се струва, че на 3та най се затопля вкъщи.
Как е при Вас :?:
naskov - майстор
Тези неща зависят от диаметрите на тръбите ,дължините им и фитингите. След като на теб на трета степен ти е добре, остави я така.
kafaka - специалист
При мен съм я нагласил на 2ра степен и си грее също както на 3та степен само ,че е по-малко шумна.В апартамент съм ,само че камината е между етажите с около 1,5 метра надолу ,дори 2метра.
ivoto - специалист
Аз съм на втора степен, топля без проблеми два етажа.

Един колега по-нагоре писа, че Т водата по датчик е по-висока от реалната. Ми така е...
Сложих външен манометър с термометър на изхода на ризата и показва с 8-10 градуса по-ниска температура...
Нагласих си помпата да включва на 65 градуса, които са реално около 55....
chungata - специалист
ivoto написа:
Аз съм на втора степен, топля без проблеми два етажа.

Един колега по-нагоре писа, че Т водата по датчик е по-висока от реалната. Ми така е...
Сложих външен манометър с термометър на изхода на ризата и показва с 8-10 градуса по-ниска температура...
Нагласих си помпата да включва на 65 градуса, които са реално около 55....
Такаа, сега аз как да разбера истината :? . Датчика ли лъже или може термометъра да дава отклонения. Ако замерването пък е вярно как да си поправим настройките на датчика :?: А може би да питам как аз лаика да си меря Т на водата?
И така и така пиша, да Ви питам как си чистите димогарните тръби от нагара?
mboevv - напреднал
Здравейте! Имам въпрос , когато печката се разпалва някой път започва да припушва през запалката и дори изхвърля пърчета недоизгорели пелети и пепел , др приблем е че когато се исключва няко път когата вече вентилатора е спрял започва едно пушене от казанчето за пелете . Звънях 100 пъти на тези от производствения цех всичко вика е от настройките ми то на мен ми омръзна да я настройваме тази камина тя зимата мина . Помпата започна да вие . Кажете ми какво да направя защото се замислям дали да пусна една жалба в комисията за защита на потребителя по следния закон---закон уреди който застрашават живота и имуществото на потребителя. На мен тези неща който ми ги прави тук ми се струват направо опасни при положение че ме ням по 15 часа ,а тя си работи.... Надявам се да ми помогнете. Проблемите го правеше и с комина на къщата който имаше преди това печка н дърва бе никви проблеми работеше ,а сега направихме и външен комин и проблема си остана.
ivoto - специалист
Аз нещо не можах да разбера какъв е проблема? От къде към къде биват изхвърлени тези недоизгорели пелети и пепел?

За пушенето от бункера, подозирам че имаш някакви странни параметри на подаването на шнека и той пълни огромни количества пелети, които не горят добре и след като изключиш печката, остава някакво количество да си доизгаря дълго време. И понеже вентилатора е вече спрял, димът тръгва по всички дупки. Затова ти пуши от бункера. На първо време може да си решиш проблема, като след като спре вентилатора, я пуснеш на старт, и веднага я спреш. Започва нова сесия на вентилатора. Поне да ти изкара дима от догарянето.

Напиши си тук настройките да ги видим, ама по-добре да дойдат от сервиза. Тя идята на тези печки е да ти е удобно, не да ставаш роб или огняр...
mboevv - напреднал
ivoto написа:
Аз нещо не можах да разбера какъв е проблема? От къде към къде биват изхвърлени тези недоизгорели пелети и пепел?

За пушенето от бункера, подозирам че имаш някакви странни параметри на подаването на шнека и той пълни огромни количества пелети, които не горят добре и след като изключиш печката, остава някакво количество да си доизгаря дълго време. И понеже вентилатора е вече спрял, димът тръгва по всички дупки. Затова ти пуши от бункера. На първо време може да си решиш проблема, като след като спре вентилатора, я пуснеш на старт, и веднага я спреш. Започва нова сесия на вентилатора. Поне да ти изкара дима от догарянето.

Напиши си тук настройките да ги видим, ама по-добре да дойдат от сервиза. Тя идята на тези печки е да ти е удобно, не да ставаш роб или огняр...
Недоизгорелите пелети ги изхвърля точно където е запалката всичко около помпата и кабелаците е в пепел настроиките са ми подаване на пелети (1- 0,7). И 1800 оборота ( оборотите са еднакви до 5 степен) (2 - 0,8. ) (3 - 0,9. ) (4 - 1,1.) ( 5 - 1,6. ) . Самопочиства се през 17 мин на 2200 оборота.
Svezar - специалист
А през колко време са ти дозите,да не са много начесто една след друга,това долу е менюто за дозите ? Ако е с положителна стойност а не отрицателна е възможно да ти идват в повече !
LOAD PELLET П-9-1-01 5
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 174

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: