• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 12
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ivanovbg - майстор
Да бе, а с такива не става ли ? http://elektrik90.com/?category=169
mir4oto - специалист
Не мога да ти отговоря дали ще стане със сигурност, но съдейки по въпроса твърде вероятно е нищо да не стане.
Нямам квалификация за такива отговорни заварки - имам само за таванни и вертикални :lol:
По принцип и аз бих могъл да си го заваря дори и с тези електроди, но предпочитам да го направи някой с необходимата квалификация и опит и последващ качествен контрол, придружен с документ за това.
Ако за всеки случай се прилагаха обмазани електроди, то за какво ли съществуват и другите методи за заваряване?! :lol:
В конкретният случай силно препоръчително е да се използва МИГ/МАГ или ВИГ заваряване.
agj - майстор
mir4oto написа:
Не се прави с електрод, а с тел и аргон. Не е скъп добавъчният материал а услугата, около 1,50 лв/см, сам сметни колко пари ще дадеш :lol:
О, това са много пари бе човек #-o !!!Тоя аргончик направо реже глави!!
filmatoplo - майстор
Ако няма възможност да се вкара серпентина в бойлера, може да я замести външен топлообменник, било купешки или правен.Аргончика работи без пари, ако ще ти заваря 2см от блока на автомобила минаваш с 3лв.
agj - майстор
filmatoplo написа:
.Аргончика работи без пари, ако ще ти заваря 2см от блока на автомобила минаваш с 3лв.
Е да, за 2см. добре , но ако трябва да ти завари например 80л.бойлер на който само дъната и цилиндъра са около 3м.,....ако пък трябва да ти направи и някаква по специална заварка както е в случая мед към неръждавейка -тогава ?!!! #-o
ivanovbg - майстор
Та последно с електроди не става ли? Мога да взема правотоков електрожен и мисля че нямам голям проблем със заварките. Каква толкова философия има? Все пак едно време не е имало Мигове, магове и други подобни. Лошото е че не мога да си сметна колко електроди да си купя.
шоп - майстор
разбира се, че става с електроди:-)
agj - майстор
ivanovbg написа:
Та последно с електроди не става ли? Мога да взема правотоков електрожен и мисля че нямам голям проблем със заварките. Каква толкова философия има? Все пак едно време не е имало Мигове, магове и други подобни. Лошото е че не мога да си сметна колко електроди да си купя.
Става естествено ,само че ако ламарината е 1мм.и по тънка - се иска доста опит!За 2мм. би трябвало да става безгрижно- и пак зависи от опита .
Задължително е обаче след заварката бойлера да се пробва за херметичност на поне 8 атм. и е желателно при пробата да е пълен с вода .
ivanovbg - майстор
Бойлера е стар, от времето на соца. Заваряван и правен ръчно. Имало е и серпентина вътре, но е пробита. Всички изводи и даже на серпентината са по цол . Над 2 мм е дебел щот 2 души едвам го влачим. Ще стои на тавана - 3-ти етаж, къщата ми е на баир и налягането не е кой знае колко високо. - я вдига бар горе, я не.
agj - майстор
Независимо с колко бара ще постъпва водата в бойлера-пробата е задължителна!За аварии и непредвидени обстоятелства гаранции никога няма....!!Затова моя съвет е да си направиш пробата .
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 12

Тема "Язви по медна серпантина -Защо ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: