• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 26
Всички въпроси за вилата.
prascho - майстор
Колко дебел стиропор сложи? Аз се бях ориентирал към бяла мазилка драскана структура с К 1,5. Един съвет- ако си сложил стиропор си подбери по-светли тонове, тъй като по-тъмните ще акумулират в себе си повече топлина през лятото което неминуемо води до по-големи амплитудни температурни разлики върху мазиката респективно шпакловката. Последицата е по-бързо разрушаване на защитното покритие над стиропора и въздействието на слънчевите лъчи върху него. А стиропора старее. Предимството на драсканата структура е, че се получава по-хомогенно цялостно покритие докато при влачената структура в местата където са минали камъчетата се получава изтъняване на мазилката и резултата е....
tuninghuman - специалист
добър съвет - благодаря!

няма стиропор никъде ... май няма и да слагам ...

плс даи още малк инфо за разликите на влачената и драсканата ...
ако можеш да дадеш и някои снимка за пример.

Това което мисля с шпакловка само и бяла силиконова боя за да стане гладо като стъкло не е ли добра идея?

тука някви жалки опити с photoshop

ИзображениеИзображение
prascho - майстор
Аз лично бих сложил мазилка. За да си позволиш да сложиш боя по стените трябва да са ти идеално шпакловани иначе ще изглежда грозно. Пък и естетически не ми харесва гладката стена. Все пак ти си преценяваш. Вече изказах основните разлики между драсканата и влачената структура. Ще добавя, че запрашаването на мазилката зависи от едрината на зърното. При по-голяма едрина вероятността да се запраши е по-голяма. Баумит имат нова мазилка наречена Нанопор, която уж се самопочиствала. http://www.baumit.com/baumit/bg/main4/s ... ndex.shtml
http://www.nanopor.baumit.bg/online/index.php

Аз лично се бях ориентирал към силиконовата драскана мазилка на Баумит с К1,5 бяла. Но не мога да ти гарантирам с какво качество се произвеждат. Пък и впечатления не мога да изкажа, щото за момента съм леко замразил инициативата по саниране.

Бих добавил, че ще е разумно ако поставиш външна изолация! А каква да бъде зависи от естетически вкус и от кинти:).

Сетих се още нещо. Снимките в сиво предполагам са актуални. Имаш същия проблем като мен. Терасите!! направи хубава замаска отгоре на терасите, така че да изтича водата отнякъде и задължително първото ти действие е да нанесеш течна хидроизолация. Иначе както се вижда влагата се просмуква през плочата и се образува бяло петно върху мазилката отдолу. Това е индикация за влага, която след 2-3 зимни сезона ще замръзва и отмръзва. Резултата - паднала мазилка. Хубаво е ако части от терасата попадат над отопляемо помещение върху нанесената хидроизолация да сложиш и топлоизолация хпс/фибран .

В допълнение с риск да бъда досаден ще добавя малко информация за покрива. Не знам как си реализирал подпокривното пространство и дали си поставял изолация на покрива/ хпс, стиропор или минерална вата???/. Но ако си поставил минерална вата и реализираш вентилируем покрив на Брамак, то ми се струва, че трябва да се махне съществуващото в момента покривно покритие. Това ми мяза на паронепропусклива мушама. Върху дъските да се положи хидроизолационното навътре и паропропускливо фолио навън. Наковава се двойна перпендикулярна скара и след това керемидите. Та ако имаш налична вата ще могат да излизат попадналите водни пари в нея и вместо да се задържа влагата там като разрушава топлинните свойства на ватата ще излиза през покрива.
tuninghuman - специалист
prascho написа:
Аз лично бих сложил мазилка. За да си позволиш да сложиш боя по стените трябва да са ти идеално шпакловани иначе ще изглежда грозно. Пък и естетически не ми харесва гладката стена. Все пак ти си преценяваш. Вече изказах основните разлики между драсканата и влачената структура. Ще добавя, че запрашаването на мазилката зависи от едрината на зърното. При по-голяма едрина вероятността да се запраши е по-голяма. Баумит имат нова мазилка наречена Нанопор, която уж се самопочиствала. http://www.baumit.com/baumit/bg/main4/s ... ndex.shtml
http://www.nanopor.baumit.bg/online/index.php

Аз лично се бях ориентирал към силиконовата драскана мазилка на Баумит с К1,5 бяла. Но не мога да ти гарантирам с какво качество се произвеждат. Пък и впечатления не мога да изкажа, щото за момента съм леко замразил инициативата по саниране.

Бих добавил, че ще е разумно ако поставиш външна изолация! А каква да бъде зависи от естетически вкус и от кинти:).

Сетих се още нещо. Снимките в сиво предполагам са актуални. Имаш същия проблем като мен. Терасите!! направи хубава замаска отгоре на терасите, така че да изтича водата отнякъде и задължително първото ти действие е да нанесеш течна хидроизолация. Иначе както се вижда влагата се просмуква през плочата и се образува бяло петно върху мазилката отдолу. Това е индикация за влага, която след 2-3 зимни сезона ще замръзва и отмръзва. Резултата - паднала мазилка. Хубаво е ако части от терасата попадат над отопляемо помещение върху нанесената хидроизолация да сложиш и топлоизолация хпс/фибран .

В допълнение с риск да бъда досаден ще добавя малко информация за покрива. Не знам как си реализирал подпокривното пространство и дали си поставял изолация на покрива/ хпс, стиропор или минерална вата???/. Но ако си поставил минерална вата и реализираш вентилируем покрив на Брамак, то ми се струва, че трябва да се махне съществуващото в момента покривно покритие. Това ми мяза на паронепропусклива мушама. Върху дъските да се положи хидроизолационното навътре и паропропускливо фолио навън. Наковава се двойна перпендикулярна скара и след това керемидите. Та ако имаш налична вата ще могат да излизат попадналите водни пари в нея и вместо да се задържа влагата там като разрушава топлинните свойства на ватата ще излиза през покрива.

съгласен съм - и аз не съм супер вманиачен за гладка стена но ако мазилката задържа много прах - с тоя бял цвят ще си причиня главоболия. И на мен ми харесва много мазилката и съвета ти е добър, значи с по малки зрънца. ОК!

тази Баумит Нанопор - ми звучи добре - каква ли ще е цената на снежно бялата?

терасата има 2 мазилки - скоро ще слагам гранитогрес - още не съм решил дали да не е нещо друго - само дето незнам какво друго може
та като слагам плочките и тях ще ги лепна с няква хидроизолационна
смес -видях на Терезид такава. Голямата откритата тераса е над отопляемо помещение.

Много се чудя и аз дали мога да няредя керемидки върху тази изолация която съм поставил ????? ne mi se iska da tqrябва да ъа махам - ама дали мога да редя върху нея????????

нямам - хпс, стиропор или минерална вата???

ето пример за бяла къща с балустри - не е зле мисля

снимах и от рязаният гнайс - много взе да ми харесва

това ли е драсканата мазилка? а долу е влачената

и от яките туички

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Изображение
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Последна промяна от tuninghuman на пет апр 18, 2008 9:14 pm, променено общо 1 път.
emil_v r - майстор
Tунинг мен , какво осначава подписът ти ?
Извиках преводач , но докато преведе до край , забравихме началото , след 2 опита преводачът избяга .
Нещо - тъгата която човек си мисли че знае , но не знае че е хубаво, не е на добър край .
Такова ли е ?
Дай някоя снимка от дворът , какви дръвчета си посадил .
Прасчо пък - самопочистваща се мазилка ?!
Що ли не и самобоядисваща се боя .
Днес съм проверил изрично едно твърдение на Прасчо
( вие сте една малка но злобна синя партийка ) за паропропускливостта на пенополистиролът и тя е О нула .
Басирам се за това , повтарям - паропропускливостта на стереопорът е кръгла нула.
tuninghuman - специалист
emil_v r - :-D :-D :-D :-D :-D :shock: :shock: :shock: :shock:

"Sadness for the one who does not realize that the trivial is unworthy, but pity the one who recognises that what is worth is trivial too"
Necromiconikz™

Тъга за тоя що не разбира, че всичко тривиално не заслужава, но печал за онзи който осъзнае, че и това което си заслужава става тривиално [все някога]

нещо такова
:) :) :) :) :)

Що бе наното му е майката ама цените какви ли ще са?

Самопочистване
Върху микроскопически гладката повърхност замърсяващите частички не могат да се захващат добре.
Благодарение на “нанопорната” структура водата и вятърът могат да отстранят по-лесно малкото полепнали замърсители.
С помощта на природните сили замърсяващите частици “изветряват”.

Иновативен, патентован продукт с нанопори
Минимална склонност към замърсяване
Минимално електростатично натоварване
Естествен самопочистващ ефект
Минимална склонност към развитие на гъбички и водорасли
Минимални разходи за поддръжка
Красива фасада за двойно по-дълго време на експлоатация

добре звучи само да не е космически цифри

ето - не са много овощките ама стигат - 2 умряха - смятам да бодна 2 нектарини

Изображение

Изображение
emil_v r - майстор
Нещо такова си го превеждах и аз , въпреки че и сега ако направя анализ възникват някой въпроси :
1 Кой тъгува , по какво тъгува и що не го разбира , кой ще му отговори аджеба ?
2 дали всичко тривиално си заслужава , дали е тривиално и дали си заслужава?
3 спирам понеже не му се вижда краят на анализа :?
Иновативен
нанопори , електростатично натоварване - айдаа , уйде коня в ряката ...
Разбихте ма отказвам се от тази тема , предавам са .
Извинявай че ти заспамих малко темата .
tuninghuman - специалист
emil_v r написа:
Нещо такова си го превеждах и аз , въпреки че и сега ако направя анализ възникват някой въпроси :
1 Кой тъгува , по какво тъгува и що не го разбира , кой ще му отговори аджеба ?
2 дали всичко тривиално си заслужава , дали е тривиално и дали си заслужава?
3 спирам понеже не му се вижда краят на анализа :?
Иновативен
нанопори , електростатично натоварване - айдаа , уйде коня в ряката ...
Разбихте ма отказвам се от тази тема , предавам са .
Извинявай че ти заспамих малко темата .
:-D :-D :-D :-D

лек пич си ми се струва ... :lol: :lol: :lol: :lol:

аз излизам да се наслаждавам на тривиалното - питиенце в ръката , каки и авери наоколо , ама днес по леко 4е утре 6е има силно събиране на вилата. Айде поздрави
emil_v r - майстор
Приятно напиване ,и лек махмурлук . :)
prascho - майстор
Мисля, че съм се изказал категорично, че стиропорат спрямо ватата е с незначителна паропропускливост. Цената на силиконовата мазилка на Баумит без отстъпка е 119 лв/кофа докато на нанопор мазилката е 140лв/кофа с ддс. Всичко на думи звучи много хубаво. Притеснителното е, че материалите се произвеждат в България и няма контролен орган, който да следи за спазване на написаните норми и характеристики. За това гледам доста скептично на тази мазилка както и на отворената им система.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 26

Тема "Вила" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: