Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
dobrinski - специалист
Другия вариант е да си нарисуваш вектора, който искаш да се следва и да пуснеш инструмента по него.
bdimov - специалист
dobrinski написа:
Другия вариант е да си нарисуваш вектора, който искаш да се следва и да пуснеш инструмента по него.
Много труден вариант, в смисъл че е много време отнемащ. Проблема е че всеки път фигурите са различни като модел и размери ( примерно листа, цветя и т.н. ) и за всяко ако трябва да правя вектор става дълга и широка. Цялата работа е че когато ми се налага ( рядко е но се налага ) да се "драска" нещо върху твърда повърхност ако е по стандартния начин стават тези успоредни линии, които в случая не изглеждат добре чисто визуално иначе на допир не се усещат. Затова ми трябва някаква хаотична траектория, с която да се запълва вътре самия контур.
nunep - специалист
Това за произволна траектория мисля че може да се направи много лесно. Една проста програмка която генерира текстов файл с Г код. Предварилтено се задават границите на площта - най-лесно ако е правоъгълник. После се задава максимална дължина на една отсечка и колко пъти да се повтори цикъла. Единствено трябва да се прави проверка новата точка дали е в границите на предварително определения регион, ако не е се генерира нова отсечка и пак се прави проверка.
besriworld - помощник
Здравейте ,
искам да си направя така наречения Hybrid servo motor със стъпков мотор NEMA 34 1600oz - 11Nm . Въпроса ми е някой дали е правил такова нещо. Аз с програмирането що годе се справям , стига да знам какво точно трябва да прави програмата за микроконтролера . :-D За силовата част ще си ползвам оригиналния драйвер DQ860MA. Благодаря
kabel96 - специалист
Има ли някой наблюдение над турските шпиндели Arel че имам път към Истанбул.
http://www.segaotomasyon.com/urunler.15 ... Motor.html
0,75Kw излиза 200 лева.Достатъчно ли е за малки любителски алуминиеви детайли или да гледам по голям.
Също така какво ще кажете за Sparky X 75CE за 140 лева.
Balabanov - специалист
Малко е от 1 на горе!
Спаркито не става за тази цел.
Ако е с четки за любителски истории Крес ако ще се ползва масово задължително А синхронен без четки и от 1 киловат на горе!
kabel96 - специалист
Благодаря,става въпрос само за любителско ползване 2-3 пъти в месеца за фрезоване на платки но и да има малко запас че понякога се налага и други операции.
Balabanov - специалист
Принципно китайските А синхронни с водно охлаждане стъпват на същата цена като Креса но за Креса има сертификат за това че няма биене, също така има и части, цанги и т. н. достъпни в БГ, което не е малко предимство
bdimov - специалист
Аз съм с китайски с водно. За 3 години работа не съм забелязал да има биене, виене или каквото и да било. Колкото до частите в Пловдив има цанги и гайки. За друго не знам :) Може пък да съм бил щастливец и да съм попаднал на читава бройка, но както споменах за 3 години само натискам копчето... и сменям водата веднъж на 2-3 месеца :D
brum - майстор
Вместо да сменяш редовно водата можеш да сложиш антифриз в нея :) . Предотвратява натрупването на оная слуз която се натрупва ако е само вода.

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: