• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
sstefanov - майстор
Бягай далеч от ДСК :!:
fox_vt - майстор
Също препоръчвам да си пуснеш към картата поне пасивно онлайн банкиране,винаги ще можеш да следиш наличност и транзакции от картата и няма да даваш пари на банкомата за една проста проверка наличност.
nv952 - майстор
alsted написа:
(в случай на хакване загубата да ти е незначителна).
Точно и аз това си мисля сега :? http://www.flagman.bg/article/77354
пп И аз не ги харесвам тия ДСК,пиреус (до колкото знам е гръцка)..
иначе това ми изкара като инфо от сайта по горе.
Някой банки имат месечна такса за поддръжка .а някой не. :roll:
лихвите им от 0.10 процента хич не ги броя!
Тегленето от пос терминал е различно и точно там се колебая все още :)
Но експериментално ще с сложа малко пари (не всичките) тъй като имам малко колебания от онлайн транзакциите пък след време като се отракам ще видим. :-D

Имам един въпрос на който не намерих отговор!
Може би е тъп,но не разбирам и затова питам.
:| За да ползвам картата за онлайн покупки задължително ли трябва да бъде в Евро или може и в ЛВ. :?:

Прикачен файл

22222.JPG
22222.JPG (92.44 KиБ) Видяна 2850 пъти

Прикачен файл

2222.JPG
2222.JPG (89.39 KиБ) Видяна 2850 пъти
nv952 - майстор
fox_vt написа:
Също препоръчвам да си пуснеш към картата поне пасивно онлайн банкиране,винаги ще можеш да следиш наличност и транзакции от картата и няма да даваш пари на банкомата за една проста проверка наличност.
За това казваш нали http://www.ubb.bg/bg-BG/FCK/186
nikolovvd - майстор
Гредай да си вземеш карта с чип, защото тях не могат да ги клонират поне за сега.
fox_vt - майстор
nv952 написа:
fox_vt написа:
За това казваш нали http://www.ubb.bg/bg-BG/FCK/186
Точно за това говоря аз съм на булбанк и съм доволен но съм с кредитна карта за сега.Имам и активно банкиране и във пиреос.
Относно валутата няма проблем сайтовете си обръщат цената във левове и си теглят директно.Друг е въпроса че курса на валутата е по висока от нормалното но няма как.Аз понастоящем имам спестовна сметка без карта към нея която е включена към онлайн банкирането заедно с кредитната карта.Във сметката внасям вноска по кредита ми и докато парите стоят там 10-15 дена ми плащат лихва от порядъка на 1-2 ст :-D За 3000 лв за един месец ми платиха малко по малко от лев лихва така че не разчитай на олихвяване и да печелиш от това.
Chefo77 - майстор
Потърси негативни мнения за всички банки в България. Най-много се оплакват от Булбанк, ОББ и Райфайзен.
Аз съм си отколешен фен на ПИБ. Ако се решиш на тях, имай предвид, че ползват различни банкомати - на Wincor Nixdorf, докато масово банкоматите са NCR. На NCR много рядко се виждат картите на ПИБ. Но на всеки ПОС терминал можеш да оперираш с тях.
Но пък в офисите им работят мнооого яки каки (за теб) :wink:
Не се хвърляй на банки с голям лихвен процент за влогове и нисък за кредити. И чети много добре условията за картата, особено в частта с таксите. Да не се окаже, че имаш някаква зверска годишна такса за поддръжка на пластиката. В Алфа към една сметка имахме закачени 2 пластики и за основната искаха 50 лева на година, за втората - 75!
Svetoslavoff1 - майстор
Я малко забави топката:) Днес каза че нищо не разбираш и след няколко часа вече избра ОББ. Всеки си решава сам, но аз си отдъхнах, като се отървах от тях. И не е нужно всичките ти пари да са по картата. Все още се намират и над 3,5% продукти.
tysonlkr - специалист
Аз съм клиент на ОББ. При тях има такса обслужване всеки месец 1 лв, но нещо което не ти казват е че, ако имаш депозит при тях няма такса обслужване. Тегленето от банкомат на ОББ е 30-40 стотинки, а на друга банка 1 лв. Плащането на ПОС терминал е безплатно. В страницата на всека банка има актуални тарифи :wink:
Аз ако бях на твое място не бих си открил картова сметка, защото всички банки сложиха такса обслужване на сметка всеки месец независимо дали си използвал сметката
elenmet - специалист
Според мен:
- набележи няколко банки, изтегли условията с цените и сравнявай;
- за изгодни лихви забрави;
- междувременно трябва да си си изяснил какво най-вече ще правиш със сметката/картата: често теглене от банкомат; пазаруване на ПОС-терминал, плащане на битови и др. сметки; пазаруване в интернет и т.н.;
- ако ще плащаш битови сметки - обикновено става през epay.bg, но някои банки таксуват транзакция с картата им в epay, като същевременно самата банка предлага плащане на сметки чрез тяхното он-лайн банкиране и без такси;
- възможно е при някои да няма месечна такса за обслужване или да е много малка, но пък има други уловки - плащане за услуги, които при други са безплатни или са с по-ниска цена;
- тегленето от банкомати на дадена банка или е безплатно, или е с ниска такса, следователно трябва да провериш дали разполагат с достатъчно банкомати;
- удобно е SMS известяването за транзакции, като ти посочваш от каква сума нагоре да се активира, но се плаща;
- както по-горе беше казано - добре е картата да е с чип;
- предлага се и т.нар. PayPass плащане - за малки суми, без въвеждане на ПИН;
- предлага се 3D защита, която се активира безплатно и повишва сигурността когато при он-лайн плащане се въвеждат данни за картата, т.е. когато не се плаща през системи като epay и paypal примерно;
- предлага се също Token устройство, което се плаща еднократно около 20лв. Генерира еднократен код, който се използва при он-лайн платежни нареждание, т.е. вместо електронен подпис, който е и по-скъп.
  • 1
  • 2

Тема "Малко помощ отностно кредитна/дебитна карта." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: