Нека намерим най-тънките цени.
juvesan - специалист
Хипотетично няма проблем, ако се ограничава напора.... само да не се притваря смукателя :butthead: А иначе - мотора е извън помпата и не се охлажда от водата - значи едва ли ще има зор.... виж, ако беше някаква циркулационна за парно например тогава :axe:
profesionalist_wood - майстор
КоУеги,какво стана с настолната бормашина на Парскайд дето толкова се борихте за нея.....никой не се обажда да се похвали и да нахвърли снимков материал...............да не се окажете в като в онази ситуация от вица с заека? :wink:
mitko64 - майстор
profesionalist_wood написа:
КоУеги,какво стана с настолната бормашина на Парскайд дето толкова се борихте за нея.....никой не се обажда да се похвали и да нахвърли снимков материал...............да не се окажете в като в онази ситуация от вица с заека? :wink:
Седи си в кашона и почива, поради липса на място за инсталация. Иначе я огледах подробно, та може да дам впечатления. Колона- тънкостенна и къса според мене, но за мен не е проблем да направя от плътна балаванка. Подвижна масичка- изненадващо масивна ,лята от нещо като алумин(очаквах някакво тънко тенеке). Менгемето е пълен пунт, вообще не ми хареса. Основата- кекавичка ми се вижда спрямо масата, но пак нещата се тунинговат лесно при наличие на безплатни стругарски услуги. То всичко може да се тунингова по желание, с изключение на хода на шпиндела. За шайбите разбрахте вече, че са пластмасови, не ми е проблем да ги врътнат от чугун, но едва ли е нужно.
Безплатни стругарски услуги? :? кво е тва?
mitko64 - майстор
Така викам понякога на тъста, да е жив и здрав!
Ааа помислих че има фалирали стругари да предлагат услуги по 1-2 лв :-D
Иначе да е жив и здрав човека :partyman:
sstefanov - майстор
Аз дупчих усилено едни железни тръби и квадрати (над 100 отвора 10 мм и още толкова по 4 мм до сега) и съм доволен.
След около час дупчене с малки почивки загря доста, но бях опънал ремъците повече от необходимото. Разхлабих ги малко и сега е по-добре.
silent - майстор
themask написа:
Не съм наясно с видовете помпи - коя какво може, от какво трябва да се пази и т.н. Затова питам за капковото - тоест при намален дебит на изхода дали няма да се товари.
Хипотетично колкото по малко-работа извършва помпата толкова по-малко се товари..специално при центробежните помпи ако затвориш входа или изхода и ....то помпата противно на очкаванията не само не се товари а работи на празен ход практически без натоварване...колкото по малко дебит имаш на изхода толкова по-разтоварена е помпата...
в резюме за капково е идеална....аз самият полавам центробежна за капково ....някаква стара мощна руска ...което е малко безмислено все едно с пистолет комар да трепеш но имам такава....
themask - специалист
silent написа:
themask написа:
Не съм наясно с видовете помпи - коя какво може, от какво трябва да се пази и т.н. Затова питам за капковото - тоест при намален дебит на изхода дали няма да се товари.
Хипотетично колкото по малко-работа извършва помпата толкова по-малко се товари..специално при центробежните помпи ако затвориш входа или изхода и ....то помпата противно на очкаванията не само не се товари а работи на празен ход практически без натоварване...колкото по малко дебит имаш на изхода толкова по-разтоварена е помпата...
в резюме за капково е идеална....аз самият полавам центробежна за капково ....някаква стара мощна руска ...което е малко безмислено все едно с пистолет комар да трепеш но имам такава....
Благодаря за отговора! Да разбирам, че тази в лидл е центробежна, така ли? И 1.1kW не се ли води мощна, след като казваш, че ти имаш мощна? Правя сравнение на мощността с моята сондажна помпа, която е около 0.7kW и вади вода от 47 метра. Мислех да я ползвам директно нея за поливането, но не съм сигурен, че е удачен вариант.
fore - майстор
Като казвате че помпата е самозасмукваща, какво ще рече това ?

Накрая на смукателят и не се монтира обратен клапан ?

Налива се вода само в обема на турбината и после помпата сама засмуква от предвидената максимална дълбочина флуида ?

На мене си ми прилича просто на едностъпална центробежна помпа.
Последна промяна от fore на пет мар 27, 2015 9:48 am, променено общо 2 пъти.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: