• 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 199
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mitko i - напреднал
Колега от кой сайт поръча редакторите от Гърция? На мен също ми трябва по мощен.
lz2skt - специалист
Познат,който работи там ми ги намери по магазините и днес трябва да ми ги прати .Не съм поръчвал от сайт
lz2skt - специалист
Колеги може ли съвет за подходящ температурен сензор или термостат за контрол на обратното горене подходящ за пелетна горелка,че съм скаран с електрониката.
rosso666 - специалист
Колеги да ви се похваля ,тази година съм спестил около700килограма пелети сравнение с миналата години.Като се има в предвид че тази зима беше по-студена.Разликата от миналата година е 8см изолация на къщата;ератовското управлеение го смених с натурелско(on-off режина се превърна в нон стоп работа на горелката с 3 степени на мощност + съспенд).температурата на комина не надвишаваше 130 градуса(при това това е при мръсен котел)
Горелката има газодинамично почистване и бъркалка която остъргва шлаката.По този начин за целия сезон ми се е налагало да чистя горелката 5 пъти.
Сега ми остава да доосъвършеенствам почистващите механизми.
шоп - майстор
rosso666, браво!
700 кг спестени от скъпото гориво пелети си е страхотен резултат. Ето така се изплаща изолацията!

При мен след 5 см изолация разхода на лигнитни въглища спадна от 8 тона на 6 тона и тепмературата в помещенията се повиши с 2 градуса от 22 средно на 24 градуса температура средно за денонощие.

Откъде взимаш данните, че зимата 2014-2015 та е по-студена от зимата 2013-2014та?

според мен и двете са меки, но продъложителни и този отоплителен сезон още не е свършил. Днес в София вали сняг!
krazz - специалист
Пичове, неразбрахте ли, истината е в добрата изолация за да не топлоотдава жилището!
Ако изолацията е добра почти няма значение с какво ще се топлиш! А пелетите имат своето приемущество и своя чар!
УСПЕХ!
idunno - специалист
Тука някой направи ли си пелетна горелка или само си смени изолацията :-D :-D :-D :-D
rosso666 - специалист
Далеч съм от мисълта да се зяждам но, шопе нереално ми се вижда само тези 5см.стиропот да са ти дали 2тона икономия.аз моята изолация си я наприх сам по всички изисквния и пак не съм постигнал твоя резултат. То това си е една трета Икономия.
Не е тук темата да обсъждаме изолации.просто си изказвам мнението.
Колкото до горния пост аз не съм правил горелка просто оптимизирах добрата СТАРАта GP на ерато.
AndroBg - помощник
Наскоро разбрах,че на ул.Одрин 4 в София се произвеждат нагреватели за запалките.И тръбни и патронния нагреватели.Машинно е производството и се гарантира качество.Патронен нагревател към 17 лева май.
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 199

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: