Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kopaiko - специалист
Вала се върти леко ,не опира никъде.
stiv1961 - майстор
Направи водно охлаждане с една ал. тръбичка навита по цялото тяло на помпата :-D . Гледам шефа дето прави състезателните лодки им прави една серпентина от алуминиева тръбичка и така се охлаждат моторите. Без охлаждане доста греели моторите на лодките, че на това отгоре били и трифазни. Ега ти пичите въшки :-D
koveslav - майстор
Моята хидрофорна помпа също е 600W и е монтирана е в метален гараж на двора.Лятото вътре е господ знае колко градуса,а докато и се впечатлявах едно време съм пробвал с ръка греенето -пари яко мотора,не можеш да си държиш ръката отгоре след повече работа.Да,но до сега никога не е изключвала,дори и при поливане-може би повече от 40-50мин работа без прекъсване. Според мен производителя се е презастраховал с параметрите на термодатчика,който ти е монтирал.Лошото е,че според описанията на моя мотор,датчика е вграден в статорната намотка и едва ли е възможна подмяната му.По-добре направи рекламация-все пак твоята помпа рботи в идеалните температурни условия в кладенеца,предполгам максимум 15 градуса.Какво ще стане,ако я използваш при 30-40 градуса околна,което е напълно реално и допустимо?
Neno Er - специалист
koveslav написа:
... до сега никога не е изключвала,дори и при поливане-може би повече от 40-50мин работа без прекъсване.
40-50 мин.!!!
Моята работи с часове и даже до сега не ми е идвало на ум да я пипна дали е загряла и колко.
Но все пак е за 149лв./преди 5-6години/ :-D
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
pipilica написа:
Не се занимавай повече с тая помпа, ако е гаранционна пробвай да я смениш, ако не е имаш два варианта. Първо питаш колко ще ти струва да се пренавие и второ купуваш нова и гледаш да не е много китайска. Тая или има навивка накъсо или китаеца е сложил малко тел на намотките.
Нищо не каза лесно ли се върти вала на ръка, щот има и малък шанс някъде да запира и много да се товари мотора.

+1

Има и нещо на тая помпа. Щом е гаранционна - търси си гаранцията. Измери тока, че да се разбере какво става. Щом отвън става за кратко време до 68гр. представяш ли си в намотката колко е? - поне 90-100гр.
Оня ден пълних басейн - поне 1 час работа на помпата. На около 3,5 м3 , я спряхме за малко да не свърши водата в кладенеца и да засмуче въздух.
Ако ти се наложи да пълниш басейн, какво - 2 дена ли ще го пълниш?
Успех!
moimoimoi - майстор
50-60 градуса за мотор са нищо
правилно е да се измери тока и да се сравни с номиналния за помпата.
тая термозащита вероятно е дефектна/ако тока е в нормите де/
и вероятно двата кабела от нея отиват в клемната кутия на мотора и може да се премахне.
kopaiko - специалист
Не съм много наясно с токовете , бихте ли ми обяснили къде по точно(на помпата директно или горе на кабела) и какво трябва да се измери:волтове, ампери и др.
Andri01 - майстор
Щом не си на ясно,хвани някой авер,който ги разбера тези измервания. Тука от акъл само беля може да направиш...че и тока може да те гризне :(.
dyaneff - майстор
Щом не си запознат, не е добра идея да се пробваш.
kopaiko - специалист
Напрежението на входа не е проблем да го измеря с прибора , мисля че и с ампеража ще се справя.По принцип какво трябва да се гледа от табелката на ел мотора и да се сравнява с действителните показатели.

Тема "Помпа грее?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: