• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Ел. инструментите. Консумативи.
Kirilpm - специалист
Не го приемай като заяждане,просто искам да ти кажа че няма да намериш такива камъни,от години ги няма,много по лесно е да направиш един преходник женско 14мм мъжко 1/2 и да можеш с въртока да въртиш нормални камъни и да ги въртиш с нормална гедория.И една втулка вътрешен 1/2 външен 14мм да можеш да си въртиш камъните,които имаш и с нормална тресчотка и върток 1/2,мога и да ти ги снимам ако имаш желание.
kuger - майстор
colyo написа:
По нашия край на това чудо му викат "Гедория". На гюдерията не знам как и викат.

Колегата ме засрами с тези линкове.
Рашъните и викат замшова кожа, какво значи си нямам понятие, но имам парче от нея в колата. Когато е леко навлажнена, попива отлично.
Гидорията ми е на Топ мастер, спец клещи и отвертки за работа под напрежение, и още куп знайни и незнайни марки.
Cpk - специалист
Според вас може ли да се завари счупен гаечен ключ - лъскав, хром-ванадий, с обикновен, неинверторен електрожен и рутилов електрод? В събота/неделя ще се пробвам, но ми е интересен и чуждия опит. Както и тресчотка - китайско менте, на което се счупи механизма за смяна на посоката (котвата), но иначе дръжката и квадрата са здрави.
MamaMy - майстор
Ako надебелиш с повече материал заварката ще държи. Препоръчвам обаче стоманен (базичен) електрод. Специално тресчотката, като махнеш пластмасата и съдържанието отзад, намираш подходяща голяма гайка или дебела шайба, нанизваш и си ти. Имам две така заварени и още ''работят".
lov - майстор
За заваряване може но колко ще е здраво никой не ти гарантира защото си трябват електроди подбрани за съответната стомана. Но колкото да запълниш комплекта и си намериш нов единичен ключ става. Поне сега по битаците се намира всичко.

И като в темата по горе зачекнахте преходниците диря преходник от шестостен 11мм /мъжко/ по точно дупката показва на винтоверта е 11,27мм. И да е с отвор за влагане на битове 1/4" или в метрична 6,35мм. Опитвах се да го определя на някакъв цолов размер ама нещо не ми влиза в никакви сметки. Може машинката да е някаква специално вътрешнозаводско изпълнение щото корпуса и част от редуктора са от BZ 16.
Съгласен съм и шестостена да е 12мм лесно ще го оформя на размер.
nikolson - майстор
lov написа:
И като в темата по горе зачекнахте преходниците диря преходник от шестостен 11мм /мъжко/ по точно дупката показва на винтоверта е 11,27мм. И да е с отвор за влагане на битове 1/4" или в метрична 6,35мм..
В момента, в който прочетох 11 мм, се сетих за 11.1мм че има инчов размер. Това 11.27 ме озадачи. Проверих, 7/16 in е наистина 11.1мм.
mitko64 - майстор
Не става ли въпрос за нещо от сорта . http://dikarconsult.com/%D0%B2%D0%BB%D0 ... 14716.html . Но май и преход квадрат- шестостен за 1/4 ще се наложи. Или обратен вариант http://vesko.net/index.php?page=shop.pr ... t&Itemid=2 , че нещо грешно схванах питането.
lov - майстор
То май нещо не успях да обесня но поне днеска намерих нещо от къде да почна. Купих една вложка 1/4" шестостен на 1/2" квадрат. Сега остана да диря преход мъжко/мъжко квадрат 1/2" на шестостен 7/16".
То и аз се зачудих доста тия 11 и нещо си милиметра да ли са в цолов размер или просто е разбито леглото щото ми идваше и на акъл да не би да са завивали някакви болтове с 11 мм глава че на времето руснаците бая ги ползваха като стандарт и то на високоякостни болтове. Щото иначе на тази яка машина обикновенните ще ги къса.
За сега ако някой не се сети за подобен преход остава варианта да прежаля някой удължител и да оформя на шестостен 7/16" облата част.
Аз се опитвах да диря из нета ама то с таблет и калпав нет не става.
nikolson - майстор
Май по-евтино ще е да купиш болт
инчов
размер да го навиеш на 1/4 и прекапиш .
Последна промяна от nikolson на чет сеп 24, 2015 7:11 pm, променено общо 2 пъти.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Комплект инструменти -клещи, отверки, гедоре, ключове?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: