• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 21
Ел. инструментите. Консумативи.
griffin - майстор
Ако рикото е същата марка както преди 7-8 години бих се изказал положително :-D навремето след размазването на един болт на джанта с едни полски камъни си бях накупил доста камъни на рико които се оказаха много здрави.
dyaneff - майстор
maxx271 написа:
Някой ползвал ли е този комплект накрайници на RICO 102 части купих си подобен на TROY но се оказа че са за едно кратна употреба.
Горчивината от лошото качество остава дълго,след като забравиш удоволствието от ниската цена. По магазините има достатъчно качествени накрайници.
Фитилчо - майстор
dyaneff написа:
maxx271 написа:
Някой ползвал ли е този комплект накрайници на RICO 102 части купих си подобен на TROY но се оказа че са за едно кратна употреба.
Горчивината от лошото качество остава дълго,след като забравиш удоволствието от ниската цена. По магазините има достатъчно качествени накрайници.


:prayer: :prayer: :prayer:

Всеки път, като трябва да свършиш работа псуваш като хамалин... :-D

Избягвам да правя тази грешка
Trakehner1 - специалист
Ходих до Баухаус тия дни за една поялна станция и малко накрайници за винтоверт. Минах и разгледах Knipex, че съм за нови електричарски клещи и резачки. Първо погледнах комбинираните клещи по поръчка на приятел, след това с шок погледнах и дългоустите, които ме интересуваха. Баухаус някакво второ качество ли зареждат, или на Книпекс това им е изработката струваща единствено под Lindstrom? Комбинираните бяха шлайфани на ръка и нямаше един чифт с друг еднакъв, при два екземпляра разликата от шлайфа в района на режещата част беше 1.1см, премерих я, защото ми се струваше, че сънувам. Дългоустите клещи, първите, които взех имаха 3 смачкани зъбчета отпред, вторите не затваряха плътно отпред, като че ли имаха извивка, която я нямаше при дрги от същия модел. Влязох в някакъв филм с тия клещи - гледах Bahco в Камартон и освен по-добрата цена, изглеждаха ми в съвсем друга лига спрямо тия, които видях в Баухаус. При тях обаче не ми хареса пружинния механизъм - опира в едната метална част и според мен след известна употреба ще се износи или поне ще надраска боята там ( не ме притеснява особено това ). Ходих и то Unior тези дни и ако трябва да избирам между Книпекс и Юниор, взимам вторите без да се колебая, поне на външен вид.

Накрайници взех на Wera, тези на Force, усилената им версия, които имах, изядоха им се главите след 20-на винта, за торкс става въпрос. Поредния боклук от Тайван.
Avas_co - майстор
Кой Книпекс си гледал, с ВДЕ изолацията или с обикновената изолация?
Преди време си купих от тия с обикновената изолация и никак не останах доволен.
Подбиха се и се нащърбиха за нула време, ръждата ги захапа. Мислех да ходя да ги връщам, но някъде си засрах фактурата и...
Сега ползвам от скъпия модел с ВДЕ изолация и съм доволен.
Имал съм клещи на Гедоре и бях много доволен, не по-лоши от сегашния ми Книпекс, но ги изгубих някъде, дълго време работих с клещи на турските Сета Форм и като цяло мога да дам не лоши отзиви за тях(имал съм и имам няколко техни, някой изгубих, други подарих и в момента ми се мотат по куфарите още две, колегата много се кефи на едните, че режат уникално, но на мен ми идват чак прекалено остри за заголване, единствено изолацията им е малко калпава).
На Сета мога да похваля клеморедните отвертки(тип часовникарски), много са добри, но и цената им не е лоша като за някаква турска марка.
nikolson - майстор
Преди седмица ми дадоха да ползвам за винтоверта магнитен държач и накрайник Ъруин, понеже се измъчих с моите китайци. С китайските винта едва се държеше, аха да падне и падаше. С ъруина винта залепваше много здраво, чудесен магнит.
EDI - майстор
И аз имам един ЪРУИН, взех си го от АВС-то преди време, добре държи.Доволен съм и от плоските свредла за дърво, направих си комплект до 30 мм, режат идеално.
Trakehner1 - специалист
Avas_co написа:
Кой Книпекс си гледал, с ВДЕ изолацията или с обикновената изолация?
Комбинираните бяха със синьо-червени дръжки, усиленият вариант. Дългоустите бяха VDE. За тия с тънките червени дръжки ( най-евтиния вариант ) четох в английските форуми, че след време започват да им се извъртат дръжките.
Фитилчо - майстор
Синйо червените най ми допадат, нямам нужда от другите. Имам над 6 чифта различни.

Пробвайте клещите на Wiha, не са скъпи, към 40 паунда 3 броя комплект.

ЧУдя се на Bahco как са, защото са едни от малкото резачки с пружина.... много е удобно.
Преди имах такъв Книпекс 160 мм, ам амангалите го налазиха :|
nikolson - майстор
WIHA няма смисъл от чужбина. http://www.novomet.bg//?page_id=16&record_id=5
Цените са добри след поскъпването на лирата.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 21

Тема "Избор на качествени ръчни инструменти?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: