Нека намерим най-тънките цени.
anabolicbeast - специалист
ESPACE написа:
gosho86 написа:
Незнам дали тук трябва да попитам за 2 ъглошлайфа, как е по добре, да си купя 2бр от този https://jelezaria.com/product/181/aglos ... cd115.html или ще е по-добре един девалт https://jelezaria.com/product/1761/aglo ... e4051.html и девалта е с диск 125мм. Благодаря на който ми отговори!
Гошка, във всяко второ твое мнение има линк към въпросната железария. 100% съм сигурен че никакъв ъглошлайф не си търсиш, а по скоро банана.
Тук вече го хвана, отварям две поредни теми и какво да видя - същият потребител с линкове към въпросния сайт... Малко не вярвам с случайности. :?
За по 40лв от Практикер или други големи вериги се намират шлайфчета, които вършат съвсем прилична работа, стига да не ги напъваш професионално. При това са и с регулиране на оборотите ( изключително ценна опция за мен) . Такъв един шлайф ме изкара повече от 2 г. Шапка долу на китайците.
Shift - специалист
Здравейте!
Имам шлайф скил 115мм , 600 вата от 15 години модел 9160 с клик предпазител.
Изображение

Ползвам го 1-2 пъти в месеца основно за рязане, но често ми се случва да му е зор с нещо по твърдо, съответно много бързо заминава диска. Ще ми се нещо малко по-голямо, имам два варианта, ще съм благодарен ако дадете съвет да избера правилния.

1. Намирам предпазител клик за скил 125мм /а май може и да не е клик :? / и директно ползвам сегашния си шлайф, т.е. става 125 мм.

2. Купувам нов , като съм се спрял на 2 според мен много изгодни оферти:

- Скил 9010 AD - http://www.skileurope.com/bg/bg/diyocs/ ... %B9%D1%84/
на много добрата според мен цена от 100лв.

или

- MAKITA GA5030R - http://www.makita.bg/bg/products.html?p ... egory_id=9
на също супер цената от 119лв. в момента

При скил-а ме блазни мощността, удобният ключ и чантата :lol: , а пък от друга страна инструмент Макита не съм имал и ми се ще и аз поне един път да накефя като про, нищо че съм обикновен домашен "майстор". От трета страна сегашното ми скил-че си бачка перфектно,нищо че е на 15 години... Но пък ако няма предпазители за него... оф, голямо чудене. #-o
Kumay - майстор
Ватовете, които са писани е малко относителна работа. Те са колко ток харчи, а не колко е мощно.
Вярно, че са ориентир, но при различните марки е различно. Посочената Макита е 720 W, а се равнява на 850-1050 W Спарки.
Машината е невероятна! С плавен старт и защита от повторно включване. Демек ако спре тока и остане включена после няма да тръгне сама. Тънко, кръгло удобно тяло, добър баланс в ръката и никакви вибрации.
При тези цени в момента сравнениет със Скил е просто...

П.П. Ако избереш Макитата, след години/зависи колко ще работиш с него/ ще се наложи да се изръсиш за четки с "колосалната" сума от 3,25 лв! :lol:
koveslav - майстор
Макита е истината.За много години напред.Имам няколко машини на тази марка-нямат умора.При мен се ползват сериозно.А колкото до реглажа на обороти и разни такива екстри-предпочитам машините да са по-леки и по-здрави,без да са натъпкани с екстри.
Аз ползвам външен регулатор,в самостоятелна кутия и така той става за всички инструменти за които ми е необходим.Вече тези устройства струват само по няколко лева и могат да работят с натоварване до няколко киловата.
Virtex - майстор
При реална употреба има ли голяма разлика между 115мм и 125мм ?

Чудя се между Makita GA5030R и един 115мм модел на друга марка. Останалите параметри са идентични.
Kumay - майстор
Няма никаква разлика между машина 115мм и машина 125мм освен в предпазители. Естествено със 125мм диск можеш да режеш по-дебели детайли.
zz_stefanov - майстор
При Макита разлика може да няма, но при Райдер (то не че е марка) си има. Сега ми умира един такъв. Няма мощност и почна грее и мирише при продължителна работа. Взех едно Sparky 750HD и въпреки, че мощността му също не е много голяма нещата са други. Сега можеше и макитата от по-горе да взема, но така се случи. Та твърдо за размер 125 от малките ако може да не е от тея за 50 лева
gibson58 написа:
Гледам се продава един rtrmax 115 с контрол на оборотите за 50-60 кинта.Ама не знам като фирма какви са. http://img06.prodavalnik.com/images_pro ... 00x600.jpg

Официалните вносители на RTR имат онлайн магазин. Разгледай го, има доста предложения, със сигурност ще си харесаш някой модел: http://shop.valerii.com/Ygloshlaifi/
Christo - майстор
Имам Makita GA5021. Машината е 125мм но с дръжка, като на голям ъглошлайф. Произвежда се в завод на Макита в САЩ. Цената е като за Макита(около 300 лева), но е перфектната машина, според мен. Имам я от няколко години. Сигурно ще ме надживее. Преди това съсипах няколко китайчета от пазара(изронваха се зъбите на ъгловата предавка). Нищо общо като работа. По моя препоръка купихме такава и във фирмата. Тормозим я по няколко часа почти ежедневно. Никакви проблеми.

Тема "Препоръка за ъглошлайф 115/125 мм" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: