Монтаж, топло и звукоизолации.
skyfx - специалист
Ще правя преградна стена от гипскартон. Висока ще е 2 м. а отгоре ще има 60 см. прозорец по цялата ширина на стаята. /3,5 метра/
Интересува ме как да направя рамката за касата на вратата и за прозореца,така,че да е стабилно.

Прикачен файл

Drawing1.jpg
Drawing1.jpg (17.02 KиБ) Видяна 4077 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ами това е в компетенцията на дограмаджиите!
Предполагам, че тази разпорка, която си дал нейде насред прозореца, ще се падне точно продължение на касата на вратата.
skyfx - специалист
Тази "разпорка" се е оказала там случйно и не и обръщайте внимание.
Не съм се изразил правилно преди.
Питането ми е с какви профили да направя стената,така че да издържи тежеста на прозореца /ПВЦ/ и на рамката,към която ще се закрепи вратата /обикновена интериорна/.
Виж в статиите за гипскартон. С CW и UW профили се прави има като размери 50;75 и 100 мм профили зависи колко ти е широка дограмата.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Пак казвам, че това си е точно в компетенцията на дограмаджиите. Консултирай се с тях. За конструкци, за размер на светъл отвор, за финиш. Хем да си нямаш хър-мър после.
velsi - Почетен майстор
Тя дограмата ще се хване в тавана и отстрани в стените също. Така, че няма цялата тежест да се носи от преградната стена. Може да се пусне профил от тавана до пода там където ще е вратата, но тогава прозореца ще стане от две отделни рамки, а не знам дали така го искаш. Иначе така ще е по-здраво.
Matchless - специалист
Самата преградна ще е нестабилна след като е хваната само в едната стена и пода.Ще се клати при натиск а от вибрациите с времето има и вероятноста за пукат хугите особенно ако е много използвана вратата.За такова изпълнение лично аз бих използвал газобетон вместо гипсокартон.
Takezo Sensey - модератор
Колега , и velsi и Matchless са прави , нека прозореца да е разделен на 2 отдени фикса , и нека да не е до края на стената .За целта намали малко от светлото на прозореца , малко 10 15 см в краищата и средата.Да за здравиш малко стената , да не ти "потриша" на всяко отваряне на вратата.За прозореца не се притеснявай конструкцията ще го издържи , мисли за стената , как да я заздравиш.Има подобна конструкция в един приятел но там е зидано с итонг , и отгоре е декоративна дървена решетка , не прозорец. :? Преградил е хола в една гарсониера - на хол и спалня :wink:
skyfx - специалист
Смятам първо да направя рамка на цялата стена от CW100 профили,закрепени на пода.стените и тавана.
Изображение
Изображение
Преди обяд бях в един магазин на Кауфланд по друга работа,но и видях как правят преградните стени и рамките за касите на вратите с по-горе показаните профили.
Matchless - специалист
Добре обмислено решение,поясни как смяташ да хванеш стената за тавана след като имаш прозорец над нея.Не се занимавай с глупости или зидай с газобетон или смали прозореца или поне го раздели на две за да хванеш поне крайния профил в тавана и задължително стената ще трябва да е двупластова.

Тема "Дайте съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: