• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 27
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
M.Yankov - специалист
Аз пък имам друго виждане :-D :wink:
За мен подобен надпис не е архаичен, а Български! Да съхраним и спазваме традиции не е клише.
Няма да е удачно табела в "Какао" - "днес ще миксира Карл Кокс" да е изписана по подобен начин, но за балканско селце с 18 жители и храм в средновековен вид си е точно на място.

Вътре се отказах от надпис (за сега), но направих това за външната чешма (с тия две ръце щях да кажа, но едната още е негодна :-D ). Получи одобрение и даже много се зарадваха хората, "че някой го било грижа" :prayer:

На мен ми харесва как стана :-D

Изображение
M.Yankov - специалист
"Бела съм бела юначе.." :)

Няма нищо интересно, което да споделя от изминалата седмица...

След мазилката една ръка с вар и втора ръка с вар +ц200. Стана чудесно!

Всичката дървения преди поставянето е третирана с масло. Никакви проблеми при почистването - четка с по твърд косъм или телена. Всичко пада без да остави каквато и да е следа. Повече зор видях с чешмата (въпреки че беше закрита се оклепа) там почистих с оцет.

Паралелно с измазването се заех с ламперията на терасата. 3.5см са дебели дъските, за съжаление ми стигнаха само до тук. Нямаха повече в склада :sad: ще търся другаде - малко остана :)

Изображение

Изображение
upload img

Изображение

Изображение
M.Yankov - специалист
...продължение :)
Днес свалихме скелето и от предните две страни.... са първи път виждам резултата "на чисто" :heart: :heart: :heart:

Терасата е накована, пуснах "струните" за парапета на задната тераска и сложих нова усмивка на два от прозорците - голямо търкане падна, но си струваше. Дървесината е в добро състояние, намазана е с горещо масло (даже Motul 300v :-D ) напоиха се добре порите и се виждат много хубаво всички слоеве на дървото. (съжалявам че нямам детайлна снимка) Това е решението ми за дограмата, както и за всички врати. Стои много естествено и красиво - не е 5 камерна дограма и не очаквам никаква устойчивост, но визуално резултата е на 100% - Функционална роля ще играят дървените капаци :)

П.С. счупих плочата с надписа :toimonster: друга ще направя... с друг надпис - не било писано да е този :-D

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
egomen66 - майстор
=D> ....под прозореца не е изсъхнала мазилката ли? Дано да е така.
M.Yankov - специалист
egomen66 написа:
=D> ....под прозореца не е изсъхнала мазилката ли? Дано да е така.

даа прясно е :wink: ама бързам кат пале да снинам :-D
M.Yankov - специалист
Парапета на задната тераса е готов.

Мамка му - много е скъп дървения материал :vom: (извинявам се за израза)
За големия парапет - на лицето и терасата - събирам (купувам) малко по-малко материала. Не мога да нося много с витарката, а и цената ми блъска в петите.... взимам по 20тина дъски - хем не мога да натоваря повече на покрива, хем парите не плашат толкова... що годе нормални дъски 370лв!! Убийци :shock:

Изображение

Изображение

Изображение
egomen66 - майстор
Добре се получава. =D> Ама M.Yankov голям мерак имаш.... все бързаш да ги слагаш пустете им дъски. :partyman: Преди мазилката беше наредил обрамчващите дъски , после ги чисти. Сега плочата на тераската не е довършена и пак слагаш... МЕРАК... МЕРАК... БРАВО :partyman:
M.Yankov - специалист
Преди мазилката беше наредил обрамчващите дъски , после ги чисти.
Споменах мисля, че предварително обработения материал не се цапа :) Смисъл цапа се, но всичко пада дори да се мине с парцал.
А плочата - готова си е (няколко поста нагоре) а борда ще се облепи са камък, като се прави цокъла. Това няма отношение с парапета.
Нещата си вървят по ред :-D ... болничния си го прекарвам там и понаваксахме., инъче само уикендите това щеше да ми отнеме месеци. Мерака е сериозен да :-D А и в края на месеца се очаква да да посрещна първите гости (ще има жертвено животно заради тоя инцидент) вътре не се влиза още но и навъм софрата ще стане :)

Още малко и май ще приключвам за този сезон... парите отиват като дните от календара.. поуморих се.. тежката работа почти привърши. Продължавам по лежерно - декорации, елементи, аксесоари, допълнения...
egomen66 - майстор
Отдай се на принципа.... И АЗ СЪМ ЧОВЕК. Живота да не е от два дена , че да бързаме за някъде.Не приемай горния ми пост като забележка. Важното е на тебе да ти харесва. Аз имам един шеговит принцип... Като ме попитат , защо правя еди как си нещо, им отговарям , защото така ми харесва. :partyman:
M.Yankov - специалист
Като ме попитат , защо правя еди как си нещо, им отговарям , защото така ми харесва. :partyman:
ха наздраве :partyman: :)
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 27

Тема "Преустройство на селска къща." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: